Tab af stemme på grund af ondt i halsen, her er hvordan du overvinder det

, Jakarta – Når du mister stemmen, er denne tilstand oftest forårsaget af halsbetændelse. Laryngitis opstår, når strubehovedet (stemmeboksen) er irriteret og betændt. Du kan irritere din stemmeboks, hvis du larmer for meget, når du har en infektion.

De fleste tilfælde af laryngitis er forårsaget af virusinfektioner, såsom almindelig forkølelse. Inde i stemmeboksen er stemmebåndene, som når du taler, åbner og lukker glat. Når luft passerer gennem stemmebåndene, får det dem til at vibrere og derved lave lyd. Når stemmebåndene svulmer, kan det ændre den måde, luft passerer gennem dem og din stemme.

Kan helbrede sig selv?

Laryngitis går normalt over af sig selv, men nogle gange kan den blive kronisk i den forstand, at den er langvarig. For at overvinde dette skal du behandle betændelsen og irritationen i stemmeboksen.

Det bedste, du kan gøre for at slippe af med ondt i halsen, er at give dine stemmebånd tid til at hvile. Prøv slet ikke at tale i en dag eller to.

Læs også: Ondt i halsen Hyppigt, er det farligt?

Hvis du skal tale, så gør det stille og roligt. Dette virker normalt, fordi irritationen og betændelsen ofte tager tid at hele. Hvad kan der ellers gøres for at hjælpe helingsprocessen af ​​en halsbetændelse på grund af stemmetab?

  1. Hvisk ikke

Hvisken er faktisk sværere på stemmebåndene end almindelig tale. Når du hvisker, trækkes stemmebåndene stramt. Dette kan bremse restitutionen.

  1. Brug smertestillende medicin

Smertestillende håndkøbsmidler vil gøre dig mere komfortabel. Ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen (Advil, Motrin) og naproxen (Aleve), kan hjælpe med at reducere hævelse af stemmebåndene.

Har du brug for en lægemiddelanbefaling for at lindre ondt i halsen, kan du spørge gennem ansøgningen . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

  1. Undgå dekongestanter

Normalt når du er forkølet, vil du bruge et dekongestant til at lindre en forkølelse. Men hvis din forkølelse er forårsaget af halsbetændelse, er det bedst at undgå dekongestanter, som kan udtørre din hals og næsepassager.

  1. Øg væskeforbruget

Laryngitis er oftest forårsaget af en virusinfektion. Hvile og drikke masser af væske vil hjælpe dig med at komme dig så hurtigt som muligt.

  1. Drik varmt vand

Varmt vand, såsom te, bouillon eller suppe vil hjælpe med at lindre en betændt hals. Grøn te, som er fuld af antioxidanter, kan også støtte helingsprocessen. Drik varmt vand fire eller fem gange om dagen, eller mere, hvis det er nødvendigt for at lindre smerten.

  1. Undgå koffeinholdige drikkevarer såsom kaffe og sort te

Fordi denne drik kan forårsage dehydrering.

  1. Gurgle med saltvand

Tilsæt en teskefuld salt til et glas varmt vand. Saltet vil hjælpe med at helbrede det irriterede væv i halsen. Prøv at gurgle med saltvand to eller tre gange om dagen, indtil lyden vender tilbage til normal.

Læs også: Denne drik kan indtages for at lindre ondt i halsen

  1. Sugende slik

Ondt i halsen hostemedicin kan lindre ondt i halsen. Sutte på noget øger også produktionen af ​​spyt, som vil holde svælget fugtigt. Prøv slik, der indeholder honning, som har naturlige antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber.

  1. Varmt brusebad

Dampen fra et varmt brusebad hjælper med at fugte stemmebåndene og lindre ondt i halsen. Tilføjelse af en forfriskende æterisk olie, såsom eukalyptus, kan også hjælpe. Påfør æterisk olie på dine håndflader og gnid den ind.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Prøv disse midler for at få din stemme hurtigt tilbage.
Patient.Info. Tilgået 2020. Laryngitis.