Undervurder ikke de 3 farer ved mavesyre

, Jakarta – Har du nogensinde oplevet en brændende følelse i brystet på grund af mavesyre, der stiger op i spiserøret? Denne tilstand kaldes sur reflukssygdom eller gastroøsofageal reflukssygdom (GERD). Symptomer på sure opstød forveksles ofte med symptomer på et hjerteanfald, fordi de begge forårsager brystsmerter. Mavesyre er dog ikke en dødelig sygdom, som et hjerteanfald. Du skal dog stadig være opmærksom på denne sygdom, for mavesyre kan også forårsage komplikationer, der er farlige for helbredet.

Gastroøsofageal reflukssygdom GERD eller GERD er en fordøjelsessygdom karakteriseret ved tilbageføring af mavesyre ind i spiserøret. Denne stigning i mavesyre (mavesyrerefluks) kan irritere slimhinden i patientens spiserør. GERD er mild sure opstød, der forekommer mindst to gange om ugen eller moderat, til svær sure opstød, der forekommer mindst en gang om ugen.

Læs også: 4 typer mavesygdomme

Årsager til mavesyresygdom opstår

I et normalt fordøjelsessystem åbner den nedre spiserørsmuskel (LES-muskel) sig for at tillade mad at komme ind i maven og lukker for at forhindre mad og mavesyre i at strømme tilbage i spiserøret. Syre reflukssygdom opstår dog, når LES-musklen svækker eller slapper af uhensigtsmæssigt, hvilket tillader maveindholdet at strømme tilbage i spiserøret.

Sværhedsgraden af ​​GERD, som en person kan opleve, afhænger af, hvor langt LES-musklen er svækket samt typen og mængden af ​​væske, der udskilles fra maven og den neutraliserende virkning af spyt.

Forskellige risikofaktorer kan også øge en persons risiko for at udvikle sure opstød, herunder:

  • Overvægt (fedme).

  • At have en hiatus brok, som er en tilstand, når den øverste del af maven kommer ind i brysthulen.

  • Graviditet.

  • Bindevævsforstyrrelser, såsom sklerodermi.

  • Forsinket tømning af maven.

Mens de faktorer, der kan forværre tilstanden af ​​mavesyre, nemlig:

  • Røg.

  • Spiser store måltider eller spiser for sent.

  • Visse fødevarer, såsom fed eller stegt mad.

  • Drik drikkevarer, der kan udløse mavesyre, såsom alkohol eller kaffe.

  • Visse medikamenter, såsom aspirin.

Læs også: 7 sunde fødevarer til mennesker med mavesyre

Faren for mavesyresygdom

Hvis sure opstødssygdomme ikke behandles fuldstændigt, kan der opstå komplikationer såsom betændelse i spiserøret eller spiserøret. Over tid kan kronisk betændelse udvikle sig og føre til følgende komplikationer:

  1. Forsnævring af spiserøret (esophageal striktur). Betændelse i spiserøret kan forårsage dannelse af arvæv. Arvævet kan indsnævre passagen af ​​mad, hvilket gør det svært for folk at sluge.

  2. Åbne sår i spiserøret (esophagusulcus). Mavesyre kan fjerne væv i spiserøret og forårsage åbne sår. Sår i spiserøret kan bløde og forårsage smerte, hvilket gør det svært for folk at sluge mad.

  3. Forstadier til kræft i spiserøret ( Barretts spiserør ). Øsophageal skade fra refluks af mavesyre kan forårsage ændringer i vævet, der forer den nedre spiserør. Disse ændringer er forbundet med en øget risiko for kræft i spiserøret.

Ser man farerne ved mavesyresygdom, som er ret alvorlig, anbefales det at besøge en læge, hvis man oplever symptomer på mavesyre, så man kan få den rette behandling. Acid reflukssygdom kan faktisk overvindes med livsstilsændringer og håndkøbsmedicin. Nogle mennesker med svær GERD kan dog have brug for stærkere medicin eller kirurgi for at lindre symptomer.

Læs også: For ikke at tage fejl, er disse 5 tips til at forhindre GERD

For at købe medicin til at håndtere det mavesyreproblem, du oplever, skal du blot bruge appen . Metoden er meget nem, bare bestil via funktionen Køb medicin og din ordre ankommer inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD).
WebMD. Tilgået i 2019. Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD).