Bliv ikke ignoreret, dette er årsagen til glaukom

, Jakarta - Vær forsigtig med glaukom. For ifølge WHO er denne sygdom den næststørste årsag til blindhed i verden efter grå stær. I Indonesien, data indhentet af sundhedsministeriet (KEMENKES), nåede forekomsten af ​​mennesker med glaukom i 2007 4,6 pr. 1.000 indbyggere.

Grøn stær er en øjensygdom karakteriseret ved beskadigelse af synsnerven, der forårsager synsforstyrrelser og blindhed. Dette skyldes øget øjentryk og synsfeltforstyrrelser.

Synsnerven er en samling af nervefibre, der forbinder nethinden med hjernen. Når disse celler er beskadiget, forstyrres de signaler, der bruges til at formidle det, der ses, til hjernen. Nå, denne tilstand kan forårsage gradvist tab af syn eller blindhed.

Fordi glaukom opstår langsomt, er mange mennesker med det ofte ikke klar over skaden. Endelig er den øjenskade, der opstår, i et fremskredent stadium uden at være klar over det. Grøn stær selv er opdelt i flere typer, nemlig:

  1. Vinkel-lukkende glaukom er en alvorlig sygdom, der får trykket inde i øjet til at stige pludseligt, selv inden for få timer. Dette opstår, når trykket inde i øjet stiger på grund af, at væsken ikke kan dræne ordentligt.

  2. Åbenvinklet glaukom, som er en tilstand, der forårsager skade på synsnervehovedet med gradvist tab af retinale ganglieceller og deres axoner. Dette medfører et gradvist tab af synet.

  3. Normaltryksglaukom er en tilstand, hvor synsnerven er beskadiget, selvom trykket i øjet stadig er normalt.

  4. Medfødt glaukom er en tilstand, hvor højt tryk i øjet beskadiger synsnerven. Denne sygdom diagnosticeres normalt ved fødslen.

  5. Sekundært glaukom, som er en tilstand med øget væsketryk i øjet på grund af en anden sygdom.

Af de flere typer af glaukom ovenfor er åbenvinklet glaukom den mest almindelige. Dette kan være meget bekymrende, fordi symptomerne på denne sygdom ofte er ukendte og forbedres over tid.

Grøn stær er normalt kronisk fremadskridende, hvilket betyder, at den skade, der opstår over en længere periode, er gradvist mere alvorlig. Denne tilstand opstår generelt i begge øjne med varierende sværhedsgrad.

Denne tilstand får en person til at miste synet af personen. Det første symptom, der opstår, er normalt et tab af synsområde, der opstår på den perifere side eller kanten af ​​øjet, så patienten har ingen klager. I et mindretal af tilfælde af glaukom kan symptomer omfatte:

  1. Kvalme eller opkastning.

  2. Tåget syn.

  3. Pludselig sløret syn.

  4. Hovedpine ledsaget af smerter omkring øjeæblet.

  5. Det er som at se en regnbue omkring lys.

  6. Syn er som at have en sort ramme. Denne tilstand er en fase på et fremskredent stadium.

  7. Øjnene ser forstørrede ud. Dette sker på grund af tryk på øjet.

  8. Øjne er følsomme over for lys.

  9. Øjnene ser krydsede ud.

Faktorer, der påvirker forekomsten af ​​glaukom omfatter:

  1. Oplever østrogenmangel i en tidlig alder hos kvinder.

  2. Alder over 60 år.

  3. Har et familiemedlem, der også har grøn stær.

  4. Har haft en øjenskade eller er blevet opereret i øjet.

  5. Har andre øjensygdomme, såsom nærsynethed.

  6. Tager øjendråber i lang tid.

  7. Har anæmi, diabetes, hypertension eller hjertesygdom.

Det anbefales stærkt, at du straks diskuterer med din læge, hvis du ser nogen af ​​symptomerne på glaukom hos dig selv eller dine nærmeste. Med du kan diskutere hvor som helst og når som helst via Snak eller Stemme/videoopkald . Derudover kan du også købe medicin, og den bliver leveret hjem til dig inden for en time. Kom nu, Hent ansøgningen med det samme!

Læs også:

  • Nærsynethed Sygdom på grund af alder
  • 4 øjensygdomme, som diabetikere kan opleve
  • 7 usædvanlige øjensygdomme