Disse er tegn på tonsillitis at bekymre sig om

, Jakarta – Mandlerne er to lymfeknuder placeret på hver side af bagsiden af ​​halsen. Begge fungerer som en forsvarsmekanisme og hjælper med at forhindre kroppen i at blive smittet. Når mandlerne bliver inficeret, kaldes tilstanden tonsillitis eller tonsillitis.

Tonsillitis kan forekomme i alle aldre og er en almindelig infektion hos børn. Denne tilstand er oftest diagnosticeret hos børn fra førskolealderen til middelalderen. Symptomer inkluderer ondt i halsen, hævede mandler og feber.

Denne tilstand er smitsom og kan være forårsaget af en række almindelige vira og bakterier, såsom bakterier Streptokok , som forårsager ondt i halsen. Tonsillitis forårsaget af halsbetændelse kan føre til alvorlige komplikationer, hvis de ikke behandles. Tonsillitis er let at diagnosticere. Symptomerne forsvinder normalt inden for 7 til 10 dage.

Årsager til betændelse i mandlerne

Mandlerne er din første forsvarslinje mod sygdom. De producerer hvide blodlegemer for at hjælpe kroppen med at bekæmpe infektioner. Mandler bekæmper bakterier og vira, der kommer ind i kroppen gennem munden. Imidlertid er mandlerne også modtagelige for infektion fra denne virus.

Betændelse i mandlerne kan være forårsaget af en virus, såsom almindelig forkølelse eller en bakteriel infektion, såsom halsbetændelse. Ifølge American Academy of Family Physicians (AAFP) er anslået 151-30 procent af tilfældene af tonsillitis forårsaget af bakterier.

Vira er den mest almindelige årsag til tonsillitis. Virus Epstein-Barr kan forårsage tonsillitis, hvilket også kan resultere i mononukleose .

Børn, der er i tæt kontakt med andre i skole og leg, kan udsætte dem for forskellige vira og bakterier. Dette gør dem meget modtagelige for de bakterier, der forårsager tonsillitis.

Symptomer på betændelse i mandlerne

Der er flere typer tonsillitis, og der er mange symptomer, der kan omfatte:

  1. Meget ondt i halsen

  2. Synkebesvær eller smertefuldt synke

  3. Kløende lyd

  4. Dårlig ånde

  5. Feber

  6. Kroppen føles kold

  7. Ørepine

  8. Mavepine

  9. Hovedpine

  10. Stiv nakke

  11. Kæbe- og nakkesmerter på grund af hævede lymfeknuder

  12. Mandler, der ser røde og hævede ud

  13. Mandler, der har hvide eller gule pletter

Hos helt små børn er det også muligt at se øget irritabilitet, dårlig appetit eller overdreven savlen.

Behandling af tonsillitis

Milde tilfælde af tonsillitis kræver ikke altid behandling, især hvis en virus, såsom influenza, forårsager det. Behandling for mere alvorlige tilfælde af tonsillitis kan omfatte antibiotika eller tonsillektomi. Antibiotika vil blive ordineret for at bekæmpe den bakterielle infektion.

Det er vigtigt at fuldføre hele antibiotikaforløbet. Din læge vil måske have dig til at planlægge et opfølgende besøg for at sikre, at behandlingen er effektiv. Operation for at fjerne mandlerne kaldes tonsillektomi .

Dette plejede at være en meget almindelig procedure. Imidlertid, tonsillektomi i øjeblikket kun anbefalet til personer med kronisk eller tilbagevendende tonsillitis. Kirurgi anbefales også til behandling af tonsillitis, der ikke reagerer på andre behandlinger, eller tonsillitis, der forårsager komplikationer.

Hvis en person er dehydreret på grund af tonsillitis, kan de have brug for intravenøse væsker. Smertestillende medicin til at lindre ondt i halsen kan også hjælpe, mens halsen heler.

Du kan anvende hjemmemedicin til at lindre ondt i halsen ved at:

  1. Drik masser af væske

  2. Få masser af hvile

  3. Gurgle med varmt saltvand flere gange om dagen

  4. Tag sugetabletter

  5. Brug en luftfugter til at befugte luften derhjemme

  6. Undgå at ryge

Hvis du vil vide mere om tonsillitis eller andre helbredsoplysninger, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Mandler hos børn, har brug for kirurgi?
  • Her er 6 fakta om mandler, du skal vide
  • Er tonsillitis kirurgi farlig?