Fordele ved Kepok-bananer til sundhed, der sjældent er kendt

"Der er så mange typer bananer, du kan finde, lige fra plantainbananer, mælkebananer, Ambon-bananer og kepok-bananer. Mange af jer kender måske allerede til fordelene ved bananer, men hvad med kepok bananer? Vidste du, at denne ene banan også har mange sundhedsmæssige fordele?”

Jakarta – Banana kepok har en egenskab, nemlig skindet er ret tykt med en smag, der ikke er så sød som andre bananer generelt. Kødets tekstur er også tættere, så denne type banan bruges mere som et forarbejdet materiale sammenlignet med direkte indtaget. Banankompot, bananchips og kogte bananer er snacks, der bruger kepok-bananer som råvare.

Ikke meget anderledes end andre typer bananer, kepok bananer har også så forskellige næringsstoffer. Kald det komplekse kulhydrater, protein, fibre, magnesium, kalium, jern, vitamin A og C. Ikke at forglemme vigtige mineraler som fosfor, zink, folat, vitamin B6 og forskellige antioxidanter, såsom flavonoider, betakaroten og lutein.

Forskellige fordele ved Kepok-bananer, der sjældent er kendt

De mange næringsstoffer indeholdt i kepok-bananer gør, at frugten helt sikkert har mange sundhedsmæssige fordele. Desværre er der stadig mange, der ikke ved, hvilke fordele denne type banan har, her er nogle af dem:

  • Hjælper med at opretholde hjertesundhed

Fiberne i kepok-bananer kan være med til at reducere kroppens optagelse af kolesterol, så kolesterolniveauet i blodet falder. Ikke nok med det, menes kaliumindholdet i bananer også at kunne hjælpe med at sænke blodtrykket og samtidig holde det stabilt. Dette er grunden til, at kepok-bananer anbefales at være en af ​​de frugter, der indtages til mennesker med hjertesygdomme og hypertension.

Læs også: 4 fordele ved at spise bananer på Sahur

  • Hjælper med at strømline fordøjelseskanalen

Ud over at hjælpe med at sænke kolesterolniveauet er fibrene i kepok-bananer også gode til at hjælpe fordøjelseskanalen og forhindre forstoppelse. Fibrene i denne frugt har også præbiotiske egenskaber, der kan understøtte væksten af ​​gode bakterier i tarmene.

  • Hjælper med at modvirke virkningerne af frie radikaler på kroppen

Et andet indhold indeholdt i kepok bananer er antioxidanter. Denne forbindelse er bestemt ikke fremmed for dens fordele for kroppen, nemlig at hjælpe med at øge kroppens immunitet og samtidig beskytte sunde celler i kroppen mod virkningerne af frie radikaler. Påvirkningen af ​​frie radikaler i sig selv er ret farlig for kroppen, hvilket udløser kræftproblemer og forskellige degenerative sygdomme.

  • Hjælper med at kontrollere blodsukkerniveauet

Antioxidanter og andre mineraler indeholdt i kepok-bananer kan også hjælpe med at kontrollere blodsukkerniveauet og få insulinhormonet i kroppen til at fungere mere optimalt. På den måde mindskes risikoen for at udvikle diabetes. Det kan du selvfølgelig kun få ved at implementere en sund livsstil og kost, træne regelmæssigt og håndtere stress godt.

Tips, som du kan være opmærksom på, for at kunne få disse fordele, kan du vælge bananer, der ikke er for modne og behandle dem på en sundere måde, såsom dampning eller stegning.

Læs også: Bananforbrug kan virkelig forhindre hypokaliæmi?

  • Hjælper med at forhindre blodtab eller anæmi

Mangel på røde blodlegemer vil resultere i, at ilt ikke kan cirkulere ordentligt til alle dele af kroppen. Desværre giver anæmi ofte ikke alvorlige symptomer. Det er bare, at hvis du ikke bliver behandlet, kan du opleve træthed, svag krop og koncentrationsbesvær. Nå, for at forhindre dette sundhedsproblem i at ske, kan du spise fødevarer rig på jern og folinsyre, hvoraf den ene er kepok-bananen.

Læs også: Er det rigtigt, at indtagelse af bananer til morgenmad har en dårlig indvirkning?

Nå, det var nogle af fordelene ved kepok-bananer for sundheden. Sørg for at du kender og korrekt genkender tilstanden af ​​din krops helbred, ja! Vent ikke med at spørge lægen, hvis du oplever usædvanlige symptomer, for nu er det nemmere at spørge og svare med en specialist ved hjælp af appen . Den måde, du er nok Hent Ansøgning på din telefon, og vælg den relevante læge. Nemt er det ikke?

Reference:

Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. 11 Banansundhedsmæssige fordele, du måske ikke kender.

Healthline. Tilgået 2021. 11 evidensbaserede sundhedsmæssige fordele ved bananer.

Harvard. T.H. Chan School of Public Health. Tilgået i 2021. Ernæringskilden. bananer.