Kend tips til håndtering af kæledyrkatte, der har anfald

, Jakarta – Katte kan opleve anfald, som er tilstande, der opstår på grund af ukontrollerede nervestød i hjernen. Der er mange faktorer, der kan udløse anfald hos katte. Men under milde forhold får anfald normalt katten til at stoppe med at bevæge sig midlertidigt med øjnene, som om de ville stirre.

Dog kan anfald hos katte være mere alvorlige. Anfald kan få katten til at ligge på gulvet, bevæge sig uberegnelig, til at udskille eller tisse ukontrolleret. Normalt vil anfald hos katte vare i et par minutter. Efter at have haft et anfald virker katte ofte desorienterede. Så hvad skal man gøre, når en kat får et anfald?

Læs også: Første gang du opdrager en kat, skal du være opmærksom på disse 7 ting

Anfald hos katte og hvordan man håndterer dem

Der er mange faktorer, der kan forårsage anfald hos katte, lige fra infektion, hypoglykæmi, nyresygdom, tumorer, eksponering for toksiner og epilepsi. Når der opstår anfald, skal du straks kontakte din dyrlæge eller tage din kat til lægen. Men før det er der flere ting, der skal overvejes og gøres for at håndtere katteanfald, herunder:

  • Se og se katte

Det er vigtigt at sørge for, at en kat med et anfald holdes sikkert og under overvågning. Når dit kæledyr har et anfald, skal du være opmærksom og tælle, hvor længe det varer. Dette skyldes, at hver kat kan opleve anfald på forskellige tidspunkter. Varigheden af ​​en kats anfald er vigtig og vil kræve en dyrlæge. Hvis anfaldene ikke stopper eller bliver værre inden for fem minutter, bør du straks søge professionel hjælp.

Læs også: Kan killinger få alopeci i ansigtet?

Du kan prøve appen at tale med dyrlægen og bede om hjælp til at håndtere katteanfald. Du kan også bruge den samme app til at bestille tid hos dyrlægen, efter at kattens anfald aftager. Dette er vigtigt for at finde ud af og fastslå, hvad der er årsag til, at katten får anfald. Hent Ansøgning her !

  • Kattens kropssikkerhed

Det er også vigtigt at være opmærksom på sikkerheden af ​​kattens krop under anfaldet. Du kan prøve at slukke lyset, når din kat får et anfald, men sørg for at holde øje med katten. Hold dig også væk fra potentielt farlige genstande, og hold dørene lukkede. Sørg også for at slukke for fjernsynet, radioen eller andre lydkilder, så kattens anfald ikke bliver værre. Når din kat får et anfald, så sørg for at give plads nok og en rolig atmosfære, så anfaldet aftager hurtigt.

  • Rør eller flyt ikke katten

Efterhånden som anfaldet skrider frem, kan du føle behov for at røre ved eller flytte kattens krop. Dette bør dog ikke lade sig gøre. Fordi berøring af kattens krop kan få den til at bevæge sig mere aggressivt og kan skade katten eller ejeren. Du kan dog forsøge at flytte katten forsigtigt, hvis dens position er farlig, eller kattens bevægelser bliver farlige, skader dig selv eller er tilbøjelige til at falde. Hvis det sker, bør du straks flytte katten til et sikkert sted. Sørg for at flytte katten under et tæppe for at undgå at blive bidt eller kløet, da denne adfærd kan være meget almindelig under anfald selv hos kæledyr, der normalt er meget føjelige.

Læs også: Hvordan håndterer man influenza hos kæledyrkatte?

Når alt er fortaget, så glem ikke at tage din kat til dyrlægen. På den måde kan lægen finde ud af, hvad der er årsag til, at katten får et anfald. Hvis det er forårsaget af en sygdom, kan din kat blive behandlet så hurtigt som muligt.

Reference:
Purina.co.uk. Tilgået 2020. Katteanfald – Symptomer og behandling.
Proplan.co.id. Tilgået 2020. 10 spørgsmål om kattesundhed.