Mørke pletter i øjnene, pas på, lad være med at ignorere

Jakarta - Selvom tilfældene ikke er så mange som lungekræft eller brystkræft, er melanom øjenkræft en type kræft, der ikke er mindre farlig. Melanom øjenkræft er en af ​​fire typer øjenkræft.

Melanom øjenkræft er den mest almindelige form for øjenkræft. Dernæst er der øjenkræft, pladecellekarcinom, intraokulært lymfom og retinoblastom, som er almindelige kræftformer i barndommen.

Nå, fordi det er en ret almindelig øjenkræft, hvad er så symptomerne på melanom øjenkræft? Er det rigtigt, at mørke pletter på øjnene kan markere det?

Læs også: Er det rigtigt, at det at have blå øjne er en risiko for øjenkræft?

Fra mørke pletter til hævelse

Generelt, melanom øjenkræft tilfælde, symptomerne er ikke synlige, når nogen ser i spejlet. Nå, denne tilstand gør melanom øjenkræft ret vanskeligt at opdage. Hvad med symptomerne? Symptomer på melanom øjenkræft varierer afhængigt af tumorens størrelse og placering.

Et af de mest almindelige symptomer er udseendet af mørke pletter på øjets iris. Men de faktiske symptomer på melanom øjne er ikke kun det. Fordi syge kan opleve andre symptomer, såsom:

  • Synet bliver sløret.
  • Synsfejl.
  • Irritation, smerte og rødme i øjnene,
  • Øjentryk.
  • En kuppelformet eller svampeformet klump under nethinden vises.
  • Ændringer i pupilform.
  • Lokal grå stær.
  • Hyphema (blod i rummet foran øjet).
  • At mærke tilstedeværelsen af ​​pletter eller linjer, der blokerer for udsynet.
  • Det er som at se et lysglimt.
  • Hævelse af det ene øje.

Læs også: Er det rigtigt, at UV-stråler kan udløse øjenkræft?

Nå, hvis du oplever symptomerne ovenfor, skal du straks søge læge for råd og korrekt behandling. Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen.

Vil du vide, hvad der er skyld i melanomkræft?

Genetiske mutationer og deres mange triggere

Faktisk er årsagen til melanom øjenkræft indtil nu ikke kendt med sikkerhed. Det er mistanke om, at flere typer mutationer kan forårsage melanom øjenkræft. Mutationer, der opstår, kan få celler til at vokse og dele sig unormalt, hvilket forårsager kræft.

Det, der skal understreges, er der udover genetiske mutationer også flere faktorer, der kan øge risikoen for melanom øjenkræft. For eksempel er okulær melanom mere almindelig hos kaukasiere end afrikanere. Aldersmæssigt stiger forekomsten af ​​okulært melanom med alderen og topper i alderen 70-80 år. Derudover er en person, der har lys hudfarve eller har blå øjne, også mere i risiko for at udvikle uveal melanom.

Derudover kan kunstig UV-stråling fra svejsning og soleksponering også øge risikoen for choroideal og ciliær melanom. Der er også visse arvelige hudsygdomme, såsom dysplastisk nevus-syndrom (en unormal muldvarp) og at have modermærker på øjet eller overfladen af ​​øjet.

Læs også: Kend forskellen mellem retinoblastom og melanom øjenkræft

Tjek tidligt eller komplikationsvæddemål

Selvom øjenkræft er mindre almindeligt end andre former for kræft, anbefaler eksperter stadig at få en årlig øjenundersøgelse. Især for dem, der har højere risiko for øjenkræft af melanomtypen. For eksempel hos mennesker med dysplastisk nevus-syndrom.

Regelmæssige øjenundersøgelser er en vigtig del af alles øjensundhedspleje. Tøv ikke med at få regelmæssige øjenundersøgelser, selvom du ikke har øjenproblemer. Fordi der ofte findes melanom øjenkræft under rutineundersøgelser.

Husk, lad være med at rode med melanomkræft. Hvis den efterlades uden ordentlig behandling, kan denne kræft føre til alvorlige komplikationer. Fx glaukom eller øget tryk i øjet eller blindhed på grund af nethindeløsning. Hvad der er endnu mere skræmmende er, at disse melanom øjenkræftceller kan spredes til andre dele af kroppen, herunder leveren, knoglerne og lungerne. Det er skræmmende, ikke?

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem funktionerne Chat og Voice/Video Call kan du chatte med ekspertlæger uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Øjenmelanom.
American Cancer Society. Tilgået i 2019. Øjenkræft.