Dette er hvad fedtlever betyder

, Jakarta – Fedtlever aka fedtlever er en sygdom, der opstår på grund af ophobning af overskydende fedt i leveren. En person erklæres for at have denne tilstand, når vægten af ​​leveren overstiger den normale størrelse, som er op til 5-10 procent tungere. Den ophobning af fedt, der opstår, får mennesker med fedtlever til at opleve nedsat leverfunktion.

Dybest set fungerer leveren til at behandle mad og drikke og filtrere skadelige stoffer fra blodet. Nå, denne funktion bliver forstyrret, hvis der er fedtlever. Den dårlige nyhed er, at hvis denne tilstand ikke straks behandles, kan den føre til flere fatale problemer. Fedtlever, der ikke behandles med det samme, kan udløse leverbetændelse, der forårsager ardannelse, hvilket fører til skrumpelever.

Når man ser på årsagen, er fedtlever opdelt i to typer. Fedtlever, der opstår, fordi en person aktivt indtager alkoholholdige drikkevarer, og som ikke er relateret til alkoholforbrug. Ofte angriber fedtlever mennesker i alderen 40-60 år. Så hvad er udløserne og symptomerne på denne sygdom?

Fedtlever på grund af alkoholforbrug

Overdreven alkoholforbrug er den mest almindelige årsag til denne sygdom. Fedtlever opstår, fordi kroppen, især leveren, ikke kan nedbryde fedt hurtigt. Desværre er dette ofte ledsaget af produktion af mere fedt, hvilket resulterer i ophobning af fedt i levervævet. Det gælder også alkohol, indtagelse af for meget alkohol kan medføre, at leveren ikke nedbryder den optimalt.

Ofte viser fedtlever ikke typiske symptomer. Men nogle gange er der flere tegn, der opstår i kroppen, herunder:

1. Mavesmerter

Selvom det ikke altid viser symptomer, kan ubehag og smerter i maven ofte være et tegn på denne sygdom. Men husk, ikke alle mavesygdomme, der opstår, er et tegn på denne sygdom. Fedtlever kan også få en person til at føle sig lettere træt.

2. Forstørret hjerte

Et tegn på fedtlever er, at leveren ser ud eller føles forstørret. Men normalt kan dette kun ses, når du laver en fysisk undersøgelse og helbred til lægen. Derudover vil fedtlever også få en person til at miste appetit og opleve vægttab.

Fedtlever, der ikke er relateret til alkohol

Bortset fra alkohol er der også tilstande med fedtlever, som ikke er relateret til overdreven alkoholforbrug. Med henvisning til Mayo Clinic forekommer ikke-alkoholisk fedtlever normalt hos mennesker, der kun lejlighedsvis indtager alkoholholdige drikkevarer eller hos folk, der slet ikke indtager.

Indtil nu vides det ikke præcist, hvad der forårsager ikke-alkoholisk fedtlever. Men mange eksperter har mistanke om, at denne tilstand kan opstå på grund af visse genproblemer i kroppen. Derudover kan ikke-alkoholisk fedtlever også forekomme på grund af bivirkninger af lægemidler, toksiner, underernæring, til en historie med visse medicinske tilstande.

For at undgå denne sygdom bør du undgå vanen med at indtage for meget alkohol. Derudover skal du altid anvende en sund livsstil ved at spise en afbalanceret kost og motionere regelmæssigt. Fuldend din krops sundhed ved at tage yderligere kosttilskud og vitaminer. Det er nemmere at købe vitaminer og andre sundhedsprodukter i appen . Med leveringsservice vil ordren blive leveret til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu på App Store og Google play!

Læs også:

  • 4 sygdomme, der ofte opstår i leverorganer
  • Udover alkohol er her 6 årsager til leverfunktionsforstyrrelser
  • Ascites, en tilstand på grund af leversygdom, der forårsager en udspilet mave