4 måder at balancere børns venstre og højre hjerne på

, Jakarta – Børns sundhed er en prioritet for forældre. Ikke kun fysisk sundhed, men børns evner og udvikling er også en bekymring, som bestemt ikke kan adskilles fra forældre. Opfyldelse af ernæringsindtag er vigtig for barnets vækst og udvikling. Derudover bestemmer hjernefunktionen, der kører optimalt, også børns vækst og udvikling i fremtiden.

Læs også: 5 rutiner, der forbedrer børns intelligens

Hjernen er et meget vigtigt organ hos mennesker. Hjernen er opdelt i flere dele, hvoraf den ene er storhjernen. Hjernen har en højre hjerne og en venstre hjerne. Højre hjerne er mere involveret i intuitive og visuelle processer, mens venstre hjerne mest bruges til at tænke logisk. De to dele af storhjernen er relateret til hinanden og kræver stimulering for at balancere højre og venstre hjernehalvdel for at fungere optimalt.

Aktiviteter for at forbedre børns hjernefunktion

Mødre kender nogle aktiviteter, der hjælper med at stimulere børns højre og venstre hjernefunktion i deres vækstperiode. På den måde kører hjernens funktion optimalt, nemlig:

1. Inviter børn til at læse bøger

En måde, som mødre kan gøre for at balancere højre og venstre hjernefunktion, er at invitere deres børn til at læse deres yndlingsbøger. Læs bogen langsomt med en teknik, der er sjov og let at forstå for børn.

Når moderen er færdig med at læse, skal du bede barnet om at afslutte historien fra den bog, der blev læst. Derudover kan mødre bede børn om at gætte spørgsmål om historierne i bogen. Denne aktivitet kan forbedre børns hukommelse.

Læs også: Musik understøtter børns hjerneudvikling, virkelig?

2. Tælling med rekvisitter

At lære børn at lære at tælle med rekvisitter gør børn mere interesserede i, hvad moderen lærer. Skab en hyggelig atmosfære, for eksempel laver mor matematik udenfor huset. Mødre kan bruge rekvisitter i form af farveblyanter eller frø.

Mødre kan indføre tallet fra et til ti eller alt efter barnets alder. Det er bedre at vælge rekvisitter, der kan røres, ses eller lugtes af børn. Brug af de fem sanser i tælleaktiviteter vil gøre børns hukommelse stærkere.

3. Inviter børn til at lave kunstaktiviteter

Der er mange kunstaktiviteter, der kan udføres med din lille, hvoraf en er at tegne eller farvelægge. Lancering fra videnskabelige tidsskrifter Eksperimentel Aldringsforskning , forbedrer tegning højre hjernefunktion og hjælper med at gøre hukommelsen stærkere.

4. Introducer børn til gåder

Introduktion til spil for børn gåde er også en måde, som mødre kan gøre for at træne evnen til barnets venstre hjernehalvdel. søge gåde med billeder, der er interessante og kan lide af børn. Det behøver ikke at være for svært, for starten af ​​aktiviteten kan mor give det gåde med en lille størrelse, så børn er interesserede og prøve spillet.

Læs også: Ofte kan det forbedre børns intelligens at lege udenfor?

Det er en måde, man kan gøre for at forbedre og afbalancere evnen til højre og venstre hjernehalvdel hos børn, men stadig tilpasse den til barnets alder. Glem ikke at opfylde indtaget af nærende fødevarer for hjernens sundhed.

Mødre kan også spørge lægen eller psykologen direkte om det rigtige forældreskab, så barnets hjerneudvikling bliver mere optimal. Det eneste du skal gøre er at kontakte lægen via appen , når som helst og hvor som helst.

Reference:
Mental op. Tilgået i 2020. Karakteristika og udviklingsmetoder for højre hjerne og venstre hjerne
Hjernebalance. Tilgået 2020. Sådan inspirerer du kreativ tænkning hos dominerende børn i venstre hjerne
Eksperimentel Aldringsforskning. Tilgået 2020. Tegning som kodningsværktøj: Mindefordele hos yngre og ældre voksne