5 leversygdomme, du skal kende

, Jakarta - Leveren er et af de organer i kroppen, der har en vigtig opgave med at udføre hele kroppens funktioner. Dens egen vigtige funktion omhandler stoffer, der har potentiale til at skade organer i kroppen, såsom kemikalier i blodet. Som et resultat er leveren modtagelig for skader. Dette ene organ har imidlertid evnen til at beskytte sig selv ved at regenerere. Her er nogle leversygdomme, som du har brug for at kende.

Læs også: Kend screeningen for at opdage leversygdom

  • Hepatitis

Hepatitis er en inflammatorisk leversygdom, der oftest angriber dette ene organ. Hepatitis A, B, C, D, E og autoimmun hepatitis er almindelige typer, der generelt er forårsaget af en virusinfektion i leveren. Før hepatitisvirus forårsager symptomer hos den ramte, vil denne virus normalt gennemgå en inkubationsperiode.

Efter denne periode omfatter symptomerne kvalme, opkastning, feber, svaghed, bleg afføring, mavesmerter, vægttab, mørkere urinfarve og tab af appetit.

  • Hæmokromatose

Denne sygdom opstår, når jernniveauet i kroppen er for højt. Som følge heraf vil jern ophobes i kroppens organer og udløse alvorlige sygdomme, såsom hjertesvigt. Jern i sig selv er et vigtigt mineral for kroppen, der fungerer som en producent af hæmoglobin, som bruges til at binde og transportere ilt gennem hele kroppen.

Generelt vil personer med hæmokromatose opleve en række symptomer, såsom svaghed, ledsmerter, mavesmerter, tab af kropsbehåring, vægttab, hjertebanken, grå hudfarve og nedsat seksuel lyst. Hvis symptomerne ikke behandles, kan der opstå gigt, diabetes, impotens og hjertesvigt.

  • Cirrhose

Skrumpelever er en tilstand, hvor leveren er beskadiget på grund af dannelsen af ​​arvæv, på grund af viral hepatitisinfektion eller alkoholafhængighed. Virale infektioner eller alkoholisme kan skade leveren langsomt. Derefter vil leveren reparere skaden ved at danne arvæv, der vil forstyrre leverfunktionen, hvis den vokser mere og mere.

Læs også: Forårsaget af leversvigt, her er 8 komplikationer af hepatisk encefalopati

  • Hjertekræft

Leverkræft er kræft, der stammer fra andre dele af kroppen, og som spredes til leveren. Denne sygdom er karakteriseret ved kløe, tab af appetit, kvalme og opkastning, vægttab, kropstræthed, mørk urin, gulsot, let blå mærker, hvid afføring og hævelse af leveren.

  • Lever Abscess

Leverabscess er en sygdom i leveren, når der dannes små huller i leveren fyldt med pus. Dette opstår på grund af en bakteriel eller parasitisk infektion. Leverabsces er karakteriseret ved symptomer på feber, kulderystelser, svedtendens, kvalme, opkastning, diarré og smerter i højre øvre del af maven.

Læs også: 2 Forskelle mellem hepatitis og levercirrhosis

Hvis du har en række symptomer på leversygdom, skal du straks bestille tid på det nærmeste hospital via ansøgningen . Korrekt håndteringstrin vil undgå en række farlige komplikationer, såsom tab af liv. Glem ikke at have en sund livsstil med nærende mad og regelmæssig motion.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2019. Leversygdom.
WebMD. Tilgået 2019. Leversygdomme: Hvad du bør vide.