Lav et lyst ansigt, disse er fordelene ved tomatmaske

, Jakarta - På det seneste er internettet ofte blevet en reference for folk til at vælge ansigtsplejeprodukter. Ikke kun med instant-produkter, begynder naturlige ingredienser at blive bemærket, fordi de normalt ikke forårsager bivirkninger. En af disse naturlige ingredienser er tomater. Tomater bruges ofte som ansigtsmasker og fås i instant pakker.

Ansigtsmasker lavet af tomater hævdes at kunne overvinde mange hudproblemer. Tomater er kendt for at være sunde, fordi de indeholder antioxidanter og vitamin C, A og B. Du kan blande tomater med andre ingredienser såsom sukker, mineralsk ler, agurk og andre ingredienser for at lave en naturlig ansigtsmaske. Lad os tage et kig på fordelene ved en tomatbaseret ansigtsmaske, som du kan få nedenfor!

Læs også: Slip af med for tidlig aldring, her er 6 fordele ved ansigtsmasker

  • Reducerer risikoen for solskoldning

Tomater er ikke en erstatning for solcreme, men indholdet af lycopen i denne frugt har en beskyttende effekt mod solen. Lancering Healthline , rutinemæssig brug af en tomatmaske giver beskyttelse mod solskoldning, der opstår på grund af UV-stråler. Tomater reducerer også hudens følsomhed over for UV-stråling. Hvis du ikke ser nogen ændringer i huden, oplever du solskoldning , skal du straks kontakte en læge på hospitalet. Du kan bestille tid hos en læge via for at være mere praktisk.

  • Stimulerer kollagenproduktionen

Tomater er en god kilde til C-vitamin for kroppen. Udover at booste immunsystemet, hjælper C-vitamin med at stimulere kollagenproduktionen. Når det påføres topisk, kan C-vitamin forbedre hudens elasticitet. Som et resultat bliver huden fastere.

  • Fjerner døde hudceller

Brugen af ​​en ansigtsmaske lavet af tomater har også eksfolierende fordele. Med tomater er der eksfoliering af døde hudceller for at få naturligt lysere hud. Dette forbedrer sundheden og hudens udseende. At lave skrubbe tomater, bland sukker og mosede tomater. Udover ansigtet kan du gnide skrubbe på kroppen.

Læs også: For at være mere optimal er dette den korrekte måde at bære en ansigtsmaske på

  • Har anti-aging egenskaber

B-vitaminerne i tomater er også vigtige for en sund hud. Tomater indeholder vitaminerne B1, B2, B3, B5, B6 og B9. Dette vitamin har anti-aging egenskaber og hjælper med at reducere alderspletter, fine linjer og rynker. B-vitaminer er også i stand til at reducere hyperpigmentering og solskader.

  • Hjælper med at bekæmpe celleskader

Frie radikaler kan beskadige celler i huden. Dette kan øge risikoen for rynker og andre ældningstegn. Nå, indholdet af antioxidanter som lycopen og C-vitamin hjælper med at bekæmpe frie radikaler.

  • Fugtgivende hud

Tør hud, der ikke behandles ordentligt, kan forårsage kløe, revner og afskalning. Ved at bruge en ansigtsmaske lavet af tomater på en regelmæssig basis, kan den overvinde tørhed. Som et resultat vil huden være godt hydreret, hvilket hjælper med at give fugt.

Læs også: 5 fordele ved tomater til skønhed

Tomatmasker er dog ikke for alle

Tomatmasker giver mange fordele. Det betyder dog ikke, at tomatmasker passer til alle. Tomater er naturligt sure, og nogle mennesker kan være følsomme over for denne naturlige ingrediens. Bivirkninger, der opstår, nemlig allergier som udslæt, kløe, rødme og andre irritationer.

Før du bruger en tomatbaseret ansigtsmaske, prøv at påføre lidt tomatjuice på din hud og se, hvad der sker. Hvis din hud ikke kan tåle den sure karakter af en tomatansigtsmaske, kan det være et alternativ at spise eller drikke tomater. I bund og grund kan du stadig bruge tomater som naturlige ingredienser, der er gode for huden.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Kan du bruge tomater til hudpleje?
Hår Buddha. Tilgået 2020. Tomato Face Mask: Få fejlfri hud uden makeup.