Ældste, mellemste eller yngste? Dette er barnets personlighed baseret på fødselsorden

, Jakarta - Du skal have hørt myten om, at det første barn i familien bliver den person, der er ansvarlig og i stand til at beskytte de yngre søskende. I mellemtiden anses børn, der ikke har søskende, for at vokse op til at være børn, der ønsker at vinde på egen hånd og er meget krævende. Men er dette bare en stereotype, eller er det sandt, at fødselsrækkefølgen påvirker et barns personlighed senere? Her er anmeldelsen!

Lancering Lyse side , der er ret interessante svar, som de skrev. Alfred Adler, en videnskabsmand, som stadig var en kollega af Sigmund Freuds, præsenterede teorien om fødselsrækkefølge, som han begyndte at forske i i slutningen af ​​1920'erne. Adler mente, at en persons fødselsrækkefølge i en familie iboende påvirkede personligheden.

  • Det ældste (ældste) barn. Ifølge Adler har de ældste børn en tendens til at være konservative, de er magtorienterede og i stand til at lede. Årsagen er, at de ofte får ansvaret for at tage sig af deres yngre søskende, det ældste barn vokser op til at være et omsorgsfuldt menneske, er mere villig til at være forælder og har en tendens til at tage initiativ.

  • Andet barn (i midten) . En ældre bror eller søster er en "pacemaker" for et andet barn, de kæmper ofte for at overgå deres ældre søskende. Deres udviklingshastighed er højere, derfor har de en tendens til at være ambitiøse, men de er sjældent egoistiske. Anden børn har en tendens til at sætte mål, der er for høje for dem selv, derfor er de tilbøjelige til at fejle. Ikke at bekymre dig, deres evne til at vide, hvordan man overvinder vanskeligheder i livet, er det, der gør dem stærkere.

  • Det sidste (yngste) barn blev født. Det er naturligt, at det sidste barn får mere opmærksomhed og omsorg fra forældre og ældre søskende. Derfor kan de føle sig uerfarne og selvstændige. Sidstfødte er dog normalt motiverede til at overgå deres ældre søskende. Meget ofte opnår de stor succes og opnår anerkendelse inden for deres valgte felt. De yngste børn i en familie har en tendens til at være venlige, selvom de har en tendens til at være mere uansvarlige og hensynsløse end de ældre børn.

  • Enebarn. Født uden søskende at konkurrere med, konkurrerer kun børn ofte med deres fædre. Kun børn, der er alt for forkælede af deres forældre, forventer også at blive forkælet og beskyttet af andre. Egoistiske og afhængige er deres hovedtræk, så de har ofte svært ved at interagere med jævnaldrende. Mange børn, der ikke har søskende, vokser op til at være perfektionister, og de har en tendens til at nå deres mål uanset hvad.

Læs også: Forældreforstyrrelser udløser børn til vold mod voksne

Påvirker fødselsorden også IQ-niveauet?

Undersøgelsen af ​​effekten af ​​fødselsrækkefølge på IQ-niveauer er blevet meget populær for nylig. Der er dog stadig meget, der ikke er blevet enige om. Nogle afviser teorien fuldstændig, mens andre mener, at fødselsrækkefølgen spiller en vigtig rolle i udviklingen af ​​et barns personlighed og intelligens.

Forskere fra University of Leipzig og Johannes Gutenberg University Mainz i Tyskland undersøgte mere end 20.000 voksne fra USA, Storbritannien og Tyskland. I denne undersøgelse sammenlignede de søskende i deres familier og deres fødselsrækkefølge.

De fandt ud af, at ældre børn generelt scorede højere på intelligenstests. Forskerne fandt dog ingen effekt af fødselsrækkefølge på følelsesmæssig stabilitet og fantasi.

Så er fødselsorden et absolut benchmark?

Selvom mange undersøgelser er ret relevante, må vi indrømme, at resultaterne af denne undersøgelse har en række unøjagtigheder. Denne undersøgelse tog ikke højde for vigtige sociale faktorer som etnicitet, uddannelse, forældres velfærd og familieforhold som determinanter for et barns personlighed.

Mens fødselsrækkefølgen har en vis indflydelse på et barns personlighed eller intelligens, må vi ikke glemme, at forældre-barn-relationen og den opdragelse, som børn får i deres hjem, er en vigtigere faktor for at forme deres liv som individer.

Læs også: 3 måder at skabe et sundt miljø for smarte børn

Tal om dit barns helbredstilstand med den rigtige læge. Overvåg barnets vækst og udvikling og konsulter igennem . Vælg læge og kontakt via Chat, videoopkald, eller Stemmeopkald. Hent Ansøgning via App Store og Google Play nu!