Lækkert uden MSG, prøv disse 8 naturlige krydderier

, Jakarta - Ikke få mennesker tilføjer madkrydderier eller MSG (mononatriumglutamat) til deres mad for at øge den velsmagende smag. Selvom "generelt anses for sikker", inviterer brugen af ​​MSG ofte til kontroverser.

Årsagen til, at MSG ofte er forbundet med flere sundhedsproblemer. Eksempler omfatter hypertension, hovedpine, nerveskader, fedme og nyreskade. Men så længe det bruges i rimelige doser, er MSG faktisk ikke skadeligt.

Nå, for dem af jer, der er tilbageholdende med at bruge MSG, er der flere alternative ingredienser eller naturlige smagsstoffer, der kan bruges. Vil du vide noget? Se anmeldelsen her!

Læs også: Kend indvirkningen af ​​overskydende MSG på sundheden

1. Sojabønne

Sojabønner bruges ofte som en naturlig aromaerstatning for MSG på grund af deres høje proteinindhold. Indholdet af sojabønner er også kendt for at indeholde næringsstoffer svarende til kød. Sojabønner bruges ofte som en naturlig smagsgiver i japanske og kinesiske retter for at udløse en naturlig krydret eller umami smag.

Ofte brugt på grund af deres høje proteinindhold, er sojabønner også kendt for at indeholde næringsstoffer, der ligner kød. Japanske og kinesiske fødevarer er ofte forbedret med alsidige sojabønner, hvis fermenterede smag kan få madens naturlige umami-smag frem.

2. Salt

Salt kan også bruges som en naturlig aromaerstatning for MSG, især opløseligt salt, som smager mindre intenst end bordsalt. Det, der skal observeres, må ikke overforbruge saltindtag. Årsagen er, at overdreven saltindtag kan udløse hypertension eller øget blodtryk.

3. Krydderier

Krydderier kan også bruges som en naturlig aromaerstatning for MSG. Der findes forskellige kombinationer af krydderier, der kan stimulere smagsløgene og forstærke smagen af ​​mad. Hvis du køber en færdigblandet krydderikombination, skal du sørge for at tjekke etiketten for at sikre, at den er fri for tilsat MSG.

Læs også: Er det rigtigt, at indtagelse af MSG kan forårsage kræft?

Der er flere krydderier, der kan stimulere en velsmagende smag i maden. For eksempel under brystvorten, peber, til rosmarin. Kombinationen af ​​forskellige krydderier kan stimulere smagssansen og få retter til at smage mere lækkert.

4. Tang

Dulse er en tangsort, der har en let salt, krydret smag med en subtil havsmag. For at lave en velsmagende bouillon som dashi, vil tilsætning af dulse hjælpe med at få den salte smag frem.

5. Tomat

Tomater indeholder glutamat, som giver en naturlig umami smag. Ristede tomater vil yderligere forstærke denne smag og tjene som en fremragende smagsforstærker til mange retter.

6. Svampe

En anden naturlig aromaerstatning for MSG er svampe. Svampe bruges ofte som køderstatning, hvilket appellerer til appetit for proteiner med højere niveauer af umami-relaterede forbindelser. Ristede eller karamelliserede varianter såsom Portobello eller Shiitake svampe kan forbedre umami smagen af ​​fødevarer.

Læs også: For meget MSG-forbrug kan udløse hovedpine?

7. Teri

Ansjos er en af ​​de fisk, der indeholder meget naturligt glutamat. Du kan bruge fisk som en naturlig aromaerstatning for MSG for at udløse en velsmagende smag. Hvis fiskesmagen ikke er til din smag, så bare rolig, fiskesmagen vil ikke blive opdaget efter tilberedning.

8. Koncentrerede mejeriprodukter

En anden naturlig smagsgiver, som du kan bruge, er koncentrat fra mejeriprodukter. Du kan tilføje denne ingrediens til madlavningen for at få den til at smage mere krydret. Generelt er disse koncentrater lavet af modificerede enzymer smør eller flødeost.

Husk, selvom det er relativt sikkert, kan overdreven indtagelse af MSG udløse forskellige problemer i kroppen. Derfor bør du konsultere en læge til dig, der har medicinske tilstande, der skal begrænse visse typer eller fødevarer.

Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Derudover kan du tjekke dig selv til det valgte hospital, hvis du har helbredsproblemer. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet. Praktisk, ikke?

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. MSG (mononatriumglutamat): godt eller dårligt?
fitday.com. Tilgået i 2021. 10 alternativer til MSG
Cuisinevault. Tilgået i 2021. Erstatninger for MSG-De 8 bedste muligheder