Bivirkninger af IUD-prævention, IUD-præventionsmidler, IUD-præventionsudstyr

Jakarta – Indtil nu er der stadig mange kvinder, der tænker sig om to gange om at bruge en langtidsspiral. Indtil nu er der stadig kvinder, der er bange for at bruge spiralen. Årsagen er enkel, fordi de er bange for installationsprocessen og bivirkningerne af spiralprævention.

Faktisk opstår frygten, fordi de ikke rigtig kender fakta om selve spiralen. Så før vi diskuterer bivirkningerne af IUD'er, lad os først blive bekendt med typerne af IUD'er. Der findes to typer spiralpræventionsmidler, nemlig hormonelle og ikke-hormonelle spiraler.

Hormonspiralen virker ved at fjerne Levonorgestrel, som er et gestagenhormon, der også er indeholdt i p-piller og implantater. Dette hormon spiller en rolle i at fortykke væsken i livmoderhalsen, så det er svært for sædceller at komme ind i livmoderen.

Muligheden for sædceller til at befrugte et æg er således næsten ikke-eksisterende. Selv hvis vellykket befrugtning sker, forårsager dette hormon også, at livmoderen ikke er befordrende for vedhæftningen af ​​det befrugtede æg.

I mellemtiden har den ikke-hormonelle IUD en kobberspiralkomponent. Kobber virker ved at frigive stoffer, der forårsager betændelse i livmoderen, som kan beskadige sæd- og ægceller, før de kan mødes.

Nå, hver "fremmed genstand", der kommer ind i kroppen, skal forårsage en reaktion, det samme gør spiralen. Den forventede reaktion er fraværet af graviditet, mens den uønskede reaktion er kendt som en "bivirkning". Følgende er bivirkningerne af spiralen:

1. Ændringer i menstruationsmønster

Dette er den mest almindelige bivirkning ved at bruge en IUD. I ikke-hormonelle spiraler (også kendt som spiralpræventionsmidler) er årsagen et inflammatorisk stof, der frigives af kobberet. Normalt vil sundhedspersonale først forklare disse bivirkninger, så patienterne ikke bliver overraskede, når de oplever klager efter indsættelse af spiral. Hvad er formerne?

  • Spotting aka spotting
  • Menstruationsvarighed, der er længere end normalt
  • Mere menstruationsblodvolumen
  • Mere intense menstruationssmerter

Det er ufarligt, og forekommer generelt kun i 3. til 6. måned. Du behøver ikke bekymre dig, selv brugere af sprøjteprævention kan opleve pletter. Disse pletter vil gradvist reducere og forsvinde inden for et par måneder.

I mellemtiden, hvis menstruationssmerter er meget generende, kan du tage smertestillende midler, som er sikre at indtage, såsom paracetamol. Mere volumen af ​​menstruationsblod kan også omgås ved at skifte bind oftere og vælge bind, der kan rumme flere.

På den anden side kan hormonspiralbrugere opleve mere uregelmæssige og sparsomme menstruationer eller slet ingen menstruation (amenoré). Det er også naturligt og harmløst.

2. Afbrydelse af intime relationer

Spiralen er i form af en lille enhed som bogstavet T. Så lille, har spiralen tråde for at lette processen med udstødning fra livmoderen senere. Denne tråd dingler fra indersiden af ​​livmoderen til toppen af ​​skeden.Hvis tråden skæres over, kan der nogle gange opstå friktion med penis under samleje.

For nogle mænd forårsager det smerte eller prikken. Tag det roligt, du kan bede din jordemoder eller fødselslæge om at bøje tråden og stikke den ind i livmoderhalsen, så enden af ​​tråden ikke føles skarp.

Når kvinder bruger IUD

Du skal ikke bekymre dig om at føle dig øm eller øm, når du bruger spiralen. Selvom det er i form af et T, er spiralen lavet af et meget fleksibelt materiale, så det ikke skader livmoderen. Derudover er spiralens placering i livmoderen. Hr. P er kun i stand til at nå skeden, så han vil ikke være i stand til at røre spiralen, endsige få den til at gøre ondt i livmoderen.

Hvad hvis bivirkningerne er irriterende?

Du kan tjekke med din jordemoder eller læge. Yderligere undersøgelse kan foretages for at finde ud af årsagen. Hvis der ikke findes problemer, er det muligt, at du ikke er kompatibel med spiralen og kan vælge en anden form for prævention. Hver krop har forskellige betingelser, så uforenelighed er en naturlig ting.

Flere fordele

Det er dog ret sjældent, at kvinder fjerner spiralen med den begrundelse, at den ikke er egnet. De fleste kvinder, der bruger spiral, føler, at fordelene opvejer bivirkningerne. Udover at være effektiv til at forebygge graviditet, er varigheden af ​​præventionen ret lang, hvilket er 5-10 år. Du behøver kun at tjekke regelmæssigt hver sjette måned for at sikre, at spiralen stadig er i den rigtige position.

Derudover har din krop tilpasset sig, og de bivirkninger, der kunne mærkes i begyndelsen af ​​installationen, mærkes ikke længere. Hvis du ønsker at planlægge en graviditet, kan du vende tilbage til fertiliteten fra det tidspunkt, hvor spiralen fjernes fra livmoderen.

Nå, hvis du har spørgsmål om spiralen. Du kan bruge appen og kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play!

*Denne artikel blev publiceret på SKATA den 4. maj 2018