Fakta om vitaminer og kosttilskud til hunde

Jakarta - Ligesom menneskelige vitaminer kan vitaminer til hunde også gives for at understøtte sundheden for kæledyrets krop. Spørgsmålet er, om hunde virkelig har brug for vitaminer? Hvilket indhold er egnet til hunde? Før du beslutter dig for at give vitaminer til hunde, bør du først læse følgende forklaring.

Læs også: Roadtrip med hund, forbered disse 4 ting

Forskellige vitaminer til hunde

Vitaminer er organiske forbindelser, der er nødvendige for at understøtte livet. De fleste af dets ingredienser findes naturligt i fødevarer. Følgende er en række vitaminer, der er nødvendige for menneske- og dyrekroppe:

1. Vitamin A

Vitamin A er ansvarlig for synet. Dette fedtopløselige vitamin er også ansvarlig for vækst, fosterudvikling, immunfunktion og cellefunktion.

2. Vitamin B

B-vitaminer er en gruppe vitaminer, der spiller en vigtig rolle i hundens sundhed. Her er nogle af fordelene:

  • Indholdet af thiamin kan hjælpe med at regulere energi, kulhydratstofskiftet og aktivere ionkanaler i nervevæv.
  • Indholdet af riboflavin, B12 og niacin kan hjælpe med at lette enzymfunktionen.
  • Indholdet af vitamin B6 er ansvarlig for dannelsen af ​​glukose, røde blodlegemer og nervesystemets funktion, hormonregulering, immunrespons, niacinsyntese og genaktivering.
  • Indholdet af pantothensyre kan hjælpe energistofskiftet.
  • Folinsyreindhold spiller en rolle i aminosyre- og nukleotidmetabolisme og mitokondriel proteinsyntese.

3. C-vitamin

C-vitamin er en vigtig antioxidant. Ikke kun for mennesker har hunde også brug for dette vitamin. Dette vitamin kan afværge frie radikaler, der har potentiale til at skade kroppen. Ikke kun det, C-vitamin er effektivt til at reducere inflammation og kognitiv aldring. Faktisk, uden yderligere multivitamin C-tilskud, kan hunde syntetisere C-vitamin i deres lever.

4. D-vitamin

D-vitamin gør det muligt for hundens krop at balancere mineraler, såsom fosfor og calcium, for at understøtte en sund knoglevækst. Uden tilstrækkeligt D-vitamin vil hunde ikke være i stand til at udvikle sig ordentligt og vedligeholde sunde muskler og knogler.

Læs også: Her er 4 tips til at trimme din hunds negle

5. E-vitamin

Vitamin E er en måde at opretholde en sund hunds krop mod oxidativ skade. Dette vitamin er fedtopløseligt, så det er meget godt til at understøtte cellefunktion og fedtstofskifte. E-vitamin har en mangel, som kan udløse øjen- og muskeldegeneration og reproduktionsproblemer.

6. K-vitamin

K-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, og har en vigtig rolle i at forebygge blodpropper. Hvis din hund ved et uheld spiser rotter eller indtager rottegift, kan det hæmme hundens evne til at behandle K-vitamin i sin krop. Hvis den ikke kontrolleres, kan hunden bløde og endda dø.

Læs også: Tips til at overvinde dårlig ånde hos hunde

Det er nogle interessante fakta om vitaminer til hunde og de vitaminer, der er gode til lodne hvalpe. Før du beslutter dig for at give det, kan du diskutere det med din dyrlæge i appen , Ja. Giv ikke bare menneskelige vitaminer, for det kan have en indvirkning på kæledyrs sundhed.

Reference:
Hent af WebMD. Tilgået 2020. Hundevitaminer og kosttilskud: Få fakta.
nap.edu. Tilgået i 2020. DIN HUNDS NÆRINGSBEHOV.
akc.org. Tilgået 2020. 7 vitaminer, som din hund har brug for for et sundt liv.
PetMD. Tilgået 2020. Almindelige hundevitaminer og kosttilskud: Ting at overveje.