Det er svært at tisse, måske får du denne sygdom

, Jakarta – Har du svært ved at tisse? Startende fra følelsen af ​​smerte, der ledsager vandladning til den intensitet, der er for hyppig. Når disse to situationer forstyrrer daglige aktiviteter, er det højst sandsynligt, at du har en bestemt sygdom.

Hver sygdom har forskellige symptomer og behandling. For at finde ud af mere om behandlingen, er her de typer sygdomme, der udløser vandladningsbesvær:

  1. Prostataforstørrelse

Ifølge National Association for Continence udvikler flere mænd en godartet prostata, når mænd bliver ældre. Når man oplever hævelse, lægger prostatakirtlen pres på prostata urinrøret. Dette pres gør det vanskeligt for mænd med prostatasygdom at tisse og opretholde urinstrømmen.

  1. Nervesystemforstyrrelser og nerveskader

Nerver, der er beskadiget eller påvirket af visse sygdomme, kan forstyrre strømmen af ​​urin. Nerveskader kan være forårsaget af ulykker, slagtilfælde, fødsel, diabetes, infektioner i hjernen eller rygmarven. Multipel sclerose og andre forstyrrelser i nervesystemet kan også forårsage nerveskader, hvilket resulterer i vandladningsbesvær.

  1. Infektion

Prostatitis er ret almindelig hos mænd. Dette er en betændelse i prostatakirtlen, der kan være forårsaget af en infektion. Denne tilstand kan få prostata til at svulme og lægge pres på urinrøret, hvilket forårsager, at urinpassagen bliver blokeret. Urinvejsinfektioner og seksuelt overførte infektioner kan også give urinvejsproblemer hos både mænd og kvinder.

  1. Blære sten

Blæresten udvikles normalt, når blæren ikke tømmes helt, så urinen danner krystaller. En forstørret prostata, beskadigede nerver, betændelse og brug af medicinsk udstyr såsom katetre kan også forårsage blæresten.

  1. Diabetes

Personer med type 2-diabetes vil tisse ofte. Det skyldes, at mængden af ​​sukker, der opbygges i blodbanen, gør, at nyrerne skal arbejde hårdere for at komme af med det overskydende sukker. Jo oftere du tisser, jo mere tørstig vil du føle. Som et resultat drikker du mere væske.

  1. Nyresten

Små nyresten er hårde genstande lavet af mineraler, der dannes i nyrerne. Mange triggere for fremkomsten af ​​nyresten lige fra ikke at drikke nok vand, fedme, indtagelse af visse lægemidler, der er diuretika, indtagelse af for meget protein og lidt fiber og andre.

Når en ophobning af nyresten passerer gennem urinrøret, kan det forårsage problemer med vandladning, såsom øget vandladning, stærke smerter i den ene side eller begge ryg, smerter ved vandladning, lyserød/rød/brun urin og ildelugtende urin.

  1. Ufrivillig vandladning

Hvis du ikke kan kontrollere strømmen af ​​urin, betyder det, at du har urininkontinens (UI). Der er flere typer af denne tilstand:

Stressinkontinens

Dette sker, når musklerne, der kontrollerer urinstrømmen, svækkes, så du kan tisse ufrivilligt, når du træner, går, bøjer, nyser, hoster eller løfter noget tungt.

Overaktiv blære

Hjernen fortæller din blære at tømmes, selv når det ikke er nødvendigt. Det får dig til at føle, at du pludselig skal tisse

Overløbsinkontinens

Dette sker, når kroppen producerer mere urin, end blæren kan holde. Eller blæren kan ikke tømme ordentligt, hvilket gør den fuld og får dig til at være ude af stand til at kontrollere den tid, du tisser.

Hvis du vil vide mere om årsagerne til vandladningsbesvær, og hvordan du forebygger og behandler det, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Smerter ved vandladning, måske er disse 4 ting årsagen
  • Børn, der har svært ved at urinere, vær forsigtig Phimosis
  • Har vandladning i poolen en negativ indvirkning på helbredet?