Mor, kend aldersstadierne, hvor babyen kan se klart

, Jakarta – Verden er et nyt og fantastisk sted for en mors lille nyfødte baby. Der var mange nye færdigheder, han skulle lære. Ud over at begynde at løfte hovedet, sidde op og begynde at tale, lærer babyer også at bruge deres øjne fuldt ud.

Selvom sunde babyer er født med evnen til at se, har de ikke fuldt udviklet disse evner, såsom at fokusere øjnene, bevæge øjnene præcist og bruge begge øjne samtidigt. Så i hvilken alder kan babyer se perfekt? Find ud af stadierne af babys synsudvikling i henhold til deres alder her.

Stadier af udvikling af evnen til at se babyer

Babyer oplever betydelig visuel udvikling i de første par måneder af livet. Her er nogle milepæle, som forældre bør se efter i deres babys syn og udvikling. Det er vigtigt at huske, at hvert barn ikke er det samme, og nogle børn kan nå visse stadier i forskellige aldre.

  • Nyfødt op til 4 måneders alder

Når nyfødte bliver født, ser de verden omkring dem med sløret syn. De kan bedst fokusere på objekter mellem 8 og 10 tommer fra deres ansigter. Det er den rigtige afstand for moderens baby til at se moderens ansigt, når moderen krammer hende.

Efter at have været i den mørke livmoder i nogen tid, stimulerede den lyse verden deres øjne visuelt. I starten har babyer svært ved at skelne mellem to forskellige genstande. Dette varede dog ikke længe.

I de første par måneder vil din babys øjne begynde at arbejde mere effektivt sammen. At koordinere øjnene er dog stadig et vanskeligt job for babyer. Det er grunden til, at moderen måske bemærker, at kun det ene øje af barnet ser ud til at bevæge sig, eller at begge øjne ser ud til at være krydsede.

I de fleste tilfælde er dette normalt. Men hvis du ofte oplever, at det ene øje på din baby ser ud til at kigge ind eller ud ofte, er det en god idé at diskutere dette med din børnelæge ved dit næste kontrolbesøg.

Læs også: 9 slags tegn på øjenlidelser hos børn

I denne alder kan moderen også opleve, at barnet begynder at vise udvikling af hånd- og øjenkoordination. For eksempel begynder en babys øjne at spore et objekt i bevægelse, og han forsøger at gribe fat i genstanden med sine hænder.

Selvom det ikke er kendt, hvor godt babyer kan skelne farver ved fødslen, er evnen til at se farver muligvis ikke fuldt udviklet på dette stadium.

Ved omkring 8 ugers alderen kan de fleste babyer nemt fokusere på deres forældres ansigter.

Omkring 3 måneders alderen kan barnets øjne følge med i forskellige ting. Når du vipper et farvestrålende legetøj i nærheden af ​​din baby, kan du se hans øjne følge bevægelsen af ​​din hånd, og han vil forsøge at gribe det med sine hænder.

Læs også: Sådan træner du børns øjenudvikling gennem spil

  • Baby alder 5-8 måneder

Din babys syn vil fortsætte med at forbedre sig dramatisk i løbet af disse måneder. De vil begynde at udvikle nye færdigheder, hvoraf en er afstandsopfattelse. Denne evne til at bestemme, hvor tæt eller langt et objekt er baseret på objekterne omkring det.

Normalt fungerer en babys øjne ikke godt nok før omkring 5 måneders alderen. I denne alder kan deres øjne danne et 3D-billede af verden omkring dem, som de har brug for for at se tingene tæt.

Babys hånd- og øjenkoordination i denne alder bliver også bedre, så han kan se noget interessant, så samle det op, drej det og udforsk det på forskellige måder.

Mange babyer begynder at kravle eller bevæge sig omkring omkring 8 måneders alderen. Ved at bevæge sig kan babyer forbedre deres hånd-øje-krop-koordination endnu mere.

I denne alder vil din babys farvesyn også forbedres. Så tag din lille en til interessante nye steder, og vis dem farverige genstande for at stimulere disse evner.

  • Baby Alder 9-12 måneder

Når mors baby er 1 år, kan han godt bedømme afstand. Dette er en nyttig evne, når de kravler langs sofaen eller udforsker stuen fra side til side. På dette tidspunkt kan din lille smide ting mere præcist, så vær forsigtig!

Nu kan din baby se tingene meget tydeligt, både nær og fjern. Det kan også hurtigt fokusere på at se selv hurtigt bevægende objekter. Dit lille barn vil også nyde at spille spillet titte bøh med mor.

Læs også: For tidlig baby øjentilstande kan påvises ved nethindescreening, virkelig?

Det er de stadier af babys synsudviklingsevner, der skal kendes. Selvom barnet ikke har øjenproblemer, anbefales moderen at tage den lille med til øjenlægen til en første grundig øjenundersøgelse.

Nå, mødre kan tage deres babyer til lægen ved at lave en tid på hospitalet efter moderens valg gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning nu også for at gøre det lettere for mødre at bevare barnets sundhed.

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Hvornår begynder nyfødte babyer at se?