Hvordan behandles meningitis?

, Jakarta - Meningitis er en betændelsestilstand i væsken og membranerne (meninges), der omgiver hjernen og rygmarven. Hævelse fra meningitis udløser normalt tegn og symptomer som hovedpine, feber og stiv nakke.

De fleste tilfælde af meningitis er forårsaget af virusinfektioner, men bakterielle, parasitære og svampeinfektioner kan også forårsage betændelse i hjernens slimhinde. Du bør straks tage på hospitalet, hvis du oplever tegn eller symptomer på meningitis såsom feber, svær hovedpine, forvirring, opkastning og stiv nakke. Hvordan behandler man betændelse i slimhinden i hjernen?

Læs også: Pas på, nogle ting kan udløse meningitis



Meningitis behandling af hjernen

Behandling for meningitis afhænger af, hvilken type meningitis du har. For mennesker, der har meningitis på grund af bakteriel meningitis, kan læger anbefale bredspektrede antibiotika, indtil de kan bestemme den nøjagtige årsag til meningitis.

Lægen kan fjerne den inficerede sinus eller mastoid i knoglen bag det ydre øre, der forbinder til mellemøret. Hvis meningitis er forårsaget af en virus, vil antibiotika ikke helbrede viral meningitis, og de fleste tilfælde bliver bedre af sig selv inden for et par uger.

Behandling af milde tilfælde af viral meningitis omfatter normalt:

1. Hvil i sengen.

2. Indtag masser af væske.

3. Tag smertestillende håndkøbsmidler for at hjælpe med at reducere feber og lindre kropssmerter.

Din læge kan ordinere kortikosteroider for at reducere hævelse i hjernen og antikonvulsiva til at kontrollere anfald. Hvis herpesvirus forårsager meningitis, er andre typer antivirale lægemidler tilgængelige til behandling.

Hvis årsagen til meningitis er ukendt, vil lægen starte antiviral og antibiotikabehandling, mens årsagen er fastlagt. Behandling af kronisk meningitis er baseret på den underliggende årsag.

Antisvampemidler behandler svampemeningitis, og en særlig kombination af antibiotika kan behandle tuberkuløs meningitis. Disse lægemidler kan dog have alvorlige bivirkninger, så behandlingen kan blive forsinket, indtil et laboratorium kan bekræfte, at årsagen er en svamp.

Læs også: Symptomer, der ligner tyfus, meningitis kan forårsage koma

Der er også meningitis eller ikke-infektiøs meningitis på grund af allergiske reaktioner eller autoimmune sygdomme, som kan behandles med kortikosteroider. Men i nogle tilfælde er der ikke behov for behandling, fordi tilstanden vil forsvinde af sig selv. Kræftrelateret meningitis kræver behandling for visse kræftformer.

Hvis du har mistanke om, at du selv eller en af ​​dine nærmeste har meningitis, er det en god idé at konsultere en allergispecialist og immunolog. Ønsker du at bestille tid til læge på nærmeste sygehus, brug lige! Stort set ingen grund til at stå i kø, du behøver kun at komme på et forudbestemt tidspunkt!

Behandlingsteam for meningitistilstande i hjernen

Meningitis er en kompleks sygdom, der i nogle tilfælde kan være livstruende. Fordi tilstanden er så kompleks, kræver behandlingen af ​​meningitis et team af læger og sundhedspersonale til at diagnosticere og behandle infektionen.

Sundhedspersonale involveret i pleje og behandling af meningitis kan omfatte:

1. Intern læge eller familielæge.

2. Speciallæge i infektionssygdomme.

3. Neurolog.

4. Laborant.

Som en del af meningitisplejeteamet kan en internist eller familielæge koordinere plejen og assistere resten af ​​lægeteamet. Infektionsspecialister har specialiseret sig i diagnosticering og behandling af komplekse infektioner. Det er lægen, der afgør, om du har brug for antibiotika og hvilken type.

Læs også: 3 typer hjerneinfektioner, du skal kende

En neurolog er en læge, der har specialiseret sig i intern medicin, infektioner i hjernen, rygmarven og nervesystemet. Neurologen kan fortolke diagnostiske tests, såsom en lumbalpunktur, og bestille yderligere tests.

En neurolog kan også vurdere, om meningitis har forårsaget skade på hjernen og nervesystemet. Nogle neurologer specialiserer sig i behandling af neurologiske og infektionssygdomme hos børn. De fleste neurologer har erfaring med behandling af meningitis og forebyggelse af komplikationer fra infektion.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Meningitis.
Hverdagssundhed. Tilgået 2021. Dit Meningitis-behandlingsteam.