Hyppig vandladning, kan være forårsaget af disse 6 sygdomme

, Jakarta – For at holde din krop sund og godt hydreret, anbefales det, at du drikker masser af vand hver dag. Men at drikke meget kan få dig til at tisse ofte. Hvis hyppig vandladning forårsaget af at drikke meget, kan det ikke være et problem. Du skal dog også være forsigtig, for denne tilstand kan også være et tegn på en sygdom, som ikke skal undervurderes. Kom nu, se hvilke sygdomme der kan øge vandladningshyppigheden her.

Som vi allerede ved, er det meste af indholdet i vores krop vand. For at væskeniveauet i vores kroppe forbliver i balance, vil kroppen regulere, hvor meget vand der skal fjernes. Det er derfor, når du føler dig tørstig, betyder det, at din krop har brug for væske. Hvis der derimod er væske nok i kroppen, vil kroppen komme af med den overskydende væske. En måde er gennem urin.

Normalt tisser den gennemsnitlige person omkring 4-8 gange om dagen eller så meget som 1-1,8 liter. Nogle mennesker kan dog tisse oftere end denne frekvens, selv til det punkt, at de behøver at stå op om natten for at tisse. Hyppig vandladning om natten er normalt forårsaget af at have drukket for meget før sengetid. Men hvis du tisser ofte, selvom du kun drikker lidt, så prøv at se, om der er andre symptomer, som du kan mærke.

Følgende er nogle medicinske tilstande, der kan være årsagen til hyppig vandladning:

1. Urinvejsinfektion

Hvis hyppig vandladning er ledsaget af andre symptomer, såsom feber og smerter eller ubehag i maven, kan denne tilstand være et tegn på en urinvejsinfektion.

2. Diabetes

Hyppig vandladning med store mængder urin er ofte et tidligt symptom på diabetes type 1 og type 2. Denne tilstand opstår, fordi kroppen forsøger at komme af med ubrugt glukose gennem urinen.

Læs også: Symptomer på type 1-diabetes, man skal passe på

3. Prostata lidelser

En forstørret prostata kan lægge pres på urinrøret (røret, der fører urin ud af kroppen) og blokere for strømmen af ​​urin. Denne tilstand får blærevæggen til at blive irriteret let. Som et resultat vil blæren trække sig sammen, selv når der kun er en lille mængde urin opsamlet. Det er det, der giver dig lyst til at tisse ofte.

Læs også: Selvom det ikke er kræft, er BPH prostatasygdom farlig?

4. Overaktiv blære (overaktiv blære)

Overaktiv blære (OAB) er en tilstand, hvor blæremusklen trækker sig for meget sammen, hvilket forårsager vandladningstrang, selvom blæren ikke er fuld.

5. Indre blærebetændelse

Dette er en form for betændelse i blærevæggen. Årsagen til denne tilstand er stadig ukendt, men intern blærebetændelse er ofte karakteriseret ved smerter i blæren og bækkenområdet. En uudholdelig eller hyppig vandladningstrang opleves også ofte af personer med indre blærebetændelse.

6. Slagtilfælde eller anden neurologisk sygdom

Skader på de nerver, der forsyner blæren, kan forårsage, at blærefunktionen forringes. Som følge heraf vil du ofte have lyst til at tisse pludseligt.

Så hvis du har en unormal vandladningsfrekvens og også oplever andre symptomer, skal du straks konsultere en læge for at finde ud af den underliggende tilstand.

Læs også: Svært at tisse, lav straks en uroflowmetrisk undersøgelse

For at få foretaget en undersøgelse relateret til de helbredsproblemer, du oplever, kan du bestille tid hos en læge på det sygehus du har valgt via . Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play som en hjælpende ven til at bevare din families sundhed.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2019. Hyppig vandladning: Årsager og behandlinger.