Mellemmavesmerter kan være symptomer på gastroenteritis

, Jakarta – Mavesmerter er et meget almindeligt sundhedsproblem, som næsten alle har oplevet. Der er forskellige årsager til mavesmerter. Godt, du ved, placeringen af ​​fremkomsten af ​​smerte i maven kan give fingerpeg om årsagen. For eksempel menes mid-abdominale smerter ofte at være et symptom på gastroenteritis. Men er det sandt? Se forklaringen her.

Gastroenteritis i et blik

Gastroenteritis, også kendt som "maveinfluenza" er en infektion i væggene i fordøjelseskanalen, især maven og tarmene, karakteriseret ved opkastning og diarré. I Indonesien er gastroenteritis mere kendt som opkastning.

Gastroenteritis er oftest forårsaget af en virusinfektion. Der er mange vira, der kan forårsage gastroenteritis, men de to mest almindelige typer er: rotavirus og norovirus . Selvom det er sjældent, er bakterier som f.eks E coli og Salmonella kan også udløse opkastning. Derudover er gastroenteritis også en infektionssygdom. Denne sygdom kan overføres gennem forurenet mad eller drikke, direkte kontakt med en smittet person eller uvaskede hænder efter toiletbesøg eller bleskift.

Læs også: Indtagelse af dårligt tilberedt mad udløser gastroenteritis

Mavesmerter, der er et tegn på gastroenteritis

De vigtigste symptomer på gastroenteritis er diarré og opkastning. Men de af jer, der oplever denne fordøjelsesinfektion, kan også opleve mavesmerter, kramper, kvalme, feber og hovedpine.

Mavesmerter, der opstår i tilfælde af gastroenteritis, er forårsaget af en viral eller bakteriel infektion, der angriber væggene i fordøjelseskanalen og forårsager betændelse. Men gastroenteritis mavesmerter opstår normalt i midten af ​​maven.

Symptomer på gastroenteritis forsvinder normalt inden for få dage. Vær dog forsigtig, hvis symptomerne varer ved i mere end to dage, da det kan være et tegn på et mere alvorligt helbredsproblem, såsom inflammatorisk tarmsygdom.

På grund af diarré og opkastning kan du også blive dehydreret. Vær derfor opmærksom på tegn på dehydrering, såsom tør hud og tør mund, svimmelhed og tørst. Besøg straks en læge, hvis du oplever disse symptomer.

Læs også: 3 symptomer på gastroenteritis, der kan opstå hos børn

Behandling af mavesmerter Gastroenteritis

For at gøre din mave mere behagelig og forhindre dehydrering, er her nogle hjemmemedicin, du kan gøre, når du har gastroenteritis:

  • Lad maven hvile et stykke tid ved at stoppe med at spise fast føde i et par timer.

  • Drik masser af væske hver dag. Du kan drikke lidt efter lidt, men så ofte som muligt.

  • I mellemtiden kan du spise bløde, intetsigende og letfordøjelige fødevarer, såsom grød, holdris, bananer og andre. Stop straks med at spise, hvis du får kvalme igen.

  • Undgå også visse fødevarer og stoffer, såsom mejeriprodukter, koffein, alkohol, nikotin og fed eller krydret mad, indtil din tilstand forbedres.

  • Få masser af hvile, da diarré og opkastning kan gøre dig svag og træt.

  • Vær forsigtig med at tage stoffer. Tag alle slags stoffer ibuprofen Det kan få din mave til at gøre endnu mere ondt. Narkotika som acetaminophen også skal bruges med forsigtighed, fordi nogle gange kan det forårsage leverforgiftning, især hos børn.

For at lindre symptomerne på gastroenteritis vil lægen normalt give følgende typer lægemidler:

  • Antibiotika, til behandling af gastroenteritis forårsaget af en bakteriel infektion.
  • Loperamid, for at lindre diarré.

Læs også: 4 bløde fødevarer til mennesker med gastroenteritis

Nå, det er en forklaring på mavesmerter, som kan være et symptom på gastroenteritis. Har du ondt i maven og har brug for lægeråd, så brug bare appen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du diskutere med din læge og bede om det rigtige sundhedsråd. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Gastroenteritis ("Maveinfluenza").
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Viral gastroenteritis (maveinfluenza).
Healthline. Tilgået 2020. Hvad forårsager dine mavesmerter, og hvordan man behandler det.