Her er, hvordan man overvinder urinvejsinfektioner hos børn

Jakarta – Ikke kun hos voksne kan urinvejsinfektioner også opleves af børn. Urinvejsinfektion er en tilstand, hvor bakterier trænger ind E coli i urinvejene hos børn. Forskellige udløsende faktorer kan få børn til at opleve urinvejsinfektioner, hvoraf en er manglen på at opretholde renheden af ​​kønsområdet eller urinvejene hos børn.

Forskellige symptomer viser sig som tegn på infektion i barnets urinveje, såsom feber og smerter, som barnet mærker ved vandladning. Tøv ikke med at kontakte det nærmeste hospital, når dit barn har nogle tegn på urinvejsinfektion. Find ud af nogle måder, der kan gøres for at behandle urinvejsinfektioner hos børn.

Læs også: Bliv ikke undervurderet, urinvejsinfektioner kan også angribe din lille

Hvordan behandler man urinvejsinfektioner hos børn?

At lave en undersøgelse på det nærmeste hospital, når et barn har symptomer på en urinvejsinfektion, er en måde at behandle urinvejsinfektioner hos børn på. Generelt kan urinvejsinfektioner hos børn overvindes i en uge med behandling fra en læge.

Lancering Urologisk plejefondMåden at behandle urinvejsinfektioner hos børn er ved at give antibiotika. Nogle gange, et par dage senere, efter at lægen har fået resultaterne af urinkulturen, kan antibiotika ændres til et antibiotikum, der virker bedre mod den type bakterier, der findes i barnets urin.

Indgivelsesvejen og hvor mange dage der skal tages antibiotika afhænger af infektionstypen. Hvis urinvejsinfektionen hos barnet er alvorlig nok og ikke kan drikke, kan det være nødvendigt at give antibiotika ved indsprøjtning. Hvis ikke, er antibiotika, der kan gives oralt eller taget.

Afhængigt af den anvendte type antibiotika, skal dit barn muligvis tage en til fire doser om dagen. Lægen kan også bede om at give barnet medicin, indtil yderligere test er afsluttet. Efter flere doser antibiotika kan barnet virke meget bedre.

Læs også: Lad dig ikke undervurdere, genkend symptomerne på UVI hos børn

De fleste tilfælde af urinvejsinfektioner hos børn forsvinder inden for en uge, hvis de behandles korrekt. Det tager dog ofte uger, før alle symptomerne forsvinder.

Det er vigtigt at sikre sig, at barnet tager antibiotika i henhold til dosering og anbefalinger fra lægen. Selvom symptomerne er forsvundet, skal du ikke stoppe med at give antibiotika, uden lægens anvisning. Hvis symptomerne forværres eller ikke forbedres inden for 3 dage, skal dit barn muligvis tage på hospitalet.

Hjemmebehandlinger som en måde at overvinde urinvejsinfektioner hos børn

For at hjælpe helingsprocessen af ​​urinvejsinfektioner hos børn er der flere hjemmebehandlinger, som mødre kan udføre, nemlig:

  • Giv dit barn den medicin, lægen ordinerer, og stop ikke med at tage medicinen uden lægens anvisninger, selvom symptomerne er forsvundet.
  • Tag barnets temperatur, hvis der er feber.
  • Overvåg hyppigheden af ​​barnets vandladning.
  • Spørg barnet, om der er smerter eller en brændende fornemmelse ved vandladning.
  • Sørg for, at dit barn drikker rigeligt med væske. Du kan give ham vand, frugt med højt vandindhold, suppe og så videre.

Efter infektionen forsvinder, kan lægen foreslå flere tests, især hvis barnet er blevet behandlet for en nyreinfektion. Disse tests skal sikre, at der ikke er problemer med urinvejene, der kan forhindre barnets krop i at bekæmpe infektion, og for at se, om der er skader på nyrerne fra en urinvejsinfektion.

Læs også: Urinvejsinfektion hos babyer, er det farligt?

Efter barnet er kommet sig over en urinvejsinfektion, bør du tage forholdsregler, så barnet ikke oplever en urinvejsinfektion igen ved at undgå undertøj, der sidder for stramt om barnet, undgå sæbe med brug af kemikalier til kønsområdet.

Hvis dit barn stadig bruger stofbleer eller engangsbleer, bør du skifte ble jævnligt, så barnets hygiejne opretholdes. For længe brug af en snavset ble kan forårsage bakterier E coli vokser hurtigere. Har du brug for bleer, rengøringsmidler og babypleje, skal du blot bruge appen at købe det, ja.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Urinvejsinfektion hos børn.
Urologisk plejefond. Tilgået i 2021. Hvad er UVI hos børn.
WebMD. Tilgået i 2021. Hvis dit barn får UVI.