Dette er forskellen mellem gigt og gigt, en sygdom, der forårsager ledsmerter

, Jakarta – Har du haft smerter i dine led på det seneste? Der er to betændelsessygdomme i leddene, der kan forårsage denne tilstand, nemlig gigt og gigt. Fordi symptomerne er de samme, er der stadig mange mennesker, der ikke kan kende forskel på gigt og gigt. Faktisk er den måde, de to sygdomme behandles på, forskellig, du ved. For ikke at blive forvirret, genkend forskellen mellem gigt og gigt her.

Det er ikke underligt, at mange mennesker har svært ved at skelne mellem gigt og gigt, fordi de begge giver mere eller mindre de samme symptomer, nemlig smerter, hævelser og rødme i leddene. Disse to sygdomme kan også gøre dig utilpas, når du laver aktiviteter. Der er dog nogle forskelle mellem gigt og gigt, som er vigtige for dig at kende.

Forskellene mellem gigt og gigt

Reumatisme eller også kendt som gigt rheumatoid arthritis er en betændelse og hævelse af leddene, der forårsager smerter. Mens gigt, opstår på grund af aflejring af urinsyre i dine led.

  • Placeringsforskel

Placeringen af ​​forekomsten af ​​de to sygdomme er også forskellig. Gigt forårsager normalt smerter i leddene på begge sider af kroppen efterfulgt af ledstivhed. Ud over smerter kan området, der lider af gigt, også være rødt, hævet og føles varmt. Disse symptomer kan dog også opleves af personer med gigt.

Mens gigt opstår, fordi der er en overdreven ophobning af urinsyre i led, knogler og kropsvæv. Gigtsmerter opstår normalt pludseligt og mærkes i storetåen eller føddernes led. Smerter kan kun forekomme i det ene ben eller begge.

  • Forskel Årsag

Gigt er en autoimmun sygdom, der normalt forekommer i familier. Indtil nu er udløseren for fremkomsten af ​​gigtsymptomer stadig ikke klart kendt, men det menes at skyldes virusinfektioner og rygevaner. Mens symptomerne på gigt, kan gentage sig, hvis du spiser for mange fødevarer rige på puriner, såsom fisk, skaldyr, kød, indmad og fuldkornsbrød.

Læs også: 17 fødevarer, der forårsager gigt

  • Forskelle i risikofaktorer

Gigt kan ske for alle uanset alder. Denne sygdom opleves dog oftest af ældre (ældre) over 60 år. Gigt er også mere almindelig hos kvinder end mænd. Mens de fleste mennesker med gigt er mænd og er mere almindelige hos unge voksne, der er overvægtige. Vanen med at indtage alkoholholdige drikkevarer og fødevarer med kunstige sødestoffer kan også øge forekomsten af ​​gigt.

Læs også: Kan badning om natten forårsage gigt?

  • Forskelle i behandlingsmetode

Desværre kan gigt indtil nu ikke helbredes. Gigtbehandling har kun til formål at lindre symptomerne. Læger vil normalt ordinere medicin, såsom anti-gigt, smertestillende og anti-inflammatoriske lægemidler kortikosteroid for mennesker med gigt. Disse lægemidler skal dog indtages i henhold til sværhedsgraden af ​​den oplevede gigt.

Mens de lægemidler, der normalt bruges til at behandle gigt, bl.a. colchicin , ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler og kortikosteroid . For at forhindre at urinsyreniveauet bliver for højt, vil lægerne også give urinsyresænkende medicin, som f.eks allopurinol . Patienter rådes til at reducere fødevarer, der indeholder høje puriner og alkohol.

Læs også: Kend naturlig gigtterapi og medicin

Det er forskellen mellem gigt og gigt. Men for at afgøre, om de ledsmerter, du oplever, er resultatet af gigt eller gigt, rådes du stadig til at konsultere en læge. Mens måden at forebygge begge sygdomme på er den samme, nemlig ved at lave livsstilsændringer. Både mennesker med gigt og mennesker med gigt skal træne regelmæssigt, holde op med at ryge og holde op med at indtage alkoholiske drikke.

For at få den medicin, du skal bruge, skal du bare købe den via appen . Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din bestilte medicin vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.