Sådan opretholder du hjertesundhed fra en ung alder

, Jakarta – Selvom du er ung, betyder det ikke, at du ikke behøver at passe på dit hjertesundhed. Netop ved at implementere en sund livsstil eller vaner, der er gode for hjertet så tidligt som muligt, kan du få et hjerte, der forbliver sundt til alderdommen. Lad os finde ud af enkle måder, du kan gøre for at bevare hjertesundheden i en ung alder her.

Selvom slagtilfælde, hjerteanfald eller andre hjertesygdomme er mere almindelige hos personer over 60 år, skal unge i 20'erne også være opmærksomme på hjertesygdomme. Faktisk rammer hjertesygdomme 1 ud af 10 amerikanere i alderen 20-39.

Hjertesygdomme i en ung alder kan opstå på grund af en usund livsstil, såsom mangel på motion, dårlig kost og andre usunde vaner, der har været udført i årevis. Derfor kan det være en vigtig investering for dit hjertesundhed på lang sigt at ændre din livsstil til en sundere.

Læs også: 5 vaner, der forårsager hjerteanfald i en ung alder

Sådan bevarer du et sundt hjerte i en ung alder:

1. Forbrug sundt fedt, ikke transfedt

Selvom fedt ofte får skylden for at være årsagen til vægtøgning og forskellige sundhedsproblemer, har vores krop faktisk stadig brug for fedtindtag. Vi har brug for fedtindtag, såsom mættet fedt, umættet fedt og flerumættet fedt ( flerumættet fedt ). Men en type fedt, vi ikke har brug for, er transfedt, som er kendt for at øge livstidsrisikoen for hjertesygdomme eller slagtilfælde.

Dette skyldes, at transfedtsyrer kan tilstoppe arterierne ved at øge niveauet af dårligt kolesterol (LDL) og sænke det gode kolesterol (HDL). Så ved at begrænse dit indtag af transfedt, kan du holde blodet flydende i hele din krop. Transfedt er en type fedt, der ofte findes i bagværk, snacks, margarine og stegt fastfood.

Læs også: 7 fødevarer med højt fedtindhold, der er godt for helbredet

2. Oprethold en god tandhygiejne

Du undrer dig måske over forholdet mellem tandhygiejne og hjertesundhed. Faktisk kan opretholdelse af sunde tænder også have en indflydelse på din generelle kropssundhed, inklusive dit hjerte. Dette skyldes, at mennesker, der har paradentose (tandkødssygdom), er i risiko for hjertesygdomme.

Mange undersøgelser har vist, at bakterier i munden, der er involveret i udviklingen af ​​tandkødssygdomme, kan trænge ind i blodbanen og forårsage en stigning i C-reaktivt protein, som er en markør for betændelse i blodkar. Disse ændringer kan i sidste ende øge risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde.

Så rens dine tænder ved at børste dine tænder hver dag og bruge tandtråd tandtråd for at forebygge tandkødssygdomme.

Læs også: Tandpine kan også udløse dødelige sygdomme, her er hvordan!

3. Ryg ikke og undgå cigaretrøg

Hvis du er begyndt at ryge, siden du var teenager, er det måske på tide, at du overvejer at holde op med at ryge. Faktisk kan eksponering for cigaretrøg alene være sundhedsskadelig.

Undersøgelser viser, at passive rygere, eller personer, der er udsat for passiv rygning i hjemmet eller på arbejdet, har en 25-30 procent højere risiko for at udvikle hjertesygdomme. Ifølge American Heart Association bidrager eksponering for tobaksrøg til cirka 34.000 dødsfald som følge af for tidlig hjertesygdom og 7.300 dødsfald som følge af lungekræft hvert år.

Derudover har personer, der ikke er rygere, men har forhøjet blodtryk eller højt kolesteroltal, større risiko for hjertesygdomme, hvis de udsættes for passiv rygning. Dette skyldes, at kemikalierne i cigaretrøg kan bidrage til udviklingen af ​​plakopbygning i arterierne.

4. Sid ikke for længe

I de senere år har forskning vist, at det er dårligt for dit helbred at sidde for længe ad gangen, uanset hvor hårdt du træner. Dette er bestemt dårlige nyheder for kontoransatte, der skal sidde hele dagen.

Baseret på de kombinerede resultater af adskillige observationsstudier, der involverede næsten 800.000 mennesker, fandt forskerne, at de, der sad mest, havde en 147 procent øget risiko for hjerte-kar-sygdomme og en 90 procents stigning i dødsfald som følge af sygdommen. Derudover kan det at sidde for længe (især når du rejser) også øge risikoen for dyb venetrombose (blodprop).

Så forskerne foreslår at prøve at bevæge sig så ofte som muligt. For eksempel ved at parkere længere fra kontoret, bruge trappen i stedet for elevatoren og huske at træne regelmæssigt.

5. Få nok søvn

Søvn er en vigtig del af at opretholde et sundt hjerte. Hvis du ikke får nok søvn, kan du have en højere risiko for hjerte-kar-sygdomme, uanset din alder. En undersøgelse, der så på 3000 voksne over 45 år, viste, at de, der sov mindre end seks timer om dagen, havde dobbelt så stor risiko for at få et slagtilfælde eller hjerteanfald sammenlignet med folk, der sov seks til otte timer om natten. Forskere mener, at for lidt søvn kan føre til forstyrrelser i underliggende helbredstilstande og biologiske processer, herunder blodtryk og betændelse.

Det er de måder, du kan gøre for at bevare hjertesundheden i en ung alder. På den anden side, Hent også app som kan være en hjælpende ven til at bevare dit helbred hver dag. igennem Video/taleopkald og Snak , læge Eksperte og betroede eksperter er klar til at hjælpe dig med at give sundhedsrådgivning når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. 5 ting at gøre hver dag for at holde dit hjerte sundt.
Nordvest Primærpleje. Tilgået 2020. Hvad skal du gøre i 20'erne for at begynde at passe på dit hjerte.