6 Madtabuer for mennesker med ovariecyster

, Jakarta – Mange kvinder er bange for at have ovariecyster på deres kroppe. Man frygter, at denne tilstand vil udvikle sig til kræft og ganske dødelig. Faktisk udvikler tilstedeværelsen af ​​ovariecyster sig ikke nødvendigvis til kræft og dødelig. En ovariecyste er en væskefyldt sæk i æggestokken.

Denne tilstand er harmløs og vil gå over af sig selv. Det, der gør denne tilstand farlig, er, når en ovariecyste brister, er stor i størrelse og blokerer blodgennemstrømningen til æggestokken.

Læs også: Ovariecyste, gør det virkelig det svært at få afkom?

Symptomer på ovariecyste

Normalt, i nogle tilfælde, er de syge ikke opmærksomme på tilstedeværelsen af ​​ovariecyster i kroppen. Normalt mærkes ovariecyster, når de er blevet store. Du bør altid tjekke med din læge for at forhindre en forstørret cyste eller bristning af en cyste i æggestokken. Ved at lave en ultralyd kan faktisk ovariecyster påvises. Genkend nogle af de symptomer, der er tegn på en ovariecystesygdom i kroppen:

  1. Hyppig vandladning og smerter under afføring.

  2. Patienter føler sig oftere trætte og svimmel.

  3. Maven føles altid oppustet, og forstyrrelsen mærkes hos mennesker med ovariecyster.

  4. Patienter med menstruationscyklusforstyrrelser og bækkensmerter før menstruation.

  5. Den syge føler også kvalme ledsaget af opkastning.

Læs også: 10 ting, der kan forårsage ovariecyster

Fødevarer, der skal undgås for personer med ovariecyster

Selvom det ikke er farligt, bør du være opmærksom på den livsstil og kost, du indtager, så cyster på æggestokkene ikke udvikler sig til en mere alvorlig sygdom. Følgende typer fødevarer bør undgås for personer med ovariecyster:

  • Fastfood

For personer med ovariecyster bør du undgå overdreven indtagelse af fastfood. Faktisk øger indtagelse af disse fødevarer for ofte risikoen for komplikationer af sygdomme som kræft i æggestokkene. Konserveringsmidler og kolesterol kan gøre tilstanden værre.

  • Sodavand og alkohol

Undgå at indtage sodavand og alkohol, hvis du har ovariecyster. Dette gør tingene værre, fordi det øger østrogenniveauet.

  • Drikkevarer indeholdende koffein

Undgå at indtage for mange drikkevarer, der indeholder koffein. Koffein kan forstyrre hormonelle forhold i kroppen. Vi anbefaler, at du indtager koffein med måde.

  • rødt kød

Du bør reducere forbruget af rødt kød, hvis du opdages at have ovariecyster. Det høje kolesterolindhold i rødt kød kan få unormale celler til at udvikle sig i din krop.

  • Fisk og skaldyr

Du bør være opmærksom på mængden af ​​fisk og skaldyr, du spiser, når du har ovariecyster. Højt kolesterolindhold gør væksten og udviklingen af ​​ovariecyster så hurtig.

  • Nogle grøntsager og frugter

Grøntsager og frugt er godt for helbredet. Men grøntsager som bønnespirer, cikorie og chili er ikke gode for folk med ovariecyster. Derudover bør frugter som jackfruit, durian og druer ikke indtages for meget for personer med ovariecyster. Det skyldes, at frugten indeholder alkohol, som gør tilstanden værre.

Ud over at undgå mad, skader det aldrig at tjekke med din læge for at finde ud af udviklingen eller tilstanden af ​​ovariecyster. Derudover kan du bruge applikationen at spørge direkte om ovariecystesygdom. Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!

Læs også: Kvinder har brug for at kende 2 ovarielidelser