Hvordan kan man reducere overspisning?

, Jakarta – Ikke alle kan nemt holde appetitten, især når de laver visse aktiviteter eller når de oplever stress. Selvom du har fået et stort måltid før, er det ikke umuligt, at nogen stadig har appetit på mellemmåltider eller fortsætter med at tygge forskellige typer mad, der kan findes. Hvis det er tilfældet, vil der normalt opstå følelser af fortrydelse bagefter.

Appetit, der fortsætter med at blive adlydt, kan forårsage vægtstigninger på kort tid. Faktisk kan dette udløse forskellige sygdomme, især hvis den type mad, der løbende indtages, er usund. For eksempel kan spise for mange søde fødevarer, der indeholder kunstige sødestoffer, øge risikoen for diabetes og fedme, også kendt som overvægt. Så hvordan reducerer du overspisning?

Læs også: Gurkemeje kan virkelig hjælpe med at reducere appetitten?

Tips til appetitkontrol

Den mest kraftfulde måde at undertrykke appetitten på er med en stærk vilje. Desværre er det ikke sjældent, at intentionen alene stadig ikke er nok til at modstå fristelsen af ​​mad. Er du en af ​​dem, der har oplevet dette? Vær ikke ked af det, her er 5 tips, du kan prøve for at hjælpe med at reducere overspisning.

  • Drik meget vand

Et trick til ikke ofte at føle sig sulten er at drikke så meget vand som muligt. Fordi kroppen kan fejlfortolke signaler fra hjernen. Når hjernen sender et tørstsignal, kan kroppen forveksle det med sult og fremme appetit. Hvis du føler dig sulten selv efter et stort måltid, så prøv at drikke vand. Hvis sulten så forsvinder, betyder det, at kroppen kun føler sig tørstig, og du bør undgå at spise eller mellemmåltider.

  • Sport

Sulten fortsætter med at hjemsøge og opmuntre lysten til at spise endnu stærkere? Bare motion! Faktisk kan du reducere din appetit ved at træne, såsom at gå i 15 minutter. Forskellige undersøgelser har fundet ud af, at fysisk aktivitet kan hjælpe med at undertrykke hormoner, der kan stimulere sult. Derudover er motion også gavnligt for kroppen som helhed og undgår sygdom.

Læs også: Mistet appetitten, da Heartbreak? Dette er årsagen

  • Undgå stress

At spise bruges ofte som en flugt, når nogen er stresset. Mange mennesker forsøger at aflede deres sind fra problemer, hvoraf et er ved at tænke på mad. Dette kan stimulere appetitten og i sidste ende tilskynde til sult. Hvis du har dette, kan appetitten blive stadig sværere at undertrykke. Selv når det er stresset, har en person en tendens til at vælge den type mad, der kan skade kroppen, såsom sød, fed og stegt mad.

  • Mere protein

Den type mad, der indtages, kan også hjælpe med at kontrollere appetitten. For ikke let at blive sulten, prøv at spise mere mad, der indeholder protein. Proteinindholdet i maden kan hjælpe kroppen til at føle sig mæt længere.

  • Gå ikke glip af morgenmad

En effektiv måde at undertrykke appetitten på er at spise morgenmad regelmæssigt. Faktisk er morgenmad det vigtigste måltid på dagen. Vanen med at springe morgenmaden over kan få din appetit til at stige i løbet af dagen, så overspisning er svær at undgå. Derudover er morgenmaden også vigtig for at give kroppen energi til at være klar til aktivitet.

Læs også: 5 måder at bremse et barns overdrevne appetit på

Få mere at vide om tips til at mindske appetitten ved at spørge lægen i appen . Du kan nemt kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. Hvordan dræber du madtrang?
kvinders sundhed. Tilgået i 2019). Måder at knuse cravings.