Kend de 3 typer bihulebetændelse og deres symptomer

Jakarta – Du bør ikke undervurdere tilstanden af ​​smerte i ansigtsområdet, som er ledsaget af udseendet af grønlig slim. Den tilstand, du oplever, kan være et tegn på bihulebetændelse. Bihulebetændelse er en tilstand, hvor bihulevæggene bliver betændte eller irriterede.

Læs også: Bihulebetændelse gør hovedet svimmel? Overvind på denne måde

Bihuler er små hulrum, der er forbundet med luftvejene i kranieknoglen og har en funktion som styring af fugt, temperatur og luft, der kommer ind i lungerne.

Bihuler kan producere slim eller slim bedre kendt som snot. Funktionen af ​​slim i bihulerne er ganske vigtig, fordi den bruges til at filtrere og rense fremmedlegemer, der ved et uheld indåndes og kommer ind i næsen.

Kend typerne af bihulebetændelse

De fleste bihulebetændelse kan gøres ved at gøre flere måder, der kan gøres. Hvis bihulebetændelsen varer ved i 1 til 2 uger, skal du straks kontrollere din helbredstilstand på det nærmeste hospital, så denne tilstand kan behandles i henhold til den type bihulebetændelse, du oplever.

  1. Akut bihulebetændelse

Bihulebetændelse denne varer normalt i 1-2 uger. Denne sygdom er normalt forårsaget af almindelig forkølelse, som kommer fra en virusinfektion. Der er dog tidspunkter, hvor allergier og bakterie- og svampeinfektioner også kan udløse akut bihulebetændelse. Bakterielle infektioner kan få en person til at opleve akut bihulebetændelse i 4 uger.

  1. Subakut bihulebetændelse

Bihulebetændelse, der varer i 4-12 uger, kan faktisk være en subakut form for bihulebetændelse. Der er flere årsager, der kan få en person til at opleve subakutte bihulebetændelse, såsom bakterielle infektioner eller udsættelse for allergier.

  1. Kronisk bihulebetændelse

Nogle er akutte, andre er kroniske. Kronisk bihulebetændelse kan normalt vare mere end 12 uger, eller du har haft denne sygdom mange gange. Denne tilstand er normalt forårsaget af infektion, næsepolypper eller knogleabnormiteter i næsehulen.

Generelt er symptomerne på alle typer bihulebetændelse næsten de samme. Den eneste forskel er sværhedsgraden og varigheden af ​​de oplevede symptomer.

Læs også: 4 rigtige måder at diagnosticere bihulebetændelse på

Ansigtssmerter kan være et symptom på bihulebetændelse

Bihulebetændelse er forårsaget af hævelse af næseslimhinden på grund af en allergisk reaktion eller en virus, der trænger ind gennem de øvre luftveje. Vira eller allergiske reaktioner oplevet af personer med bihulebetændelse forårsager faktisk overdreven slimproduktion. Slim eller slim forårsager en ophobning, der kan tilskynde bakterier eller bakterier til at vokse i bihulerne og forårsage irritation.

Der er flere faktorer, der kan få en person til at opleve bihulebetændelse, såsom udsættelse for cigaretrøg, næseskader, svampeinfektioner og indtrængen af ​​fremmedlegemer i næsen. Flere medicinske tilstande kan også få en person til at opleve bihulebetændelse, såsom næsepolypper, cystisk fibrose, astma og allergisk rhinitis. Derudover kan et svækket immunsystem hos en person udløse en person til at opleve bihulebetændelse.

American College of Allergy, Asthma and Immunology afslørede, at der er adskillige symptomer på bihulebetændelse, som man skal være opmærksom på, såsom smerter i ansigtet ledsaget af forekomsten af ​​slim eller grønligt slim. Denne tilstand er et af symptomerne på bihulebetændelse. Ikke nok med det, bihulebetændelse kan få patienter til at opleve hovedpine, feber, dårlig ånde til hævelse i øjenområdet.

Læs også: 8 måder at behandle bihulebetændelse derhjemme

Ikke kun hos voksne, faktisk kan bihulebetændelse også opleves af børn med symptomer, såsom en løbende næse, der varer næsten en uge, grønlig, men nogle gange tydelig slim, hoste, nedsat appetit og kræsenhed.

Hos børn er bihulebetændelse generelt forårsaget af vanen med at bruge en sut i liggende stilling og leve i et miljø fyldt med røg.

Reference:
Healthline. Hentet i 2019. Hvad du behøver at vide om bihulebetændelse
American College of Allergy, Asthma and Immunology. Tilgået i 2019. Sinus-infektion
WebMD. Tilgået 2019. Sinusinfektion (bihulebetændelse)