Kend forskellen mellem almindelig mælk og vægtøgningsmælk

Jakarta - Der er mange måder, man kan gøre for at øge vægten, hvoraf den ene er at indtage vægtøgningsmælk. Denne næringsrige drik menes at hjælpe med at øge en persons vægt.

Der skal være en særlig grund til, at drikken kaldes vægtøgningsmælk. Så hvad er forskellen med almindelig mælk? Tilsyneladende indeholder mælk til vægtøgning fedt, kulhydrater og protein, som er højere end almindelig mælk. Dette er, hvad der gør, at denne drik kan øge vægten efter en stigning i muskelmasse.

Læs også: 4 fordele ved at drikke mælk for voksne

Forskellen mellem almindelig mælk og vægtøgningsmælk

Ud fra fedtindholdet opdeles mælk i flere typer, nemlig skummetmælk, 1 procent mælk, 2 procent mælk og sød- eller sødmælk. Sødmælk . Type mælk Sødmælk siges at være den mest effektive til vægtøgning af alle typer mælk, fordi den indeholder de højeste kalorier og fedt.

Men i vægtøgningsmælk laves indholdet i det flere gange mere. Følgende er en sammenligning af indholdet af almindelige mælketyper: helmælk med vægtøgning mælk pr. glas:

1. Kalorier

Almindelig mælk indeholder kun omkring 80-140 kalorier i et glas, mens vægtøgningsmælk indeholder mere end 600 kalorier. Faktisk er der nogle mærker af vægtøgningsmælk, der når op til 1.280 kalorier pr. glas.

Læs også: Bedste ko- eller sojamælk til voksne?

2. Protein

Protein er et af de næringsstoffer kroppen har brug for for at tage på i vægt, fordi det kan være med til at øge muskelmassen. Derfor indtages højproteinmælk i vid udstrækning af atleter og bodybuildere. Proteinindholdet i almindelig mælk er kun omkring 5-8 gram pr. glas, mens det i vægtøgningsmælk er omkring 50-63 gram.

3. Kulhydrater og fedtstoffer

Sammenlignet med almindelig mælk er vægtøgningsmælk overlegen med hensyn til kulhydrat- og fedtindhold. Kulhydratindholdet i almindelig mælk er omkring 8-13 gram med et fedtindhold på mellem 5-8 gram. I mellemtiden er kulhydratindholdet i vægtøgningsmælk omkring 80-100 gram med et fedtindhold på omkring 10-17 gram.

Ud over det højere kalorie-, protein-, kulhydrat- og fedtindhold end almindelig mælk, indeholder vægtøgningsmælk også andre ingredienser, hvoraf den ene er aminosyrer. For folk, der har svært ved at dække deres kaloriebehov fra mad, kan drikkemælk til vægtøgning være en effektiv løsning til at tage på i vægt.

Læs også: Er det rigtigt, at gedemælk kan gøre huden lysere?

Alligevel bør forbruget af mælk til vægtøgning stadig ledsages af motion. For uden træning vil du kun tage på i vægt, mens med træning vil muskelmassen øges, så din kropsform også ser strammere ud.

Derudover skal du også være opmærksom på kosten. Sørg for, at den type mad, du spiser, er sund og afbalanceret. Gør ikke fordi du ønsker at tage på i vægt, så spiser du fed mad og fastfood i overskud. Hvis du har brug for ekstra kalorier og fedt, skal du vælge fødevarer rig på gode fedtstoffer.

Har du brug for råd om kost og menuer til at øge vægten, skader det aldrig at spørge eksperterne. Det er ikke svært, nu er der en app hvad du kan Hent gratis på din telefon. Du kan til enhver tid spørge en ernæringsekspert, hvis du har klager over vægt eller en afbalanceret kost.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Hjælper mælk dig med at tage på i vægt?
CDC. Tilgået i 2021. Om BMI for voksne.
Lev stærkt. Tilgået i 2021. Drikker mælk før sengetid for at tage på i vægt.
Rigtig god pasform. Tilgået 2021. Mælk ernæringsfakta.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Hvad er en god måde at tage på, hvis du er undervægtig?