Ejere af følsom hud, vær forsigtig med at bære masker med naturlige ingredienser

, Jakarta – At have en sund og glødende ansigtshud er alles drøm. Ikke sjældent vælger mange at bruge naturlige ingredienser som behandlingsingrediens for at bevare en sund ansigtshud. Disse naturlige ingredienser er generelt nemme at finde og bruge, hvoraf den ene skal bruges som ansigtsmaske. Faktisk er der ikke noget galt med at prøve naturlige ingredienser som masker, men vær forsigtig med ejere af følsom hud.

Læs også: 6 tips til pleje af følsom hud

Følsom hud bliver til hud, der let irriteres på grund af reaktioner på forskellige faktorer. Brug af naturlige ingredienser, der ikke er egnede, kan forårsage forskellige reaktioner på følsom hud, såsom rødme af huden, kløende hud, tør hud. Ikke kun det, som rapporteret af Health Grades-siden, kan følsom hud karakteriseres ved udseendet af små, røde bumser.

Ejere af følsom hud, vær opmærksom på disse naturlige ingredienser

Udover at være let at finde, kan brugen af ​​naturlige ingredienser til hudpleje forhindre dig i at indeholde kemikalier. Der er dog nogle naturlige ingredienser, som du skal kende til for ikke at skade din følsomme hud, nemlig:

1. Citron

Citron er en af ​​de naturlige ingredienser, der er ret meget brugt til at behandle acne i ansigtet. Det skyldes det høje indhold af C-vitamin i citroner. Vær dog forsigtig med dem med følsom hud. Ifølge Medical News Today kan påføring af for meget C-vitamin på følsom hud forårsage bivirkninger, såsom rødme, tør hud, hudirritation og svien. Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen hvis du har problemer med følsom hud og acne, samt korrekt håndtering.

Læs også: 5 sikre tips til eksfoliering af ansigtshud

2. Sukker

Sukker er en naturlig ingrediens, der ofte bruges som ansigtsmaske for at slippe af med døde eller eksfolierede hudceller. Ja, eksfoliering kan gøre din hud renere, men den er anderledes end dem af jer, der har følsom hud. Ifølge American Academy of Dermatology kan eksfolierende følsom hud få huden til at føles øm og varm. Så afholder ejere af følsom hud sig fra at eksfoliere? Det er bedre at spørge en hudlæge på det nærmeste hospital direkte, når du laver behandling på din hud, ja!

3. Kokosolie

Kokosolie har mange fordele for hudens sundhed, men brugen af ​​kokosolie anbefales ikke til nogle mennesker med visse hudtyper. Rapportering fra Healthline, gør brugen af ​​kokosolie gradvist eller lidt på huden. Det har til formål at se den reaktion, der opstår på huden. På følsom hud er kokosolie tilbøjelig til at tilstoppe porerne på ansigtshuden, hvilket øger risikoen for hudorme eller acne.

Læs også: Følsom hud? Sådan vælger du den rigtige sæbe

Der er ikke noget galt med ejere af sensitiv hud at være mere forsigtige, når de vælger hudplejeprodukter, især ansigtet. Sørg for, at du kender ingredienserne i de ingredienser, der bruges til at behandle følsom hud. Undgå også at blive udsat for direkte sollys i længere tid.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Er kokosolie godt for din hud?
American Academy of Dermatology. Tilgået 2020. Hvordan eksfolierer man sikkert derhjemme?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Top 3 fordele ved Vitamin C Serum
Sundhedskarakterer. Fået adgang i 2020. 9 tegn på følsom hud