Antioxidantfunktion for huden

, Jakarta - Før du ved om antioxidanters funktion for huden, skal du først vide, hvad antioxidanter er. Antioxidanter er forbindelser eller stoffer, der kan hæmme, forsinke, forhindre eller bremse oxidationsreaktioner selv i små koncentrationer. Antioxidantforbindelser kan findes i forskellige typer fødevarer og fra syntesen af ​​kemiske reaktioner. Antioxidanter er meget udbredt i verden af ​​sundhed og fødevareteknologi.

I sundhedens verden er antioxidanter meget gavnlige for kroppen, fordi de kan neutralisere skadelige frie radikaler. Hvorimod antioxidantforbindelser i fødevareforarbejdningsteknologi spiller en vigtig rolle i at opretholde kvaliteten af ​​fødevarer og hæmmer forskellige typer skader såsom harskning, ændringer i aromafarve, ændringer i tekstur og ændringer i næringsværdi.

Antioxidanter er opdelt i 2, nemlig:

1. Naturlig antioxidant

Naturlige antioxidanter er naturligt forekommende antioxidanter, som allerede findes i fødevarer. Både dem, der dannes fra reaktioner under forarbejdningsprocessen, såvel som dem, der er isoleret fra naturlige kilder, der ikke kan spises og bruges som fødevaretilsætningsstoffer. Eksempler på naturlige antioxidanter omfatter vitamin A, vitamin C, vitamin E, polyphenoler, glutathion og ellaginsyre.

2. Syntetisk antioxidant

Syntetiske antioxidanter er antioxidanter opnået ved syntese af kemiske reaktioner og fremstillet til kommercielle formål. Eksempler på syntetiske antioxidanter omfatter:

- Butyl Hydroxy Anisol (BHA).

- Butylhydroxytoluen (BHT).

- Propyl fejl.

- Tert-Butyl Hydroxy Quinone (TBHQ).

- Tocopherol.

Antioxidantfunktion for huden

Når det kommer til hudpleje, kan antioxidanter hjælpe med at beskytte huden mod solens påvirkninger og forurening. I modsætning til solcreme og fugtighedscreme arbejder antioxidanter på at beskytte huden indefra og ud ved at beskytte kroppens celler mod skader.

1. Neutraliser frie radikaler

Frie radikaler er partikler som røg, forurening og UV-stråler, der oxiderer huden og forårsager hudskader og for tidlig aldring. Antioxidanter virker ved at neutralisere frie radikaler, før de starter oxidationsprocessen og kan findes i E-vitamins egenskaber.

2. Øg kollagenproduktionen

Kollagen er ansvarlig for at opretholde hudens elasticitet og styrke, så huden ser smidig og ung ud. Ved brug af antioxidantcremer, der kan absorberes i hudens dybe lag, kan disse antioxidanter neutralisere frie radikaler og øge kollagenproduktionen. Derfor kan kollagen være en måde at opstramme huden på.

3. Reducerer fine linjer og rynker

Rynker og fine linjer er en naturlig del af ældningsprocessen. Et fald i produktionen af ​​elastisk kollagen begynder at forekomme, så begynder ansigtshuden at synke. Frie radikaler dannet fra overdreven soleksponering kan fremskynde de naturlige virkninger af aldring. Antioxidanter kan ikke bremse skader, der ikke er forårsaget af frie radikaler.

4. Reducer mørke pletter

Disse pletter opstår, når sollys fremskynder produktionen af ​​melanin i huden. Denne melanin bliver mere og mere klar, indtil der dannes sorte pletter. Antioxidantindholdet i hudplejeprodukter, især C-vitamin, har vist sig at være gavnligt til at reducere melaninpigmentering i huden.

5. Reducerer acne

Vitamin A er en meget kraftig antioxidant og bruges i hudplejeprodukter. Derfor er navnet bedre kendt som retinoider eller retin A. Når det påføres huden, går A-vitamin dybt ind i porerne for at fjerne blokeringer i keratin, en af ​​hovedårsagerne til hudorme og akne.

Vitamin A kan også hjælpe med at reducere overskydende olie i porerne og reducere acne, når det kombineres med en kvalitets hudrens. Indtagelse af vitamin A kan være en måde at håndtere fedtede og acne-tilbøjelige ansigter på.

Det er antioxidanternes funktion for din hud. Har du andre spørgsmål om skønhed, kan du spørge lægen på . Det er nemt, du behøver bare Hent appen i App Store og Google Play.

Læs også:

  • 8 smukke tips til pleje af tør hud
  • Kom nu, tag et kig på disse 3 Hollywood-kendissers smukke tips
  • Lig ikke en panda, det er de rigtige skønhedstips