4 forebyggende trin for at undgå ovariecystesygdom

, Jakarta - Som navnet antyder, er ovariecyster cyster (væskefyldte sække), der dannes inde i æggestokkene eller æggestokkene. Hver kvinde har 2 æggestokke, som er placeret på højre og venstre side af livmoderen, på størrelse med en valnød. Dette organ fungerer til at producere æg hver måned, fra puberteten til overgangsalderen, og producerer hormonerne østrogen og progesteron. Ovariefunktion kan nogle gange være nedsat, og cyster er den type lidelse, der ofte opstår.

Ovariecyster er opdelt i to hovedtyper, hvoraf den ene er en funktionel cyste. Funktionelle cyster vises som en del af menstruationscyklussen. Cyster, der er klassificeret som almindelige, er harmløse og kan gå væk af sig selv. Den anden type cyste er en patologisk cyste. I modsætning til funktionelle cyster indeholder patologiske cyster unormale celler. I et mindretal af tilfældene er de unormale celler kræftfremkaldende.

Læs også: 10 ting, der kan forårsage ovariecyster

Ovariecyster forårsager generelt ingen symptomer og går over af sig selv inden for et par måneder. Men cyster, der er store eller brister, er i risiko for at forårsage alvorlige symptomer, så de skal behandles med operation. Symptomer på ovariecyster, man skal være opmærksom på, omfatter blødninger, der er mere end normalt under menstruation, uregelmæssige menstruationscyklusser, besvær med at blive gravid, smerter i bækkenbenet, smerter under samleje og besvær med at få afføring eller vandladning.

Forebyg ved at holde æggestokkene sunde

Faktisk er der indtil nu ingen specifik effektiv måde at forhindre ovariecyster på. Risikoen for denne sygdom kan dog minimeres mere eller mindre ved at opretholde sundheden for æggestokkene og kroppen som helhed. Her er nogle måder at gøre dette på:

1. Anvend en sund kost

En sund kost er ikke kun godt for den fysiske kondition, men også æggestokkens sundhed. Der er flere regler, der kan gøres for at holde vores kost sunde, nemlig:

  • Undgå alle typer fødevarer, der indeholder højt mættet fedt. Højt mættet fedt kan forårsage cyster, fordi det øger kolesterol i kroppen og øger chancerne for kræft i kroppen.
  • Indtag sunde mængder protein til kroppen, såsom protein fra animalske og vegetabilske kilder.
  • Væn dig til at indtage forskellige typer grøntsager og frugter, der er rigtig gode til at forebygge hormonbalanceproblemer i kroppen.
  • Undgå at indtage for mange fødevarer, der indeholder hormoner såsom sojaprodukter.

Læs også: Ovariecyste, gør det virkelig det svært at få afkom?

2. Håndter stress

Overdreven stress kan udløse hormonbalanceproblemer i kroppen, herunder de hormoner, der produceres af æggestokkene. Derfor kan det at håndtere stress godt være en af ​​de gode vaner, der skal implementeres.

3. Få nok søvn

Kroppen har brug for god og tilstrækkelig søvn og hvile for at opnå balance. Mangel på søvn kan ikke kun udløse metaboliske forstyrrelser, men også forstyrre balancen af ​​hormoner produceret af æggestokkene.

4. Undgå alkohol og cigaretter

Alkoholiske drikkevarer og cigaretter kan forstyrre kroppens stofskifte og skade reproduktive organers sundhed. Undgå derfor så vidt muligt disse 2 ting.

Læs også: Ovariecyster dukker op under graviditeten, hvad er risiciene?

Det er en lille forklaring om ovariecyster og ting, du kan gøre for at forhindre dem. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!