Myte eller fakta, middag gør fedt

Jakarta – Mange tror, ​​at aftensmaden gør dig fed. Denne antagelse er faktisk kun en myte. Fordi det er ikke aftensmadsaktiviteten, der gør dig tyk, men den type mad, du spiser. Hvis du ikke er sikker, så se følgende forklaring, kom så!

Ved middagen, hvad sker der med kroppen?

Rapporteret via siden Sundhed , forklarede, at kroppen vil forbrænde fedt, mens den sover. Så når du spiser om natten, vil glykogen (glukosereserver) i kroppen blive omdannet til glukose og frigivet til blodbanen for at opretholde normale blodsukkerniveauer under søvn.

Læs også: Middag før sengetid viser sig at have fordele

Når glykogen er opbrugt, forbrænder leveren fedtceller til energi. Denne proces tager lang tid, hvilket er omkring 12 timer. Det er derfor, når du spiser om natten (især lige før sengetid), får din krop ikke tid nok til at udføre hele denne proces. Som følge heraf vil glykogen blive omdannet til energireserver og lagret tre steder, nemlig skeletmuskulatur, lever og fedt (fedtceller). Hvis det daglige kalorieindtag er for højt, så kan energireserverne, der er lagret i fedtcellerne, også stige, hvilket gør dig modtagelig for vægtøgning.

Aftensmad gør dig faktisk ikke fed

Aftensmad vil ikke gøre dig tyk, så længe du ved, hvornår det er bedst at spise aftensmad. Derudover skal du også være opmærksom på, hvilken type mad du spiser. Hvis du spiser en sund kost, så kan risikoen for vægtøgning reduceres. På den anden side, hvis du spiser usund mad (såsom: junkfood ) og gå i seng umiddelbart efter at have spist, er du tilbøjelig til at få helbredsproblemer. Disse omfatter: mavesyresygdomme (såsom: halsbrand ), vægtøgning og søvnløshed.

Læs også: 4 sunde snacks til at erstatte junkfood

Den anbefalede sidste middagstid er 3 timer før sengetid. Men hvis du føler dig meget sulten om natten, skal du vælge fødevarer, der er høj i fiber og protein, men lav i kalorier og fedt. For eksempel grøntsager og frugter. Det skyldes, at flere undersøgelser har fundet ud af, at det faktisk er godt for helbredet at spise aftensmad med det rigtige indtag. Disse undersøgelser omfatter:

  • Undersøgelser udført på atleter. Undersøgelsen viser, at indtagelse af en proteinrig snack 30 minutter før sengetid kan hjælpe processen med energiforbrug. Det er nyttigt til at opretholde normale kropsfunktioner, mens en person hviler.
  • Undersøgelser udført på en gruppe kvinder med overvægt ( overvægtig og fedme). Undersøgelsen viste, at indtagelse af fedtfattige, kaloriefattige og fiberrige snacks (såsom: kornprodukter) før sengetid kan reducere appetitten om morgenen og derved reducere det daglige kalorieindtag.
  • Studer i grupper overvægtig viste også, at indtagelse af proteinrige snacks om natten kan reducere blodtrykket og risikoen for åreforkalkning (plakdannelse i blodkar). . Disse resultater blev opnået, da gruppen indtog højproteinsnacks og balancerede det med regelmæssig motion.

Læs også: Middagsmenu, der ikke gør dig fed

Det er et faktum om aftensmad, der ofte anses for at gøre dig tyk. Hvis du stadig har spørgsmål til aftensmaden, så spørg bare lægen . Gennem appen Du kan spørge en betroet læge når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!