Det er, hvad der sker, når kroppen mangler motion

, Jakarta - Ud over at opretholde en sund kost er måden at holde kroppen sund og rask på at træne regelmæssigt. Men på grund af nogle årsager kan en person blive tvunget til at springe over træning i lang tid. For eksempel på grund af sygdom eller ikke kan finde fritid midt i travlheden.

Rutinemæssig træning hver dag tjener til at opretholde en balance mellem energiindtag og energiudbytte fra kroppen. Voksne opfordres til at træne mindst 150 minutter med moderat intensitet om ugen eller 75 minutters højintensiv træning om ugen. Der er dog påvirkninger, som kroppen skal modtage ved mangel på motion, nemlig:

Læs også: 5 grunde til, at træning kan forbedre skønheden

1. Vægtøgning

Doven til at bevæge sig kan få fedt i kroppen til at fortsætte med at akkumulere og vil i sidste ende gøre vægtøgning. Dette sker, fordi der ikke er balance mellem den energi, der kommer ind, og den energi, der forlader kroppen.

Hertil kommer, at manglende motion har en tendens til også at få en person til at have en dårlig kost. En af dem er trangen til altid at spise fastfood, der smager mere lækkert, selvom det kan have en dårlig indvirkning på kroppen. På den anden side, når en person dyrker regelmæssig motion, opretholder han normalt en sund kost og fører en sund livsstil.

2. Metabolisme aftager

Mangel på motion kan reducere hastigheden af ​​stofskiftet i kroppen. Faktisk kan et langsomt stofskifte øge en persons risiko for at tage på i vægt, endda fedme som kan invitere til og øge risikoen for andre sygdomme.

3. Søvnløshed

Mangel på motion kan udløse søvnløshed eller søvnforstyrrelser. Fordi den krop, der sjældent bevæger sig, lagrer en masse energi, så den holder en person vågen hele natten. Derudover har folk, der ikke træner, en tendens til at have problemer med at sove godt og stadig føle sig trætte, når de vågner om morgenen.

Hvis du har problemer med at sove og har problemer med at håndtere det, kan du tale med din læge gennem appen eller gå på hospitalet.

Via app , kan du kontakte lægen når som helst og hvor som helst. Hvis du planlægger at besøge hospitalet, kan du også bestille tid hos en læge på forhånd på appen .

Læs også: Anbefalet dosis af motion for at forblive sund

4. Træt nemt

Mange mennesker springer træningen over med undskyldningen "vil ikke være træt". Faktisk er det endnu nemmere at lade være med at træne for at få kroppen til at føle sig træt. Folk, der ikke træner, har ofte en tendens til at føle sig lettere trætte, selv når de laver små aktiviteter.

Årsagen er, sjældent at dyrke kroppen kan gøre dig svag og utrænet, så selv små aktiviteter føles trættende.

Lancering fra Medline Plus, Mangel på motion kan også gøre knoglerne svage. Dette kan løsne musklerne omkring knoglerne og øge risikoen for osteoporose eller knogletab.

5. Sårbar over for kronisk sygdom

Den dårlige effekt, der kan opstå, når du ikke træner, er en stigning i blodsukkerniveauet, som øger risikoen for diabetes.

Det skyldes, at muskler og andet væv ikke fungerer optimalt, og de kan ikke engang optage sukker til energi. Som et resultat steg blodsukkeret efter fem dages manglende træning.

Læs også: Dette er vigtigheden af ​​at varme op før sport

Artikler udgivet i Lev stærkt nævner også, at mangel på motion nedsætter cirkulationen og derved øger inflammationen og forhindrer immunforsvaret i at fungere optimalt.

Som et resultat er mennesker, der mangler motion, tilbøjelige til kroniske sygdomme, såsom type 2-diabetes, hjertesygdomme, slag, til nyreskade.

Reference:
Medline Plus. Tilgået 2020. Sundhedsrisici ved en inaktiv livsstil.
Lev stærkt. Tilgået 2020. Hvad sker der med din krop, når du ikke træner?.
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. Mangel på fysisk aktivitet.