Ud over rygning er denne vane årsagen til infektion i lungerne

, Jakarta - Vanen med at ryge er kendt som en af ​​udløserne for lungeinfektioner aka lungebetændelse. Sygdommen, også kendt som våd lunge, opstår på grund af en infektion, der udløser betændelse i luftsækkene i den ene eller begge lunger.

Infektion i dette organ får opsamlingen af ​​små luftsække i enden af ​​luftvejene i lungerne til at svulme og fyldes med væske. Nå, rygning menes at være en udløser og kan gøre denne tilstand værre. Fordi rygning kan forårsage en ophobning af slim og væske i lungerne, hvilket får lungerne til at blive våde.

Generelt er denne sygdom karakteriseret ved forekomsten af ​​symptomer, såsom hoste, feber og åndedrætsbesvær. Selvom den kan angribe enhver, er denne sygdom blevet registreret som den førende dødsårsag for børn i verden. Verdenssundhedsorganisationen alias WHO siger, at lungeinfektioner er årsagen til, at mindst 15 procent af børn under 5 år dør.

Ud over aktive rygere er lungeinfektioner også i høj risiko hos nogle grupper af mennesker. Fra spædbørn og børn under 2 år, ældre over 65 år, personer med et lavt immunsystem, til personer, der har en historie med kroniske sygdomme, såsom astma eller kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) .

Lungeinfektion aka lungebetændelse opstår på grund af bakteriel angreb, nemlig: Streptococcus pneumoniae. Men bortset fra det, kan denne sygdom også opstå på grund af andre virale angreb eller andre sygdomsfremkaldende faktorer. Startende fra influenza- eller forkølelsesvirus, som derefter udvikler sig til lungebetændelse, svampeangreb på grund af lav immunitet, til lungebetændelse, der opstår, fordi den syge indånder fremmedlegemer, såsom mad eller drikke.

Denne lungeinfektion kan også opstå på grund af påvirkningen af ​​det omgivende miljø. Er spredning af bakterier, der forårsager sygdom fra det generelle miljø eller bestemte steder, såsom hospitaler. Denne sygdom bør ikke undervurderes og skal have øjeblikkelig lægehjælp for at undgå de mulige bivirkninger.

Lungeinfektion Symptomer og behandling

Generelt kan de symptomer, der opstår på grund af denne tilstand, variere fra person til person. Det afhænger af sværhedsgraden og forskellene mellem den inficerende virus eller bakterier. Alder og tilstand af den syge krop bestemmer også de symptomer, der opstår på grund af denne sygdom.

Der er dog nogle almindelige symptomer, der ofte opstår som tegn på en lungeinfektion. Såsom feber, svedtendens og kulderystelser og tør hoste eller hoste med slim. Normalt har slimet, der kommer ud, en gul, grøn farve, det kan endda være ledsaget af blod.

Lungeinfektioner kan også forårsage symptomer på åndenød og åndenød, brystsmerter ved indånding, diarré, let træthed, til kvalme og opkastning. Symptomer, såsom vejrtrækningsbesvær og brystsmerter, bør ikke ignoreres og bør behandles omgående.

For at behandle denne sygdom vil læger normalt ordinere antibiotika. Men hvis de viste symptomer stadig er relativt milde, vil personer med lungeinfektioner normalt blive behandlet med medicin, drikke masser af vand og få nok hvile. Hvis symptomerne bliver værre og ikke forbedres over tid, så søg straks en læge og bed om at få ordineret et nyt lægemiddel, der er mere effektivt til at håndtere symptomerne.

Har du et helbredsproblem og har brug for øjeblikkelig lægerådgivning? Brug appen lige! Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få anbefalinger til køb af lægemidler og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Lungebetændelse, lungebetændelse, der går ubemærket hen
  • Undervurder ikke våd lungesygdom! Dette er egenskaberne og tips til at forhindre det
  • Ophobning af væske i lungerne kan forårsage pleuraeffusion