Måske disse 4 årsager hyppige blinkende øjne

Jakarta - Blink med øjnene er en normal kropsreaktion. Dens funktion er at forhindre tørre øjne og beskytte øjnene mod for stærkt lys og fremmedlegemer, der kommer ind i øjet. Alligevel skal du være forsigtig, hvis dine øjne blinker for ofte. For det kunne være, at dette er et tegn på, at du har blefarospasme .

Årsager til hyppige blink med øjnene

1. Twitch

Træthed, mangel på hvile, overdreven stress, rygevaner og indtagelse af for meget koffein og alkohol kan udløse øjentrækninger. Denne tilstand kaldes en mindre trækning, hvor den trækning, der opstår, normalt er ufarlig, fordi den ikke er ledsaget af smerte. Twitch vil normalt forsvinde i løbet af højst to minutter og gentages sjældent.

2. Blefarospasme

Blefarospasme er en sundhedssygdom karakteriseret ved overdreven blink med øjnene. Denne tilstand er forårsaget af genetiske og miljømæssige faktorer, herunder stress, træthed, tørre øjne, overdreven lyseksponering, øjeninfektioner og øjenlågsobstruktion og lidelser. Til at begynde med opstår denne tilstand under visse forhold, såsom for lang læsning, udsættelse for sollys og andre udløsere. Men over tid kan denne tilstand forekomme selv uden en trigger (pludselig og ukontrollerbar blinking). Faktisk kan denne tilstand, hvis den ikke behandles med det samme, forårsage synsnedsættelse eller funktionel blindhed, fordi øjenlågene ikke kan åbne sig helt.

3. Tourettes syndrom

syndrom tourette er en lidelse, der får den syge til pludselig at lave gentagne bevægelser eller tale. Denne bevægelse sker normalt ufrivilligt og ude af kontrol, hvilket kaldes tic. Symptomerne omfatter gentagelse af ord og bevægelser, herunder øjenblink i lange perioder. Denne tilstand begynder normalt i alderen 2-15 år og er mere almindelig hos drenge end hos piger.

Læs også: Bevæger sig spontant, genkend tegnene på Tourettes syndrom

4. Bells parese

Bells parese er midlertidig lammelse eller svaghed i den ene side af ansigtsmusklerne. Denne sygdom kan påvirke musklerne i ansigtet, herunder øjenbevægelser. For eksempel folk med klokkes parese har tendens til at have svært ved at lukke og åbne øjnene. I mere alvorlige tilstande (komplikationer) kan denne sygdom forårsage øjenproblemer, muskelsvaghed, trækninger i ansigtsmusklerne (inklusive øjnene) og problemer med at spise, drikke og tale.

Sådan overvindes hyppige blinkende øjne

Hvis det ikke går væk eller gentager sig ofte, kan du behandle hyppige blinkende (trækninger) øjne på følgende måder:

  • Reducer rygevaner.
  • Begræns koffein og alkoholforbrug.
  • Komprimer øjnene, der bliver ved med at blinke, med varmt vand.
  • Undgå at stirre for længe på elektroniske skærme gadgets.
  • Brug øjendråber (hvis du har fået lægens anbefaling).
  • Tilstrækkelig søvn og hvile, mindst 6-8 timer om dagen (for voksne) eller efter behov.

Det er de fire årsager til hyppige blink med øjnene. Hvis du har andre spørgsmål eller har klager over konstant blink med øjnene, så tøv ikke med at tale med din læge . Målet er, at du kan få pålidelige anbefalinger fra læger i Indonesien . Udover det kan du også kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!