Mor, gør disse 4 ting, når dit barn har skoldkopper

, Jakarta – skoldkopper hos børn er en tilstand, som forældre skal være på vagt over for. Fordi skoldkopper kan få din lille til at opleve flere symptomer og blive kræsen. Skoldkopper er en sygdom forårsaget af en virus Varicella zoster og mere modtagelige for at angribe børn under 12 år.

Den dårlige nyhed, skoldkopper er en sygdom, der let kan overføres. Den virus, der forårsager denne sygdom, kan let overføres gennem stænk af spyt eller slim gennem luften, såvel som direkte kontakt med spyt, slim eller væsker, der kommer fra udslæt. Det typiske symptom på skoldkopper er et kløende rødt udslæt fyldt med væske. Denne tilstand får også børn til at opleve feber og muskelsmerter.

Læs også: Dette er forskellen mellem kopper hos voksne og børn

Behandling af skoldkopper hos børn

Der er flere måder, der kan gøres for at behandle og forhindre skoldkopper hos børn i at blive værre, herunder:

1. Må ikke blive ridset

Det typiske symptom på skoldkopper er udslæt på overfladen af ​​huden. For at forhindre, at denne sygdom bliver værre, skal du sørge for, at din lille ikke ridser udslættet. At ridse skoldkoppeudslæt og knuder kan føre til hudinfektioner og ar, der dannes efter heling. For at forhindre dette skal du sørge for altid at trimme dit barns negle, bære løst og blødt tøj for at gøre det mere behageligt, påfør lotion calamin, fugtgivende cremer, kølende geler eller antihistaminmedicin kaldet chlorpheniramin for at hjælpe med at reducere kløe og lindre huden.

Læs også: Skoldkopper er en gang-i-livet sygdom, virkelig?

2. Smerte- og feberlindring

Ud over at forårsage udslæt og knuder, forårsager skoldkopper generelt andre symptomer såsom høj feber ledsaget af smerter i hele kroppen. For at lindre den feber og smerte, som den lille oplever, kan moderen give ham febermedicin eller smertestillende, for eksempel paracetamol, paracetamol eller ibuprofen. Før du giver lægemidlet, bør du først diskutere med din læge for at bestemme den rigtige dosis.

Husk, undgå at give aspirin til børn, der har skoldkopper. Aspirinbrug hos børn er blevet forbundet med Reyes syndrom, en alvorlig sygdom, der påvirker leveren og hjernen og kan føre til døden.

3. Sund mad og vand

Når kopper, ud over at dukke op på overfladen af ​​huden, kan der også opstå knuder i munden og svælget. Det forårsager brændende fornemmelse og ubehag ved indtagelse af mad. Som følge heraf kan barnet nægte at spise eller drikke. Lad dog ikke dit lille barn ikke spise eller drikke, mens du er syg. I stedet bør mødre sikre, at deres børn har en sund og afbalanceret kost og tilstrækkeligt indtag af vand for at forhindre dehydrering og fremskynde helingen.

4. Forebyg smitte i hjemmet

Skoldkopper er en meget smitsom sygdom. Når et barn har skoldkopper, bør du begrænse dets aktiviteter uden for hjemmet. Lad barnet blive hjemme og begrænse eksponeringen for andre mennesker, indtil alle skoldkoppeblærerne danner skorper, og der ikke udvikles nye vabler. Normalt tager denne proces omkring en uge.

Læs også: Sådan overvindes skoldkopper hos babyer

Din lille kan være kræsen, når skoldkopper rammer, så det er bedst, hvis du tager dig tålmodigt af dit barn, okay? Hvis symptomerne på skoldkopper hos børn ikke bliver bedre eller endda forværres, kan du prøve at spørge lægen om ansøgningen . Formidle de symptomer og klager, barnet oplever igennem Videoer/Taleopkald og Snak. Kom nu, HentAnsøgning her!

Reference:
American Academy of Dermatology. Tilgået i 2021. Sådan plejer du børn med skoldkopper.
Børnesundhed. Tilgået i 2021. Skoldkopper.