Let tandsmerter, genkend disse 8 mundlidelser

"Tandpine kan forstyrre aktiviteter. Ignorer ikke tandpine, denne tilstand kan indikere et sundhedsproblem i dine tænder og dårlige vaner, der ofte gøres. Følsomme tandtilstande, huller i tænderne, periapikale bylder, hyppig slibning af tænder og overdreven brug af tandplejeprodukter er årsagerne til let tandpine."

, Jakarta - Smerter i tænderne får ofte patienter til at føle sig utilpas. Dette skyldes, at tandpine kan opstå pludseligt, især hvis du laver aktiviteter, såsom at spise og drikke. Hellere ikke ignorere denne betingelse, ja. Tandpine kan være et tegn på helbredsproblemer i tænder og tandkød.

Så hvad forårsager tandpine? I den medicinske verden kan tandpine skyldes forskellige ting, lige fra huller i tænderne til dårlige vaner. Kom nu, se anmeldelsen nedenfor

Læs også: Naturlig tandpinemedicin, effektiv eller ikke mod smerter?

1. Følsomme tænder

Følsomme tænder vil give en følelse af ømhed og smerter i tænderne. Nå, denne smerte opstår som reaktion på en række tilstande. For eksempel efter at have spist eller drukket mad, der er for varm eller kold.

Smerterne, der opstår, kan være forbigående eller langvarige, såvel som i én tand eller i flere tænder på samme tid. Så hvad forårsager følsomme tænder?

Følsomme tænder kan opstå, når tandemaljen fortyndes eller tændernes rødder blotlægges. Dental ubehag kan også være forårsaget af revnede tænder, huller eller medicinske procedurer udført på tænderne, såsom tandblegningsprocedurer.

2. Forstyrrelser i tandkødet

Øjende tænder kan også indikere et problem med tandkødet. Lidelser i tandkødet kan udløses af forskellige ting. Startende fra dårlig tandpleje, opbygning af tandsten, børstning af tænder for hårdt, til rygning eller indtagelse af alkohol.

Gingivitis er en af ​​de mest almindelige tandkødslidelser. Tilstanden er forårsaget af et lag af plak eller bakterier, der opbygges på tænderne. Selvom det ikke er en paradentose, der ikke forårsager skade, men hvis den ikke behandles, kan tandkødsbetændelse udvikle sig til paradentose. Denne tilstand kan forårsage en mere alvorlig indvirkning på forekomsten af ​​tandtab.

Læs også: 5 tips til at overvinde følsomme tænderproblemer

3. Periapikal byld

Ud over de to ovenstående ting kan periapikal byld eller tandbyld også forårsage tandpine. Tandbyld er en tilstand, hvor der er en samling af pus i bunden af ​​tanden forårsaget af en bakteriel infektion.

4. Tandhuler

Dette tandproblem kan forårsage forskellige symptomer, hvoraf den ene gør, at tænderne føles ømme. Huller kan skyldes forskellige ting, men generelt opstår de på grund af bakterier eller bakterier, der tærer på tænderne.

Leg ikke med hulrum, fordi dette problem kan forårsage smerte eller smerte, der kan være uudholdelig. I nogle tilfælde kan hulrum forårsage komplikationer. Startende fra tandinfektioner, tandbylder, sepsis, til tandtab.

5. Revnede tænder

Begyndelsen af ​​smerter i tænderne kan være forårsaget af revnede tænder. Revnede tænder kan skyldes, at man tygger for hård mad. Derudover kan stød eller slag og stigende alder også få revnede tænder til at revne.

6. Tandfyldninger er knækkede eller løse

Tandsmerter kan være forårsaget af beskadigede eller løse fyldninger. Løse fyldninger kan påvirke tændernes rødder og forårsage tandpine.

7. Har en vane med at slibe tænder

Vanen med at slibe tænder øger risikoen for erosion af tandemaljen. Dette udløser huller, så de huller, der fører til tændernes nerver, er synlige. Denne tilstand kan forårsage smerte til tandpine, som er ret foruroligende.

Læs også: 3 måder at forebygge huller i børn

8. Overdreven brug af tandpleje

At børste tænder og bruge mundskyl er gode vaner, som kan bruges til at behandle tænder. Men overdreven brug gør tænderne mere følsomme.

Det skyldes, at tandplejeprodukter, der findes i butikker, indeholder alkohol og andre kemikalier. Især hvis dentinområdet har været blotlagt, kan denne tilstand udløse en værre smerte.

Vil du vide mere om tandpineproblemer? Du kan spørge tandlægen direkte gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hvad forårsager følsomme tænder, og hvordan kan jeg behandle dem?
NHS Choices UK. Tilgået i 2020. Tandpine.
Sundhed. Hentet 2020. 14 grunde til, at din tand gør ondt.
WebMD. Hentet 2020. Hvad forårsager følsomme tænder?
Hverdagssundhed. Hentet 2021. 10 største årsager til tandfølsomhed.