Undgå disse 4 fødevarer, når du har tyfus

Jakarta – Du bør ikke undervurdere tilstanden af ​​den feber, du har haft i flere dage. Feber kan være et tegn på tyfus. Tyfus er forårsaget af en bakteriel infektion Salmonella typhi i fordøjelseskanalen. Der er forskellige faktorer, der øger en persons risiko for at få tyfus, såsom dårlige sanitære forhold og begrænset rent vand.

Læs også: Ting at vide om tyfus

Der er ikke noget galt i at tage forholdsregler, så du undgår tyfus. Tyfus er kendt som en sygdom, der spreder sig ret hurtigt. Når du har tyfus, skal du være opmærksom på den mad eller drikke, du indtager. At være opmærksom på den mad, der indtages, kan hjælpe med at overvinde tyfus hurtigere.

Undgå krydret mad, når du har tyfus

Rapporteret fra Medicinske nyheder i dag , er der flere symptomer oplevet af personer med tyfus, såsom feber og udslæt vises på huden. Ikke kun det, træthed, muskel- og ledsmerter, forstoppelse, hovedpine, kvalme, opkastninger. Generelt opstår symptomer 6-30 dage efter, at en person er udsat for bakterierne Salmonella typhi .

Tyfusramte opfordres til at spise fødevarer, der har en blød tekstur og højt proteinindhold. På den anden side er der nogle fødevarer, der er tabu for mennesker med tyfus, herunder:

1. Krydret mad

Undgå at spise krydret mad, når du har tyfus. Fordøjelseskanalen hos mennesker med tyfus er irriteret. Man frygter, at spisning af krydret mad vil få fordøjelseskanalen til at opleve mere alvorlig irritation og endda blødning. Denne tilstand kan forværre tyfus og bremse helingsprocessen, der er blevet gennemført.

2. Fødevarer med ret stærk smag

Undgå at spise fødevarer, der har meget rige krydderier, er for søde eller for salt. Det er bedre at adlyde disse tabuer, så den tyfus du oplever kan overvindes. Forstyrrelser i fordøjelseskanalen oplevet af mennesker med tyfus kan reducere appetitten. Mad, der er rig på krydderier, kan få din appetit til at falde. Derudover frygtes den stærke aroma og stærke smag at forværre fordøjelseskanalens tilstand.

Læs også: Sårbar til at opstå under oversvømmelser, disse er 9 symptomer på tyfus

3. Raw Food

Rapporteret fra Børns sundhed , undgå at spise rå eller underkogt mad. Vær opmærksom på indtagelse af grøntsager eller frugt, der ikke er renvasket. Det er bedre at skrælle frugten fra huden, når den indtages. Bakterier forurenet vand Salmonella typhi og bruges til at vaske frugt kan være et mellemled for nogen, der oplever tyfus.

4. Fødevarer med højt fiberindhold

Fibermad er godt for fordøjelsen. Undgå dog fødevarer med højt fiberindhold, når du lider af tyfus. Fødevarer med et højt nok fiberindhold tager længere tid at blive fordøjet af fordøjelseskanalen. Denne tilstand gør, at det tager længere tid for næringsstoffer at blive absorberet af fordøjelsen. Hvis det er nødvendigt, bør du indtage fødevarer med højt fiberindhold i små portioner.

Det er de fødevarer, som folk med tyfus bør undgå. Der er ikke noget galt i at spørge lægen direkte om tyfus. Tyfus kan forebygges ved vaccination. Derudover skal du ikke glemme at holde dine hænder rene, før du spiser mad. Brug vand med optimal modenhed til at drikke, lave mad eller vaske frugt eller grøntsager. Derudover skal du reducere vanen med at spise ethvert sted.

Læs også: Her er hvordan Salmonella-bakterier forårsager tyfus

Tyfus er en risiko på steder, der er dårligt vedligeholdt og har dårlige sanitære forhold. Så det skader aldrig altid at være opmærksom på sygdomme, der forårsager komplikationer, såsom indre blødninger og rivning af fordøjelseskanalen.

Reference:
Børns sundhed. Hentet i 2020. Tyfusfeber
Medicinske nyheder i dag. Hentet i 2020. Hvad du behøver at vide om tyfus
Medlife. Tilgået 2020. Fødevarer til tyfus