Begynder at have svært ved at høre, det er det rigtige tidspunkt at gå til ØNH

Jakarta – Øresundheden skal opretholdes, så hørelsen forbliver optimal. Ellers risikerer du at udvikle en ørebetændelse, der påvirker din hørelse. Godt øresundhed hjælper processerne med at høre, lugte, tale og spise.

Det er derfor, du skal til en øre-, næse- og hals-specialist, hvis du har øreproblemer.

Læs også: 3 typer øresygdomme, du skal kende

Lær ØNH-specialisten at kende

En ØNH-specialist arbejder med at behandle næse-, øre- og halsproblemer. Disse omfatter allergier, sinus, hovedtumorer, halstumorer og halssygdomme, der kan behandles af en ØNH-læge.

Normalt henviser praktiserende læger til ØNH-læge, hvis der er problemer med ganespalte (ganespalte) og næseknogleafvigelser. For at være klar, kan følgende lidelser behandles af en ØNH-læge:

  • Balanceforstyrrelser , opdaget gennem blodprøver, høretests samt øjen- og muskelbevægelsestest. Der udføres en række tests for at fastslå årsagen til balanceforstyrrelsen, der opstår. Denne lidelse er forårsaget af infektion eller betændelse i det indre øre, hvilket forårsager svimmelhed og forstyrrer kroppens balance.

  • Laryngitis , nemlig hævelse af væggene i larynxorganerne, der er akutte eller kroniske. Symptomerne omfatter hæshed og smerter foran i nakken. Laryngitis er forårsaget af mavesyre, allergiske reaktioner, til nakkeskader.

  • Bihulebetændelse , nemlig hævelse af sinusvævet placeret nær næsen. Denne sygdom kan være forårsaget af influenzainfektioner, allergisk rhinitis, næsepolypper og abnormiteter i næseknoglerne.

Ud over de tre ovenstående sygdomme kan ØNH-læger også behandle søvnforstyrrelser (såsom obstruktiv søvnapnø og snorken) samt lidelser i nakke og hoved.

Det rigtige tidspunkt at gå til en ØNH-læge

Du bør ikke skødesløst gå til en ØNH-læge, fordi ikke alle sygdomme kan behandles. Behandlingen af ​​en ØNH-læge foretages, når du har fået en henvisning fra en praktiserende læge, fordi tilstanden er ret alvorlig eller kræver yderligere behandling såsom operation. Hvis du oplever tilstoppet næse, forstyrret lugt, ringen for ørerne, nedsat hørelse, synkebesvær og snorken søvn, skal du besøge den nærmeste ØNH-læge. Men normalt skal du først gå til en praktiserende læge for at sikre dig, at den tilstand, du oplever, kræver særlig behandling fra en ØNH-læge.

Ørerensning kan udføres hos en ØNH-læge

Rens dine ører vatpind øge risikoen for infektion og høreskader. Derfor anbefales det, at du renser dine ører til en ØNH-læge for at bevare ørenelighed og sundhed.

Normalt renser ØNH-lægen øret med en cerumenske, pincet (en slags klemme), til en speciel sugeanordning (sugning). Disse tre måder bestemmes efter tilstanden af ​​ens ører.

Bemærk venligst, at kun ydersiden af ​​øret kan rengøres af dig selv med en fugtig klud eller olivenolie og babyolie. Med hensyn til indersiden af ​​øret, brug specielle dråber til at fortynde ørevoks, der har ophobet sig, eller gå til en ØNH-læge.

Læs også: 6 måder at bevare øresundheden på

Det er det du skal vide om ØNH. Hvis du har smerter i ørerne, så tøv ikke med at tale med lægen . Du kan bruge funktionerne Kontakt læge som findes i at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!