5 måder at fjerne tandplak på

Jakarta - Ofte forsømt, viser det sig, at tandsundhed også har brug for opmærksomhed såvel som andre kropsdele. For tænder er meget modtagelige for helbredsproblemer i form af plak og tandsten. Dental plak i sig selv ligner et tyndt, glat lag af gullig eller hvid farve, der normalt sidder mellem tænderne og langs tandkødskanten.

Læs også: Tandbyld efterlades for længe, ​​dette er virkningen

Plak på tænderne dannes på grund af bakterier og bakterier, der klæber til tænderne. Plak vil være mere tydeligt synlig, hvis du ikke regelmæssigt renser eller børster tænder. Indtagelse af fødevarer, såsom slik, kager, snacks, til mælk, der er tilbage på tænderne.

Hvis de ikke renses, vil bakterierne i munden frigive syre, som kan ødelægge det ydre beskyttende lag af tænderne, kendt som tandemalje, og forårsage huller. Disse bakterier udløser også udseendet af en ubehagelig lugt eller dårlig ånde. Ikke kun hos voksne, men også hos børn.

Læs også: 4 Alt om visdomstænder

Forskellige måder at fjerne tandplak på

Tandplak, der ikke renses med det samme, kan resultere i, at der kommer tandsten på tænderne. Udover at gøre tænderne mindre sunde, vil plak og tandsten naturligvis også nedsætte selvtilliden, fordi tænderne ser mindre rene ud. Så hvordan fjerner man tandsten og tandplak korrekt?

  • Børst dine tænder regelmæssigt. At børste dine tænder er en af ​​de bedste måder at slippe af med plak på dine tænder. Rens dine tænder mindst to gange om dagen morgen og aften eller efter at du har spist og før du går i seng. Rensning af tænder hjælper med at forhindre plak og tandsten i at dannes og fjerner plak, der allerede er dannet.
  • Vælg en tandbørste med bløde børster. Brug også en tandpasta, der indeholder fluorid . Rens dine tænder i mindst to minutter. Indhold fluorid Tandpasta hjælper med at beskytte tænderne ved at binde sig til tandemalje og danne en hårdere overflade. Sørg for, at hele mundområdet, såsom tandkødet, tungen, til indersiden af ​​kinderne er rent. Glem ikke at skifte din tandbørste hver 3. måned.
  • Du kan bruge en tandstikker eller tandtråd hver aften inden du går i seng for at rense dine tænder for bakterier og bakterier.
  • Brug en mundskyl eller mundskyl, der kan hjælpe med at friske din ånde og fjerne plak på samme tid. Du skal dog også vide, at der findes typer af mundskyl, som faktisk kan gøre mundhulen tør og udløse forekomsten af ​​plak.
  • Undgå overdrevent indtagelse af sukkerholdige fødevarer og drikkevarer, såsom kager, chokolade eller slik. Mød et afbalanceret ernæringsindtag og begræns forbruget af snacks. Hvis du virkelig vil spise en snack, så vælg yoghurt, der ikke er tilsat sødestoffer eller tilsat smag eller frugt.

Læs også: 3 komplikationer, der kan opstå ved udtrækning af visdomstand

Glem ikke, tjek din tandsundhed hver 6. måned for at rense dine tænder for plak og tandsten. Du kan Hent Ansøgning at bestille tid hos en tandlæge på nærmeste sygehus eller klinik. Ansøgning du kan også bruge det til enhver tid snak med tandlægen. Sørg for, at din tandsundhed vedligeholdes, så du ikke oplever plak og tandsten, OK!

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Plaque.
WebMD. Fået adgang i 2021. Måder du kan forhindre plakopbygning.
WebMD. Tilgået i 2021. Plaque and Your Teeth.