Vær forsigtig med disse 5 typer skader, der kan opstå under sport

, Jakarta - Sport er en aktivitet, der anbefales for at holde kroppen i form og undgå sygdom. Træning kan laves alene eller sammen, ved at gøre det mindst 3 gange om ugen, så vil du mærke den positive effekt. Sport kræver også, at du udfører flere bevægelser, der kræver god koordination og koncentration, så de kan udføres optimalt. Hvis du mister fokus lidt, kan konsekvenserne være farlige, såsom skader.

Der findes flere typer sportsskader, nemlig milde, moderate og svære skader. For at undgå at dette sker, skal du varme op og strække dig, så dine muskler og knogler er klar til at bevæge sig. Derefter skal du sørge for at holde din koncentration for at undgå uønskede ting. For hvis du ikke er forsigtig, er her nogle typer sportsskader, der kan ske for dig:

1. Ridser

Denne type sportsskader indgår i den milde kategori. Alligevel, hvis du oplever vabler, skal du straks tage passende behandling, så det ikke bliver værre og forstyrrer fremtidige aktiviteter. Normalt opstår der afskrabninger, fordi der er friktion med en genstand med en ujævn overflade, såsom et fald, så en del af kroppen rammer jorden og giver vabler. Vabler kan opstå overalt på kroppen, så du skal være forsigtig. Dæk straks blærerne til og giv antiseptisk væske, så blæreområdet ikke er inficeret med bakterier.

2. Muskelkramper

Denne type sportsskader er den mest almindelige og opstår normalt på grund af manglende opvarmning og udstrækning. Muskelkramper forårsager smerter i visse dele af kroppen og gør det svært at bevæge sig i et stykke tid. De mest almindelige områder for muskelkramper er benmusklerne. Du skal være opmærksom på disse kramper, især når du svømmer, fordi det kan skade dig. Hvis kramper rammer dine muskler, så prøv at bevare roen og massér blidt på det smertefulde område. Hvis det er væk, skal du ikke tvinge dig selv til at fortsætte med at træne. Giv dig selv en pause, før du begynder at træne.

3. Ankel muskelskade

Fodområdet er oftest skadet, hvoraf den ene er ret dødelig er en ankelskade eller forstuvning. Disse skader er forårsaget af overstrækning eller rivning af en sene (vævsbånd, der forbinder en knogle til en anden), sene (væv, der forbinder muskel til knogle) eller muskel. Anklen er ofte skadet, fordi det er her de tre knogler mødes. Normalt når man løber eller går på en ujævn overflade, er anklen mere tilbøjelig til forstuvninger. Hvis du oplever denne type sportsskader, så komprimer det forstuvede ben med koldt vand. For en hurtigere restitution, prøv at løfte dine ankler op til dit hjerteniveau, og gør dette, mens du sidder og læner dig tilbage.

4. Hamstringsskade

Hamstringen er en muskel placeret på bagsiden af ​​låret. Denne type sportsskader er karakteriseret ved smerter i bagsiden af ​​låret på grund af træthed af musklen. Ligesom muskelkramper kan disse skader opstå på grund af manglende opvarmning før træning.

5. Tør knogleskade

Denne type skade kan kaldes skinnebensbetændelse som opstår, når atleter oplever smerter i det øvre skinneben og i læggen. Denne type sportsskader opstår som regel under løb eller hop, netop når man pludselig øger intensiteten i forhold til fart eller udholdenhed. Ligesom enhver anden skade, komprimer det smertefulde område med en isterning for en hurtig genopretning.

Så for at finde ud af andre tips relateret til den rigtige træning for dig, eller hvis du har helbredsproblemer, skal du bare tale med en ekspertlæge gennem applikationen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du spørge din læge om sundhedsråd og lægemiddelanbefalinger når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Genkend hedeslag, når du løber
  • 4 lette bevægelser for at øge lykke
  • Hvad skal du gøre, når du har kramper