Pigmentering påvirker kvinders hudfarve

, Jakarta - Har du nogensinde bemærket forekomsten af ​​store mørke pletter på områder som ansigt, nakke, skuldre og hænder? Hvis du finder det, så kaldes denne tilstand pigmentering, som for det meste opstår på grund af påvirkning af sollys. Farven på selve den menneskelige krop er påvirket af stoffet melanin indeholdt i pigmentet.

Hvis du har et højt nok melaninindhold, så har du en mørkere hudtone. Ligeledes, hvis du har en lille mængde melanin i dit pigment, vil din hudfarve være lysere. Årsagen til pigmentering er dog ikke kun solen. Der er faktorer, der forårsager hudpigmentering, såsom miljøforurening, hormonproblemer eller andre sundhedsproblemer.

Læs også: Sådan udjævner du stribet hud på grund af solen

Typer af pigmentering på huden

Melanin i pigmentet produceres af melanocytceller. Når melanocytter er beskadiget, kan melaninproduktionen blive forstyrret. Dette forårsager pigmentering af huden. Der er nogle pigmenteringer, der kun gør en lille forskel i hudtonen, og dermed påvirker en lille del af hudtonen.

Der er også en pigmentforstyrrelse, der påvirker næsten alle hudfarver på kroppen. Her er de typer af pigmentproblemer på huden, som du har brug for at kende:

  • melasma. De, der har melasma, oplever normalt hudfarve med pletter, der vises på huden på kinderne, panden, næseryggen, hagen, hænderne og nakken. Melasma kan også forekomme på dele af huden, der ofte er udsat for solen. Denne tilstand er mere almindeligt oplevet af kvinder, især gravide kvinder på grund af hormonelle ændringer i deres kroppe. Denne lidelse kan forsvinde efter graviditeten er overstået eller med behandling med hudcremer.

  • Vitiligo. Denne tilstand kan påvirke enhver. Som et resultat af denne tilstand vil en person miste hudfarve, hvilket resulterer i hvide pletter. Generelt er områder, der ofte er ramt af vitiligolidelser, dele, der ofte udsættes for direkte sollys. Brug af produkter, der indeholder kemikalier og ikke er egnede til huden, kan også forårsage vitiligo på huden. Så du bør være opmærksom på de produkter, der bruges på huden. Er du i tvivl, kan du spørge lægen gennem ansøgningen . Du skal bare åbne smartphone dig, og vælg chatfunktionen for at kunne diskutere med en hudlæge, når som helst og hvor som helst.

  • Albinisme. Denne tilstand er en genetisk lidelse, når tilstanden af ​​melanincellerne ikke kan fungere korrekt. Normalt er kendetegnene for en person, der har albinisme, problemer med farven på øjne, hår og hud. Denne sygdom kan ikke behandles. Så folk med albinisme rådes til hele tiden at bruge solcreme, så huden vedligeholdes, selvom den er udsat for solen. Dette skyldes, at huden på personer med albinisme er mere følsom og risikerer at blive beskadiget af soleksponering.

Læs også: 6 tips til pleje af følsom hud

Sådan overvindes problemer med hudpigmentering

En hudlæge vil diagnosticere årsagen til din pigmentering. Hvis problemet er mildt, såsom hyperpigmentering, er der behandlingstrin, der kan tages Healthline , det er:

  • Aktuelt receptpligtigt lægemiddeladministration. Dette lægemiddel kan behandle nogle tilfælde af hyperpigmentering, og dette lægemiddel indeholder normalt hydroquinon, som er et stof til at lysne huden. Men langvarig brug af topisk hydroquinon forårsager mørkfarvning af huden, kendt som ochronose. Det er bedst kun at bruge topisk hydroquinon under pleje af en hudlæge, så de kan vejlede dig om, hvordan du bruger denne medicin uden bivirkninger.

  • Brug af aktuelle retinoider. Brug af et aktuelt retinoid hjælper også med at lysne mørke pletter på huden. Hydroquinon og retinoider kan tage flere måneder at lysne mørke områder.

  • Solcreme. Hjemmepleje omfatter også brug af solcreme. Solcreme er den vigtigste enkeltfaktor til at forebygge og behandle hyperpigmenteret hud. Vælg en solcreme, der indeholder zinkoxid som den vigtigste aktive ingrediens og har mindst en SPF på 30 til 50. Brug solcreme hver dag, og påfør igen hver anden time, hvis du er ude i solen. Eller det kan være oftere, når du sveder eller svømmer.

  • Laser. Din læge kan foreslå laserbehandling for at reducere hyperpigmentering, afhængigt af årsagen til hyperpigmenteringen.

Læs også: Tips til pleje af solskoldet hud

Det er problemet med hudpigmentering og måder, du kan tage for at overvinde det. Har du stadig brug for information om hudens sundhed, så tøv ikke med at kontakte lægen på .

Reference:

Healthline. Tilgået 2020. Hvad du bør vide om hyperpigmentering

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad skal du vide om hyperpigmentering

Kosmopolitisk. Hentet i 2020. Sådan slipper du af med pigmentering