Genkend symptomerne på tyfus hos børn, og hvordan man overvinder det

Jakarta - Tilsyneladende er tyfus en sygdom, der betragtes som alvorlig globalt. Data fra WHO viser, at omkring 11-20 millioner mennesker får tyfus eller tyfus hvert år. Baseret på disse tal døde så mange som 128 tusind til 161 tusinde mennesker af denne sygdom.

Hvad så med Indonesien? Selvom der ikke er nogen seneste data, kan du stadig få et overblik over denne sygdom fra rapporten fra generaldirektoratet for medicinske tjenester i det indonesiske sundhedsministerium. En type salmonellosebakterier er Salmonella typhi Denne bakterie forårsager et sundhedsproblem kendt som tyfus.

I 2008 rangerede tyfus på andenpladsen ud af de 10 mest almindelige sygdomme hos indlagte patienter i Indonesien med 81.116 tilfælde med en andel på 3,15 procent. I mellemtiden blev førstepladsen besat af diarré med antallet af tilfælde 193.856 med en andel på 7,52 procent (Depkes RI, 2009).

Læs også : 5 behandlinger for tyfussymptomer, som du skal prøve

Den ting at huske, børn er en gruppe, der er modtagelige for tyfus. Årsagen er, at deres immunsystem ikke er fuldt dannet. Spørgsmålet er, hvad er symptomerne på tyfus hos børn? Her er anmeldelsen!

Høj feber til blodig BAB

Faktisk er symptomerne på tyfus hos børn ikke forskellige fra voksne. En anden ting at huske, tyfussymptomer kan være milde eller svære. Denne tilstand afhænger af patientens helbredstilstand, alder og vaccinationshistorie.

Hvad så med inkubationsperioden? Generelt varer inkubationsperioden for de bakterier, der forårsager tyfus, i 7-14 dage. Denne periode beregnes, når bakterier kommer ind i kroppen for at forårsage symptomer. Hvad så med symptomerne?

Ifølge eksperter hos WHO og Nationale Sundhedsinstitutter Tidlige symptomer på tyfus omfatter feber, utilpashed og mavesmerter. Høj feber (39,5 grader Celsius) eller svær diarré opstår, efterhånden som sygdommen forværres.

Nogle mennesker udvikler et udslæt kaldet "rosepletter". Disse er små røde pletter på maven og brystet. Andre symptomer omfatter næseblod, langsom og svag følelse, indtræden af ​​en akut sygdom karakteriseret ved langvarig feber, hovedpine, kvalme og appetitløshed, forstoppelse eller nogle gange diarré, alvorlig træthed, forvirring, delirium, at se eller høre ting, der ikke er der (hallucinationer), svært ved at være opmærksom ( opmærksomhedsunderskud ), og blodig afføring.

Husk, at symptomerne på tyfus ofte er uspecifikke. Faktisk er det klinisk umuligt at skelne fra andre febersygdomme. Spørg derfor straks din læge, hvis du oplever disse symptomer, især hvis feberen ikke går væk på tredje til femte dag. Bare brug appen at spørge og svare med lægen, så du ikke skal på klinikken igen.

Læs også: 4 vaner, der forårsager tyfus aka tyfus

Behandling af tyfussymptomer hos børn

Hvis nogen af ​​ovenstående symptomer viser sig hos dit barn, skal du straks give den rette behandling, før symptomerne bliver værre. Der er to behandlingstrin, der skal tages, nemlig medicinsk og intensiv pleje i hjemmet.

Hvis moderen tjekker den lille på hospitalet, vil lægen normalt ordinere antibiotika, som skal bruges i 1-2 uger. Hvis symptomerne på tyfus viser mere alvorlige indikationer, såsom feber på 40 grader Celsius eller akut diarré, kan lægen anbefale hospitalsindlæggelse.

Læs også : Fik tyfus, kan du holde tunge aktiviteter?

Når dit lille barn får lov til at gå hjem, skal du fortsætte trinene til at behandle tyfussymptomer hos børn på en enklere måde derhjemme. Giv vand, frugtjuice eller kokosvand for at forhindre, at kroppen bliver dehydreret. Vær desuden opmærksom på den fødeindtagelse, der kommer ind i kroppen, fordi tyfus kan forårsage fejlernæring hos børn.

Reference:
Indonesiens landbrugsministerium - Direktoratet for Veterinær Folkesundhed. Tilgået i 2021. Indvirkning af salmonellose på sundhed, social og økonomi.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Hentet i 2021. Tyfusfeber.
WHO. Hentet januar 2021. Tyfusfeber.