Tag ikke bare vitaminer, her er hvad du må og ikke må

, Jakarta – De fleste mennesker tager vitaminer for at opretholde deres immunsystem eller for at opfylde kroppens ernæringsmæssige behov. Der er dog ikke mange, der ved, hvordan man tager vitaminer korrekt. Der er endda dem, der kan tage forskellige former for kosttilskud og vitaminer på en dag. Kom nu, vær opmærksom på anbefalingerne og forbuddene mod at tage følgende vitaminer for at få optimale fordele.

Forslag til indtagelse af vitaminer

Hvis du tror, ​​at det at tage vitaminer i kosttilskud kan erstatte alle de næringsstoffer, din krop har brug for, er det ikke sandt, du rådes stadig til at få dit vitaminindtag fra at spise frugt og grønt. Hvis du allerede spiser en række nærende fødevarer på regelmæssig basis, behøver du muligvis ikke længere at tage yderligere vitamintilskud. Kosttilskud kan tages, når behovet stiger, såsom hos kvinder, der er gravide eller ammer, og hos ældre; eller kroppen oplever manglende indtag, når du er syg eller i restitutionsperioden efter at have været syg. Men sørg for at tage vitaminer i henhold til følgende anbefalinger:

  • Hver persons vitaminbehov og ernæringsindtag er forskellige, afhængigt af deres alder, køn og helbredstilstand. Hvis du er under 19 år, lider af visse sygdomme og for gravide eller ammende kvinder, bør indtagelse af yderligere vitamintilskud ske efter råd fra en læge.
  • Vitaminer skal ikke tages hver dag. Du bør kun tage vitaminer, når din krop føles utilstrækkelig, som når du er syg, når du har meget aktivitet, eller når din krop har problemer på grund af en ubalanceret kost.
  • Det bedste tidspunkt at tage vitaminer varierer afhængigt af typen af ​​vitamin. Det gennemsnitlige vitamin tages dog bedst efter et måltid.
  • Vitaminer C og D, hvis de tages sammen med kalkholdig mælk, vil det øge optagelsen af ​​calcium i kroppen.

Forbud mod at tage vitaminer

Der er ting, der ikke anbefales, når man tager vitaminer. Hvis vitaminer indtages på den forkerte måde, er det ikke en god fordel, men det kan endda have en dårlig indvirkning.

  • Tag ikke vitaminer med koffeinholdige drikkevarer. Koffein kan hæmme optagelsen af ​​D-vitamin. Og hvis det tages sammen med vitaminer, der indeholder jern, vil 80 % af indholdet ikke blive optaget af kroppen.
  • Tag ikke vitaminer i doser, der er for høje, fordi de kan forstyrre stofskiftet i kroppen. Især vitamin A, D, E og K. Disse fire typer vitaminer er fedtopløselige vitaminer, som kan ophobes, hvis de indtages i overskud, og dermed blive giftige i kroppen.

Ting at overveje, før du køber vitaminer

Hvis du beslutter dig for at tage et vitamintilskud, enten efter anbefaling fra en læge eller på eget initiativ, skal du overveje følgende, før du køber det:

  • Læs etiketten på pakken omhyggeligt. Vær opmærksom på brugsdosis, indholdet af ingredienserne, dosis efter indtagelse, fordele, bivirkninger og udløbsdatoen.
  • Vælg et multivitamin- og mineraltilskud, der dækker 100 procent af dine daglige behov (daglig værdi/DV) sammenlignet med dem, der kun indeholder 10 procent af DV af et vitamin og 300 procent af DV af et andet vitamin.
  • Sørg for, at vitaminproduktet er blevet registreret hos Food and Drug Supervisory Agency (BPOM) data for at sikre dets kvalitet og kvalitet.

Du kan spørge lægen om anbefalede og velkendte kvalitetsvitaminprodukter gennem applikationen . Gennem metoden Video/taleopkald og Snak, kan du kontakte lægen når som helst og hvor som helst. Derudover er det også nemt at købe vitaminer med påføringen . Bare læg en ordre, og din ordre vil blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Hent nu også i App Store og Google Play.