Ignorer ikke feber hos børn, når disse symptomer følges

Jakarta - Feber opstår, når kropstemperaturen stiger mere end 38 grader Celsius, ofte på grund af betændelse. Dette sundhedsproblem angriber oftest børn, fordi deres immunsystem i denne alder endnu ikke er fuldt dannet. Forekomsten af ​​feber indikerer kroppens reaktion, når antistofceller bekæmper vira og bakterier.

LæsOgså : 5 tegn på et barns feber skal tages til lægen

Feber kan nogle gange aftage af sig selv uden behov for særlig medicinsk behandling. Nogle tilfælde af feber forbedres også efter at have givet smertestillende eller feberdæmpende medicin. Men hvis barnets feber er ledsaget af følgende symptomer, skal moderen være opmærksom og straks tage barnet til det nærmeste hospital.

  • ForstyrrelseFordøjelse

Når din lille har feber ledsaget af kontinuerlig afføring, kan han have diarré eller tyfus. Diarré er karakteriseret ved en stigning i hyppigheden af ​​afføring, normalt mere end tre gange om dagen med flydende afføring. Denne medicinske lidelse kan opstå på grund af flere faktorer, såsom bakterielle infektioner, vira, parasitter, lægemiddelreaktioner og følsomhed over for visse fødevarer.

Derudover kan barnet også opleve flere andre symptomer, såsom kvalme, opkastning og nedsat appetit. Hvis du ikke får behandling med det samme, risikerer din lille at blive dehydreret. Vær opmærksom, hvis diarré opstår, når barnet er under 5 år. Årsagen er, at diarré i den alder har potentiale til at forårsage dehydrering, som kan være livstruende.

LæsOgså : Genkend 5 symptomer og hvordan man behandler tyfus hos børn

  • FormindskeOpmærksomhed

Tag et kig, er barnets feber ledsaget af et fald i bevidstheden eller ser det svært ud at vågne op, mindre aktivt, altid søvnigt og reagerer ikke, når det bliver talt til det? Hvis det er tilfældet, skal du straks bringe barnet til det nærmeste hospital til lægebehandling.

Ikke uden grund kan feber ledsaget af et fald i bevidstheden være et tegn på denguefeber, især hvis der vises et rødt udslæt på kroppen. Hvis de ikke behandles med det samme, kan børn opleve symptomer på DSS ( dengue shock syndrom ), såsom næseblod, blødende tandkød, blodig opkast og blodig afføring.

  • Anfald

Anfald opstår på grund af en ekstrem stigning i kropstemperaturen. Denne tilstand opstår normalt, når kropstemperaturen er over 38 grader Celsius. Dette sundhedsproblem er mere tilbøjeligt til at forekomme hos børn i alderen 6 måneder til 5 år. Feberkramper er opdelt i to grupper, nemlig:

  • Simpelt feberkramper, der kun opstår én gang i 24 timer med en anfaldsvarighed på mindre end 15 minutter. Anfald forekommer generelt i hele kroppen, ikke kun dele af kroppen.
  • Komplekse feberkramper af febril type forekommer mere end 15 minutter eller mere end én gang i 24 timer. Anfald forekommer kun i en del af kroppen.

LæsOgså : Dette er årsagen og hvordan man overvinder feberanfald hos børn

Simple feberkramper resulterer sjældent i hjerneskade eller mentalt handicap. Denne tilstand er heller ikke et tegn på epilepsi. På den anden side er komplekse feberkramper meget farlige, hvis de ikke behandles med det samme.

Ud over de tre symptomer, der allerede er nævnt, er der også symptomer, som er normale for dit barn at opleve, når de har feber, såsom hyppig gråd og irritabilitet. Normalt er feber også ledsaget af sløvhed, ømhed og hovedpine.

Hvis din lille har feber, kan moderen ledsage ham for at få ham til at føle sig godt tilpas. Hvis det er nødvendigt, så giv feberdæmpende medicin, som du nemt kan få på apoteket. Hvis du ikke har lager i hjemmet, så tilgå appen og bruge tjenesten apoteksudbringning at købe det. Nemmere og behøver ikke længere at forlade huset. Så lad ikke mor ikke have en app hurtig Hent Ja!

Reference:
mayoKlinikker. Tilgået i 2021. Feber.
WebMD. Tilgået 2021. 5 alvorlige symptomer hos børn, der aldrig skal ignoreres.