Hvor meget vægt er kategoriseret som fedme?

, Jakarta - Under denne pandemi har mange mennesker svært ved at regulere deres lyst til at spise. Dette skyldes stressniveauer, der fortsætter med at stige på grund af arbejdsfaktorer og manglende interaktion med andre mennesker. Som et resultat fortsætter vægten med at stige, hvilket resulterer i fedme. Selvfølgelig skal alle undgå det, fordi det kan øge risikoen for farlige sygdomme.

Mange mennesker ved dog ikke, hvor meget vægt der har passeret fedmegrænsen. Ved at kende den ideelle kropsvægt kan du prøve at tabe den. Så hvilke måder kan man gøre for at beregne, om din vægt er ideel, overskydende eller endda i fedmekategorien? Her er en mere komplet diskussion om dette!

Læs også: Vejer 350 kg, genkend farerne ved sygelig fedme

Sådan afgør du, om din vægt er forbi grænsen for fedme eller ej

Overvægt og fedme defineres som unormal eller overdreven fedtophobning, som kan udgøre sundhedsrelaterede risici. For nylig fortsætter hastigheden af ​​vægtøgning med at stige ikke kun hos voksne, men også hos børn. I mange udviklede lande er overvægt blevet anerkendt som et problem, der kræver seriøs behandling.

En person, der er overvægtig, kan opleve det på grund af genetiske og miljømæssige faktorer og kan være svært at overvinde med diæt alene. Fedme kan diagnosticeres af en læge og klassificeres, når en person har et kropsmasseindeks (BMI) på 30 eller mere. Så hvordan beregner man hver persons BMI for at finde ud af, om han er overvægtig eller ej? Sådan gør du:

Sådan beregnes BMI

Body Mass Index (BMI) eller body mass index er en måde, der kan gøres for at bestemme, om din krop er for tynd, ideel, fed til at være overvægtig. Formlen, der kan bruges til at beregne BMI, er at bruge det metriske målesystem, nemlig vægt i kilogram (kg) divideret med højde i meter i anden kvadrat.

BMI = BB / (TB)2

Hvis du for eksempel er 175 centimeter høj og vejer 90 kilo, så bliver regnestykket sådan her: Kvadrat for den tunge krops højde 1,75x1,75 = 3,06. Derefter kan du dividere din vægt med kvadratet af din højde, hvilket betyder 90/3,06 = 29,4. Efter at have fået disse tal, kan du bestemme hvilken vægtkategori du falder ind under.

Læs også: Fedme er ikke kun påvirket af kosten

Beregningen af ​​BMI består af følgende fire kategorier:

  • En person er overvægtig, hvis hans BMI er lig med eller over 30.
  • Når en persons BMI når 25-29,9, så bliver han kategoriseret som overvægtig.
  • Normal BMI eller ideel kropsvægt er i intervallet 18,5-24,9.
  • Hvis en person har et BMI under 18,5, så har han en under normal vægt.

Hvad angår den asiatiske befolkning, inklusive Indonesien, er BMI-grupperingen som følger:

  • En person er overvægtig, hvis hans BMI er over 25.
  • Når en persons BMI rører ved 23-24,9, så er han kategoriseret som overvægtig.
  • Et normalt BMI ligger i intervallet 18,5-22,9.
  • Hvis en person har et BMI under 18,5, så har han en under normal vægt.

Du bør altid sikre dig, at body mass index-tallet ikke overstiger fedmegrænsen. På den måde kan du sikre din krops sundhed for at undgå flere sygdomme, hvis risiko stiger, når du er overvægtig. Sørg for at have en sund kost og motioner regelmæssigt hver dag.

Læs også: Mennesker med fedme er sårbare over for Cauda Equina syndrom

Så, hvis du stadig har spørgsmål vedrørende fedmegrænser og body mass index, læger fra klar til at hjælpe. Det er nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning og få bekvemmelighed relateret til sundhedsadgang blot ved at bruge smartphone . Download appen lige nu!

Reference:

WHO. Tilgået i 2020. Fedme.
Kræft. Tilgået 2020. Normalvægtintervaller: Body Mass Index (BMI).