Lime kan slippe af med skæl, her er hvordan

”Forekomsten af ​​skæl kan forstyrre og reducere selvtilliden hos mennesker, der oplever det. Ud over at bruge anti-skælshampoo er naturlige ingredienser såsom lime også nyttige til at fjerne skæl. Den syrlige frugt indeholder alle de vitaminer, der er vigtige for et sundt hår. Der er to måder at bruge lime til skæl, som påføres direkte eller blandes med andre ingredienser."

, Jakarta – Skæl er et problem, der ofte generer mange mennesker. Hvordan ikke, hårbundens flager, der skaller og falder, kan gøre, at folk, der oplever det, bliver utrygge. Den måde, der ofte anbefales at håndtere skæl på, er at bruge en anti-skælshampoo eller tilføje vitaminer til din daglige kost.

Men nogle mennesker tror også, naturlige ingredienser såsom lime kan være en effektiv løsning. Det er fordi denne frugt indeholder forskellige næringsstoffer, der er nyttige til at booste immunsystemet og opretholde sundt hår. Hvis du er interesseret i at bruge lime til at behandle skæl, så find ud af hvordan her.

Læs også: Sådan vælger du den bedste shampoo til skæl

Hvad forårsager skæl?

Før du kender fordelene ved citron til at behandle skæl, lad os først vide, hvad der forårsager skæl.

Skæl er ofte forårsaget af tilstedeværelsen af ​​Malassezia, en gærlignende svamp, der spiser olien i hovedbunden. Som andre naturlige svampe forårsager Malassezia normalt ikke de store problemer, medmindre der er for store mængder af det. For meget svamp kan få huden til at blive tør og irriteret. Som følge heraf opstår skæl og andre tørre hudlidelser.

Derudover kan følsomhed over for hårprodukter også være årsag til skæl. Allergi og irritation over for visse produkter kan forårsage betændelse i hovedbunden, hvilket forårsager kontakteksem. Denne tilstand kan forårsage et rødt, kløende og skællende udslæt.

Andre almindelige årsager til skæl omfatter:

  • Fedtet hud.
  • Andre hudsygdomme, såsom psoriasis, eksem og dermatitis.
  • Seborrheisk.
  • Tør hud.
  • Sjældent shampoo.

Læs også: Er det rigtigt, at skæl er et naturligt tegn på stress?

Kan lime slippe af med skæl?

Lime menes at være i stand til at overvinde skæl, fordi det kan give følgende fordele:

  • Giver C-vitamin, citronsyre, flavonoider og jern, som er afgørende for sundt hår og hud.
  • Balancerer hovedbundens pH for at forhindre skæl.
  • Styrker hårsækkene.
  • Fjerner overskydende olie på hovedbunden, der forårsager opbygning og hovedbundsflager.

Ifølge en undersøgelse fra 2015 er citronsyren i lime en naturlig pH-regulator for hovedbunden. Nogle shampoo bruger ofte citrusfrugter, såsom limefrugter, på grund af deres søde lugt og evne til at justere hovedbunden til en pH på 5,5. Nå, det hjælper med at bevare neutraliteten, forhindrer bivirkninger og betændelse i huden og reducerer risikoen for skæl.

Derudover er denne syrlige frugt også rig på C- og B-vitamin. C-vitamin har kraftfulde antioxidantegenskaber, som ikke kun hjælper med at styrke hårsækkene, men også øger kollagenproduktionen for at hjælpe med at reparere beskadigede hudceller.

Mens B-vitaminerne er nyttige til at forbedre hudens tilstand, selv hovedbunden. En undersøgelse fra 2017 viste, at mangel på B-vitaminer kan udløse seborrheic dermatitis, som er en af ​​hovedårsagerne til skæl.

Alligevel er der behov for yderligere forskning for at sikre effektiviteten af ​​kalk til at behandle skæl.

Læs også: Genstridig skæl, for ikke at seborrheisk dermatitis

Sådan bruger du lime

Det skal bemærkes, før du bruger lime eller andre nye produkter til din hårpleje, er det en god idé at tale med din læge først. Målet er at sikre, at du ikke har allergi eller tager medicin, der kan forårsage en dårlig reaktion, når du udsættes for kalk.

Sådan bruger du citron til at behandle skæl, nemlig:

  • Ansøg direkte

Du kan smøre limesaft direkte på huden. Gør dette før shampooing. Lad det stå i et par minutter, så saften kan trænge ind i hårsækkene og huden.

Skyl derefter med varmt vand og vask dit hår og hovedbund med en mild shampoo. Gør denne behandling med limejuice hver dag for betydelige resultater.

  • Blandet med andre ingredienser

Du kan også blande limejuice med andre ingredienser for at få flere fordele, såsom kokosolie og sukker. Blandingen fungerer som skrubbe at eksfoliere hovedbunden eller behandlingsopløsningen før shampooing.

Det er fordelen ved lime for at slippe af med skæl. Hvis du har alvorlige hovedbundsproblemer, så lad det være. Gå med det samme til lægen ved at bestille tid på det sygehus du vælger via ansøgningen . Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Kan du bruge citroner til at behandle skæl?.