Lær kiropraktisk terapi for skoliose at kende

, Jakarta – I løbet af denne tid foretrækker de fleste sandsynligvis massage- eller massagemetoder til behandling af smerter i ryggen. Især nu hvor der er mange zoneterapi eller en spa, der tilbyder en rygmassage, der kan give en beroligende og forfriskende effekt. Men problemet er, at ikke alle rygproblemer kan overvindes med almindelig zoneterapi.

Hvis de oplevede rygproblemer allerede er alvorlige, er det kun terapi, der kan overvinde dem. Kiropraktisk terapi er den rigtige procedure til at behandle problemer med ryg og rygsøjle. Metoden kan ligne en almindelig massage. Men fordi denne terapi udføres af uddannede eksperter, menes kiropraktik at være i stand til at behandle rygsygdomme, såsom skoliose. Kom nu, lad os få mere at vide om kiropraktisk terapi.

Hvad er kiropraktisk terapi?

Kiropraktisk terapi er en speciel procedure til behandling af smerter i rygområdet, specielt i rygsøjlen. Kiropraktisk terapi mener, at udover hjernen påvirker centralnervesystemet i rygmarven alle elementer, nemlig funktionen af ​​celler, væv og organer. Denne terapi kan dog også være effektiv til behandling af nakkesmerter og hovedpine. Læger eller uddannede eksperter, der giver denne behandlingsmetode, er også kendt som kiropraktor .

Læs også: 6 måder at overvinde ryg-nakkesmerter

Hvordan er kiropraktiske procedurer?

Kiropraktisk terapi udføres ved at lægge vægt på rygmarvsleddene (spinal manipulation) ved hjælp af hænder eller særlige hjælpemidler. Det tryk, der gives, skal være godt kontrolleret, f.eks. hurtigt og langsomt og hårdt og blødt alt efter den syges behov.

At give spinal manipulation har til formål at genoprette reduceret ledfleksibilitet på grund af fysisk skade. For eksempel at sidde forkert, falde eller gentagne fysiske bevægelser. I bund og grund er målet med kiropraktisk terapi at slappe af i musklerne og få leddene til at bevæge sig ordentligt.

Kiropraktisk terapi kan være en alternativ eller komplementær behandlingsmetode til behandling af forskellige typer lidelser, såsom nakkesmerter og sportsskader. Udsagnet om, at kiropraktik kan helbrede rygmarvsproblemer uden kirurgi og medicin er dog ikke garanteret at være hundrede procent sandt, fordi undersøgelser af effektiviteten og sikkerheden af ​​denne metode stadig er minimale.

Læs også: Er det rigtigt, at rygmarvsskade kan forårsage lammelser?

Inden du går i kiropraktisk behandling, kiropraktor vil først bede om din sygehistorie. På den anden side, kiropraktor vil også tjekke din kropstilstand for at se, om der er nogen unormale stillinger. Denne fysiske undersøgelse udføres normalt ved at lægge vægt på bestemte områder, se hvordan du går, eller den kan også bruge hjælp fra røntgenstråler.

Kan kiropraktik virkelig behandle skoliose?

Som nævnt ovenfor har kiropraktisk terapi kun til formål at slappe af i musklerne og få leddene til at bevæge sig ordentligt. I tilfælde af krumning af rygsøjlen eller skoliose kan det således ikke behandles ved hjælp af kiropraktisk terapi.

Skoliose bør ikke behandles skødesløst, især ved at blive masseret for at rette rygsøjlen. Dette skyldes, at der skal en speciel metode til at rette en skæv rygsøjle.

Den passende terapi til behandling af skoliose er terapi seler . Seler er en knoglestøtteanordning lavet til brug langs kroppen fra bækkenet til armhulen. Brugen af ​​en bøjle anbefales til personer med en spinal krumning på op til 25 til 35 grader. Terapi seler menes at være effektiv til at rette skæve knogler.

Læs også: Dette er den rigtige behandling til børn med skoliose

Selvom ikke alle kan gennemgå kiropraktisk terapi. Der er flere tilstande, som ikke anbefales til denne behandling, nemlig hvis du oplever hyppig følelsesløshed eller følelsesløshed i visse områder, snurren, svaghed i arme eller ben, svær osteoporose, kræft i rygsøjlen og høj risiko for slagtilfælde.

Kiropraktisk terapi viser heller ikke altid positive resultater hos alle. Fordelene ved kiropraktik vender tilbage til hver enkelt tilstand. Hvis dine rygsmerter ikke bliver bedre efter et par ugers kiropraktisk behandling, kan det være et tegn på, at denne behandling ikke er den rigtige for dig.

Så før du beslutter dig for at gennemgå kiropraktisk terapi, bør du først tale med din læge. Du kan også tale med din læge om de rygsmerter, du oplever, ved hjælp af applikationen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du bede om sundhedsråd fra en læge når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.