5 Farlige kønssygdomme hos kvinder

Jakarta – At holde intime organer rene er meget vigtigt for alle, især kvinder. Årsagen er, at skeden er meget modtagelig over for farlige sygdomme, der kan bringe den syges liv i fare. Denne tilstand er forårsaget af tilstedeværelsen af ​​svampe, bakterier og parasitter, der sætter sig i en snavset vagina. Her er kønssygdomme hos kvinder, som du skal være opmærksom på:

Læs også: Kend 6 tegn på unormal leukorré

1. Bartholinitis

Bartholinitis er en kønssygdom hos kvinder, der angriber en bartholinkirtel i bunden af ​​skamlæberne. Bartholinitis kirtler er kirtler, der producerer smøremiddel under samleje. Denne sygdom overføres ikke under sex.

2. Klamydia

Klamydia er en bakteriel infektion, som er meget vanskelig at opdage i de tidlige stadier af dens udseende. Symptomerne opstår normalt først efter 1-3 ugers infektion med klamydiabakterier, som er karakteriseret ved udflåd eller udflåd fra skeden, smerter ved samleje, smerter ved vandladning og unormal blødning.

3. Vaginalt udflåd

Vaginalt udflåd er en hvid væske, der kommer ud af skeden, hvilket er almindeligt, og som har en flydende tekstur og er lugtfri. Hvis udflådet er tykt i konsistensen, har en dårlig lugt og er grøn, gul eller grå i farven, skal du være forsigtig. Årsagen er, at denne tilstand er et symptom på de tidlige stadier af livmoderhalskræft.

Læs også: Menstruationssmerter kan behandles med massage, virkelig?

Hvis du finder karakteristika ved unormalt udflåd, skal du straks tjekke dig selv på det nærmeste hospital for at opdage den faktiske tilstand, du oplever. Undervurder ikke unormalt udflåd fra skeden, ja! Fordi det er et tidligt stadium af seksuelt overførte sygdomme hos kvinder, der er farlige.

4. Genital Herpes

Genital herpes er en sygdom, der hovedsageligt er forårsaget af herpes simplex virus type II. Hos et mindretal af de syge er genital herpes forårsaget af herpes simplex virus type I. HSV II angriber generelt kroppen fra taljen op til munden), mens HSV I normalt angriber fra taljen og ned.

Symptomer forårsaget, nemlig huden føles som en forbrænding, som så bliver til et sår. I de senere stadier vil den syge opleve utilpashed, hovedpine, svimmelhed, træthed, feber og muskelsmerter.

5. Candidiasis

Candidiasis er en infektion forårsaget af svampen candida. Denne svamp findes faktisk allerede i den menneskelige krop. Med et stærkt immunsystem kan kroppen modstå denne sygdom. Det er vigtigt at vide, at denne svamp ikke kun angriber de kvindelige organer, men også lungerne, munden, huden, urinvejene og andre kropsdele.

Læs også: Undervurder ikke disse livmoderhalskræftsymptomer

Pas på sundheden for kvinders organer med disse trin

Så mange typer kønssygdomme hos kvinder. Inden det er for sent, skal det håndteres på den rigtige måde. Der er flere trin, du kan tage for at holde dine kvindelige organer sunde, herunder:

  • Vask intime organer på den rigtige måde. Undgå at bruge sæber, geler og antiseptika, da disse vil påvirke pH-balancen i skeden og forårsage irritation.

  • Lev en sund livsstil ved at spise sund og afbalanceret næringsrig mad, holde op med at ryge, holde op med at drikke alkohol, træne regelmæssigt og håndtere stress godt.

  • Øv sund sex ved at bruge kondom.

  • Brug ikke stramt undertøj med materialer, der ikke absorberer sved.

Det sidste, du kan gøre for at forebygge kønssygdomme hos kvinder, er, at undlade at barbere dit kønsbehåring af, for alle de bakterier, der skulle sidde fast i kønsbehåringen, går direkte ind i skeden. Derudover vil barbering af kønsbehåring få hår til at vokse indad og føre til infektion.

Reference:

Medline Plus. Tilgået i 2020. Seksuelt overførte sygdomme.

Healthline. Tilgået 2020. Information om seksuelt overført sygdom (STD) for kvinder.

MedicinNet. Tilgået 2020. Seksuelt overførte sygdomme (STD'er) i kvindefakta.