Ins og outs af kattens kropssprog, du har brug for at kende

, Jakarta - Har du nogensinde spekuleret på, hvad din kat tænker? Hvis du forsøger at være nysgerrig som katteejer, skal du forstå deres kropssprog, da dette kan afsløre det.

Katte bruger en række forskellige non-verbale sprog såsom kropsholdning, ansigtsudtryk og vokal for at formidle deres budskab og undgå uønsket konfrontation. Ved at lære at forstå denne kats kropssprog, kan du som ejer uddybe kærlighedsbåndet til katten og forhindre misforståelser og potentielle konflikter.

Desværre finder mange kattens kropssprog meget svært at forstå og svært at tyde. Med henvisning til forskellige kilder er her nogle betydninger af kattens kropssprog, som du har brug for at kende:

Læs også:6 tips til at bevare kæledyrkattes sundhed

Viser mave

Karen Sueda, en ekspert fra American College of Veterinary Behaviourists , nævner, at kattes kropssprog er lidt anderledes end hundes. Han tror også, at der vil opstå nogle problemer, når folk tager deres viden om hunde og anvender den på katte.

Har du for eksempel nogensinde undret dig over, hvorfor en kats flirtende adfærd ved at rulle rundt for at afsløre dens mave kan føre til direkte vrede, når du prøver at kæle med den?

Når katten er tilfreds og afslappet, kan den ligge og vælte. Men i andre situationer, når en kat føler sig i et hjørne og ude af stand til at flygte, kan denne stilling efterfulgt af fuldt udstrakte poter og skarpe tænder være meget defensiv, hvilket indikerer, at den er klar til at kæmpe. Som med enhver kat-menneske interaktion, er det vigtigt at lære, hvad en kat kan lide, så når hun ikke kan lide noget, kan hun også vise det.

blinke

Når en kat hilser på en anden kat eller person med et langsomt, sløvt blink, kommunikerer den hengivenhed. Hvorfor? For i katteverdenen er det at lukke øjnene foran en anden det ultimative tegn på tillid. Ved at blinke langsomt til katten, indikerer du, at du ikke er en trussel. Så næste gang blinker katten til dig. prøv at svare på flytningen.

Haler og fagter

Et af de mest nøjagtige barometre for en kats humør er dens hale. Når den holdes højt, kommunikerer den tillid. Krøllet omkring en anden kats hale eller menneskepoter, betyder det venlighed. Gemt under eller mellem benene betyder det usikkerhed eller angst.

En oprejst hale er et tydeligt tegn på, at en kat føler sig truet. Når de kombineres med den buede ryg, det glatte hår langs rygsøjlen og de udstrakte kløer, er holdningerne spor, der tvinger dig til at bakke.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

Direkte blik

Mens folk kan bruge direkte øjenkontakt til at vise hengivenhed, finder de fleste katte det truende. Derfor er katte i sociale kredse normalt tiltrukket af den ene person i rummet, som forsøger at ignorere dem. Jo mere skræmmende en kat er, jo bredere forstørrer dens pupiller. Når øjnene er udvidet, vil pupillen modtage så meget visuel information som muligt. Dette brede pupildisplay indikerer, at katten er meget bange og ønsker at bakke.

Hos en kat, der er ophidset eller vred, kan pupillerne indsnævres eller virke mere fokuserede på detaljer. Kattens øjne reagerer dog også på omgivende belysning, så det er vigtigt at observere det overordnede kropssprog og ikke kun vælge én del. Når katte indser, at de bliver overvåget, kan de stoppe, hvad de laver, og vurdere situationen.

Tegn på at ville bytte

Selv de mildeste katte kan gøre gengæld, hvis de føler sig truet eller ophidset af for meget leg eller kælen. Katte er dybest set rovdyr, som naturligt vil handle hurtigt, hvis de får en stimulus. Så når de ser noget bevæge sig (uanset om det er en mus, et kattelegetøj eller en menneskelig hånd), er de hard-wired til at jagte det. Da de kom tættere på, trådte de frem, indtil de nåede den rigtige position og tidspunkt. Så kaster de sig og dræber.

Hvis kattens bytte tilfældigvis er din hånd, må du hellere være stille. Denne stophandling vil stoppe kattens naturlige stalkningsmønster for byttedyr.

Når du ser disse advarselstegn, udvidede pupiller, lave haletrækninger og fladtrykte ører, fortæller din kat dig, at du skal trække dig tilbage. Dette er ikke tiden til at komme og behandle ham, som om han er en god kat. Så. øg ikke problemet ved at klappe ham, især hvis katten er i defensiv tilstand.

Stik fra Voice

Katte kan have justeret' miav ' dem til at manipulere folk for at få deres behov opfyldt. Katte miaver ikke meget på andre katte, da miav er defineret som en "opmærksomhedsanordning" til at udtrykke hilsner, godkendelser, anmodninger om mad og meget mere.

Lær forskellen i kattens stemmeordforråd, så du kan opdage forskellen mellem en bøn om mad og et indtrængende råb om hjælp. Eksempel:

  • Spinden er normalt et tegn på tilfredshed og kan også være en trøstsøgende adfærd, når katten er ved at komme sig efter en sygdom eller er tæt på at dø.
  • Højt gurglen eller snakken betyder venlighed.
  • Knurren, hvæsende eller spyttende er faste advarsler om at holde sig væk, i hvert fald indtil katten er faldet til ro.
  • Caterwauling er en meget høj, hæs lyd, som katte (især ukastrerede hanner) laver, når de bliver truet af en anden kat. Denne lyd er almindelig hos døve katte.

Læs også:4 vigtige næringsstoffer til Angora kattefoder

Men overordnet set er katte unikke væsner. Ingen vil kende en kat bedre end dig som ejer. Du kan også få mere information om katte hos dyrlægen på . Tage smartphone -mu nu og nyd bekvemmeligheden ved at tale med din dyrlæge når som helst og hvor som helst!

Reference:
Hent af WebMD. Hentet 2020. Hvad din kats kropssprog siger.
UK purin. Hentet 2020. Forstå din kats kropssprog.
Tuft og Paw. Besøgt 2020. Den definitive guide til katteadfærd og kropssprog.