Vær opmærksom, gastritis kan være et tegn på tuberkulose

, Jakarta - Har du for nylig oplevet smerter og ømhed i solar plexus? Hvis du oplever dette, er det sandsynligt, at gastritis er den lidelse, der forårsager det. Dette opstår på grund af betændelse i mavevæggen. Denne lidelse kan også få den syge til at få afføring med sort afføring.

Men vidste du, at gastritis, der opstår, kan være et symptom på tuberkulose? Hvordan kan de lidelser, der normalt opstår i lungerne, også angribe maveområdet? Denne lidelse er også kendt som tarmtuberkulose. For flere detaljer om denne lidelse, læs følgende anmeldelse!

Læs også: Verdenstuberkulosedag, her er hvad du behøver at vide om TB

Tuberkulose kan karakteriseres ved begyndelsen af ​​gastritis

Gastrointestinal tuberkulose er en lidelse forårsaget af bakterier Mycobacterium tuberculosis, som normalt angriber lungerne, men forekommer i tarmene. Denne lidelse er også kendt som tarmtuberkulose. Ved angreb kan patienter opleve nogle symptomer på gastritis. Alligevel er disse symptomer svære at skelne fra andre sygdomme, der påvirker maven, hvilket gør det vanskeligt at diagnosticere, om det er forårsaget af tuberkulose.

Denne lidelse kan opstå på grund af, at bakterier, der tidligere var i lungerne, spredes til maven og tarmene. Bakterierne kan spredes til tarmene gennem indtaget blod eller opspyt. Dette sker generelt hos en person, der har et svagt immunsystem, såsom en person, der er underernæret, har diabetes, til HIV-AIDS.

Derudover kan tarmtuberkulose også give symptomer som gastritis, når den opstår i fordøjelsessystemet. Nogle af de symptomer, der kan opstå, omfatter:

  • Følelse af smerte i maven til kvalme og opkastning.
  • Ingen appetit og oplever vægttab.
  • Passerende afføring, der bløder.

Tuberkulose i tarmene kan også forårsage tarmblokeringer, som kan have skadelige virkninger, når de opstår. Derudover kan du også opleve følelser, såsom en stram mave og at mærke en klump i maven. Når du mærker alle disse symptomer, er det en god idé at få dig selv tjekket, fordi tarmtuberkulose kan forårsage flere komplikationer, der kan være farlige.

Tuberkulose, der angriber tarmene, kan helt sikkert gøre mange mennesker forvirrede. Derfor kan du bede lægen om en mere fuldstændig forklaring vedrørende denne sygdom . Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning og du kan interagere direkte med medicinske eksperter uden at skulle forlade huset!

Læs også: Reducer stigmatisering, genkend 5 fakta om TB

Sådan diagnosticeres intestinal tuberkulose

Diagnose, der kan stilles for at opdage sygdomme forårsaget af bakterier, er ikke let at stille. Dette skyldes, at de symptomer, der kan opstå hos hver person, kan være forskellige, endda ligne andre sygdomme, der begge er forårsaget af bakterielle infektioner. Derfor er det nødvendigt at udføre en mere detaljeret diagnose, så resultaterne er nøjagtige. Her er nogle kontroller, der kan udføres:

  • Fysisk undersøgelse: Under denne undersøgelse vil lægen undersøge maveområdet. Et af de symptomer, der mærkes, er, når den ramte vipper til den ene side, vil mavelyden høres bevæge sig rundt. Dette er også kendt som det skakbrætfænomen, der kan opstå, når man har tarmtuberkulose.
  • Symptomundersøgelse: Denne proces vil analysere de symptomer, der opstår, og matche dem med en historie med kontakt med en person, der har tarmtuberkulose. På den måde kan det kun konstateres, at forstyrrelsen er opstået på grund af TB og ikke noget andet.

Flere andre undersøgelser er også mulige, såsom laboratorieundersøgelse, endoskopi, histopatologi, til PCR. Det vigtigste er først at sikre sig, om lidelsen virkelig er forårsaget af bakterier, der forårsager lungesygdomme.

Læs også: Pas på komplikationer på grund af tuberkulose

Efter at have vidst, om en, der har mavebetændelse, rent faktisk kan være forårsaget af tuberkulose i tarmen, er det en god idé at blive tjekket ud med det samme, hvis du oplever disse symptomer. På den måde kan tidlig behandling ske, før man oplever nogle komplikationer, der kan være farlige.

Reference:
Hindu. Tilgået 2020. Gastrointestinal tuberkulose præsenterer sig som fejlernæring og distal colon tarmobstruktion.
Healthline. Hentet 2020. Tuberkulosetyper.